bebegi dogan arkadasin davranisi...ben mi kötüyüm?

Hediyeye ortak olmayı teklif ettiğinizde de arkadaşınızı tanıyordunuz maaşını biliyordunuz bence hesabınızı iyi yapmanız, olayın yarısına gelince geri çekilmemeniz gerekirdi. Ben olsam hiç girmezdim böyle bir işe zaten, kendisine alsın çok beğendiyse imayla hediye istenmez.

İyi de hediye almışsınız zaten, 70 tllik. Bu arada canım bu aralar benim hiç durumum yok olunca ben arkadaşın ile irtibat kurayım zaten Doğuma 3 ay var bebek hediyesi olarak almış oluruz derdim.
Siz önce tmm diyip sonra yok dediğiniz için böyle yapmış.
Bu Arada gidin hediye falan da almayın sizin çocuğunuz olunca geçirirsiniz 70 tl :işsiz:

Evine gitmek istemiyorsan gitme.
İlla gideceğim diyorsan bir kek yap beraber oturup yiyin. Durumum yoktu birşey alamadım kusura bakma de.
Tepkisine görede tavrınızı koyun.

Bu Arada 2500 çok mu ya niye bu kadar abartmış. Asgari ücretle mi kıyaslıyor aklınca. Ondan fazla maaş alanlarda onu mu ezsin anlamadım ne saçma arkadaş.
Valla siz bu arkadaşınızla belli bir süreden sonra görüşmeyeceksiniz zaten. Boş yere kasmayın

Merhabalar,

aylar önce hamile olan arkadasima gitmistim, sohbet ederken cocuguna almak istedigi birseyden bahsetti ama sürekli ne kadar pahali oldugunu vurguladi. baska bir arkadasinin o esyayi ona hediye almak istedigini ama kendisinin pahali oldugu gerekcesiyle kabul etmedigini söylemisti. bana bunu anlatirken sürekli "bir kisi oldugu icin kabul etmedim, iki kisi olsa hadi neyse, kisi basi 70 lira olur, ama tek basina almak istiyor bende kabul etmedim, bi kac kisi alip hediye etse bisey demem" felan diye bayagi üstelemisti, bende bana gönderme yapiyor diye kabul ettim, bende katilayim madem bu kadar cok istiyorsun dedim. Allah biliyor o zaman da durumum hic ama hic yok, issizim ve cok az issizlik maasi aliyorum. asla ve asla 70 liralik hediye alamazdim. ama o cok istedigi icin ve bana sözleriyle alttan alttan dayattigi icin (yani ben öyle anlamistim) kabul ettim.

sunu da belirteyim kendisinin cok iyi bir isi var ve her ona gittigimde maasinin 2500 oldugunu ve cok rahat olduklarini söyler, kocasinin aslinda calismasi gerekmedigini söyler hatta.

biz öyle anlastik ki, o siparisi vericek, biz de o diger kizla beraber parayi hesabina yatircaz. yani o önceden parayi ödemis olucakti.

o gün geldi catti, benim de hic durumum yok, fatura üstüne fatura gelince hesapladim baktim ki ayin sonuna kadar neredeyse hic para kalmiyor. ee bu arkadasin 70 liralik hediyesi de var. ben de ona mesaj attim. cocugunun dogumasina daha 3 ay var. "canim bu aralar cok kötü durumdayim maddi olarak, faturalar üst üste geldi, sana hediyenin parasini önümüzdeki ay yatirsam olur mu" dedim, onun verdigi cevap beni sok etti. "siz teklif ettiniz diye ben kabul ettim, yoksa hic siparis vermezdim" dedi.

bunun üzerine hicbir sey demedim ve tamam hesap numarani ver deyip parayi yatirdim. ama kendimi cok kötü hissettim. biz kerizmiyiz de aliyoruz, senin cocugun bu, siz teklif ettiniz yoksa istemezdim de ne demek? ben sendeyken sürekli ne kadar cok istedigini söylemistim, simdi biz teklif ettik diye mi siparis ettin? hem...2500 lira maasim var deyip 140 liraya kendi cocuguna bisey almiyorsun.
o ay da zaten cok zorluk cektim, son hafta cüzdanimda 50 kurus kalmisti.

simdi bu arkadas cocugunu dogurdu ve bana haber verdi ama benim icimden hastaneye gitmek veya onu ziyaret etmek gelmiyor. evine bile gitmek istemiyorum ya cok kirildim. gitsem de hediye alip gitmek istemiyorum, yani bi tulum bile cok benim gözümde o kadar kirildim ki o sözlendiginde nisanlandiginde ve evlendiginde hep yardim etmisimdir, kendisi de sürekli benim ne kadar iyi bir arkadas oldugumu söylemistir. ev hediye olarak ihtiyaci olan biseyi aldim, ona önceden sormustum hatta. diger arkadaslari süs esyasi felan almisti, kendisi bana en cok benim hediyemi sevindigini söylemisti.

yani kisaca benim ona bu kadar deger vermemin karsiligi bu mu olmaliydi diye düsünüyorum? sen zaten önceden parayi ödemissin, ha bu ay aldin ya diger ay. senin maasin yatiyor, ben calismiyorum, issizlik maasi aliyorum...yani ne bileyim belki de ben haksizim siz ne düsünüyorsunuz?

hediye alip evine gitmelimiyim (hediye dedigimden kastim su...yani bi tulum veya cicek)? icimden hic ama hic gelmiyor :KK43: cok kirildim ona ya....
Adı üstünde hediye. Neden o alıyor da parasını siz veriyorsunuz? İş başında sıkıntılı. En başında durum olmadığı halde vaadetmeniz de zaten hatalı. Zora gireceğiniz belliymiş. Onun dışında zaten kendisi tok açın halinden anlamaz modunda biri. En başta söz vermeyip, zamansız hediye almayıp 15-20 liralık bir şeyle şimdi bebek görmeye gidebilirdiniz. Ama diyelim ki almaya karar verdiniz o zaman da sonra vereceğim olayı yanlış. İşin boku çıkmış afedersiniz. Bence paranız olduğunda bi tatlı falan alıp gidersiniz şart değil hemen olması. Birkaç ay gecikmeli de olabilir çocuk hemen yürümeye başlamayacak.

Bu Arada 2500 çok mu ya niye bu kadar abartmış. Asgari ücretle mi kıyaslıyor aklınca. Ondan fazla maaş alanlarda onu mu ezsin anlamadım ne saçma arkadaş.
Valla siz bu arkadaşınızla belli bir süreden sonra görüşmeyeceksiniz zaten. Boş yere kasmayın
Sorma, zaten açlık sınırı 2000 artık:olamaz:

Ne cakallar var. Bizde bebek dogurduk. Agzimi acip şuyum da eksik demedim. Butcemize gore neyse onu aldik.

Millet artik hediyeyi bile siparis ediyor. Ne ac gozluluk bu!

Bence ilk bastan duymamazliktan gelecektin. Madem maddi durumlari iyi bi zahmet kendileri alsin! Zaten maddiyati olanlar daha ac gozlu ve pinti oluyorlar.

O ödeyebilirdi sana düsen kismi. Sende sonra ki ay verirdin. Ama arkadasim dedigin insan arkadas degil! Once bunu bil.

Bana bu davranisi sergileyen insana ne bir cöp alirim ne de bebek gormeye giderim. Elin enayisi bir sen misin?

Merhabalar,

aylar önce hamile olan arkadasima gitmistim, sohbet ederken cocuguna almak istedigi birseyden bahsetti ama sürekli ne kadar pahali oldugunu vurguladi. baska bir arkadasinin o esyayi ona hediye almak istedigini ama kendisinin pahali oldugu gerekcesiyle kabul etmedigini söylemisti. bana bunu anlatirken sürekli "bir kisi oldugu icin kabul etmedim, iki kisi olsa hadi neyse, kisi basi 70 lira olur, ama tek basina almak istiyor bende kabul etmedim, bi kac kisi alip hediye etse bisey demem" felan diye bayagi üstelemisti, bende bana gönderme yapiyor diye kabul ettim, bende katilayim madem bu kadar cok istiyorsun dedim. Allah biliyor o zaman da durumum hic ama hic yok, issizim ve cok az issizlik maasi aliyorum. asla ve asla 70 liralik hediye alamazdim. ama o cok istedigi icin ve bana sözleriyle alttan alttan dayattigi icin (yani ben öyle anlamistim) kabul ettim.

sunu da belirteyim kendisinin cok iyi bir isi var ve her ona gittigimde maasinin 2500 oldugunu ve cok rahat olduklarini söyler, kocasinin aslinda calismasi gerekmedigini söyler hatta.

biz öyle anlastik ki, o siparisi vericek, biz de o diger kizla beraber parayi hesabina yatircaz. yani o önceden parayi ödemis olucakti.

o gün geldi catti, benim de hic durumum yok, fatura üstüne fatura gelince hesapladim baktim ki ayin sonuna kadar neredeyse hic para kalmiyor. ee bu arkadasin 70 liralik hediyesi de var. ben de ona mesaj attim. cocugunun dogumasina daha 3 ay var. "canim bu aralar cok kötü durumdayim maddi olarak, faturalar üst üste geldi, sana hediyenin parasini önümüzdeki ay yatirsam olur mu" dedim, onun verdigi cevap beni sok etti. "siz teklif ettiniz diye ben kabul ettim, yoksa hic siparis vermezdim" dedi.

bunun üzerine hicbir sey demedim ve tamam hesap numarani ver deyip parayi yatirdim. ama kendimi cok kötü hissettim. biz kerizmiyiz de aliyoruz, senin cocugun bu, siz teklif ettiniz yoksa istemezdim de ne demek? ben sendeyken sürekli ne kadar cok istedigini söylemistim, simdi biz teklif ettik diye mi siparis ettin? hem...2500 lira maasim var deyip 140 liraya kendi cocuguna bisey almiyorsun.

simdi bu arkadas cocugunu dogurdu ve bana haber verdi ama benim icimden hastaneye gitmek veya onu ziyaret etmek gelmiyor. evine bile gitmek istemiyorum ya cok kirildim. gitsem de hediye alip gitmek istemiyorum, yani bi tulum bile cok benim gözümde o kadar kirildim ki o sözlendiginde nisanlandiginde ve evlendiginde hep yardim etmisimdir, kendisi de sürekli benim ne kadar iyi bir arkadas oldugumu söylemistir. ev hediye olarak ihtiyaci olan biseyi aldim, ona önceden sormustum hatta. diger arkadaslari süs esyasi felan almisti, kendisi bana en cok benim hediyemi sevindigini söylemisti.

yani kisaca benim ona bu kadar deger vermemin karsiligi bu mu olmaliydi diye düsünüyorum? sen zaten önceden parayi ödemissin, ha bu ay aldin ya diger ay. senin maasin yatiyor, ben calismiyorum, issizlik maasi aliyorum...yani ne bileyim belki de ben haksizim siz ne düsünüyorsunuz?

hediye alip evine gitmelimiyim (hediye dedigimden kastim su...yani bi tulum veya cicek)? icimden hic ama hic gelmiyor :KK43: cok kirildim ona ya....
Ya bu insanlarda nedir, terbiyesizce hediye isteme.
Sen arkadaşın hediye için üstelediğinde hiç üzerine alinmaman ve baktın devam ediyor. Canım durumun cok iyi bak eşinin calismasina gerek de yokmuş ve seninde maaşın şu kadar ya. Çocuğuna istediğini git gönlünce al derdim. Ne diye verdin hediye parasını.
( Bence bu arkadaş o dediği hediyeyi beğenmiş aldırmak için arkadaşlarını zarflamış. Kabul edenlere de siparişi kendisi verip parayı size ödettirmiş. Ya böyle hediye olur mu ben ürün alcam siparişi vercem, kendi zevkime göre arkadaşlarımada ödemeyi yaptircam tövbe tövbe )
Bide arayıp ben doğum yaptım da nedir ya.
Benim bildiğim doğum yapan değilde ailesinden biri yada ortak arkadaşı var ise o arayıp haber verir. Bu arkadaşındaki hırs nedir böyle?
Bence de gitme.
Benim nikah şahidim bana hic bir şey takmadı. Çünkü yoktu takamazdı, biliyorum. Hiç bir şey takmamasını eğer alırsa kabul etmeyeceğimi söyledim. Ben nasıl bile bile o takıyı yada hediyeyi kabul ederim. Arkadaşımı zor durumda bırakırım. Arkadaşlık maddi bir boyut değil ki.

Bu kadının hepi topu 2 arkadaşı mı var da üstünüze alınıp hadi ben de vereyim dediniz.Kadının görgüsüz oldugunu biliyorsunuz,gereksiz teklifine atılıp aldırtmışsınız,kadın 3 ay sonraya unuturlar sözlerini diye sıcağı sıcağına almış demek ki.Parasını da başka yere harcayacak heralde herkesten birşeyler koparmaya bakıyor.Olan olmuş mecbur verilecek para ama daha sonra yüz göz olmazsınız bunun dogumgünü partileri var mevlüdü var,var da var...

Almışsınız alacağınızı zaten 2. kez hediye almanıza gerek yok. Siz durumunuz olmamasına rağmen arkadaşınızı düşünmüşsünüz ama o sizi hiç düşünmemiş. Bencil insandan arkadaş olmaz.

coxuk dogacagı zman cok masraf olupru nekdar maass alırsana al . ama bunu böyle demesi yanlıs hafi dedi senin bunu üstüne alınıp yapman yanlıs . bari siz alsaydınız kızla netten.

bence içinden geldiği gibi davran zorlama .

bide insan anlayıslı olur arkadasının yerinde olsam tabiki canm sıkısıksan hiç verme derdim .

Önce söz verip de alamama daha ayıp.Alamayacagin şeye söz verme .o senin durumunu umursamıyor.140 lira neymiş merak ettim.
Kimseden birşey de istemem.kendi ısrar ederse çok yakinimsa belki.
Yüzsüzluk yapmış.

Bu ne saçma bi hediye muhabbeti ya, ikiniz de suçlusunuz. O ağzıyla istemiş siz de kabul etmişsiniz. Diğer ay vereyim demek olmaz zaten. böyle arkadaşla görüşmek istemiyorsunuz bence siz.

Keşke o diğer arkadaşla çaktırmadan iletişime geçip alabilecek durumunuz olursa alalım diyip sürpriz yapsaydınız.

Ağzıyla hediye isteyen de çok garip oluyomuş.

O sözün yolunu yapmış arkadaşınız, siz de düşmüşsünüz. Muhtemelen huyunuzu da biliyordu, dayanamayıp kendi halinize bakmadan katılacağınızı ve o sözün altında ezilerek bir şekilde ödeyeceginizi. Böyle insanları konuşmasından tanırım, siz söz vermemişsiniz, sözü söke söke almış anlık duygu sömürüsü ile arkadaşınız. Durumunuzu açık ettiğiniz halde hala daha kendi alacağına bakması, sizi düşünmemesi de kanıtı.

Bitirin bu insanla arkadaşlığınızı, söz möz de sallayın, verin 70 lirasını eline tamam. Hediye o işte.

Milletten şu bu gelir umuduyla mı yapmış çocuğu?
Paran varsa yersin yoksa yemezsin.
Bütçene uyana göre hareket edersin.

Ne biçim arkadaş.

Valla sonra çok mu yalnızsınız da böyle tiplerin arkadaşlığına kalıyorsunuz diye düşününce alınıyor insanlar.

En çok senin hediyene sevindim.
Yok siz dediniz diye sipariş verdim falan..

Bir başıma kalırım daha iyi be!

Siz de onun saçmalıklarına bir tane bozucu laf etmediğiniz için suçlusunuz.
Hediye almadan gidin diyecektim ama niye almadın da der bu yüzsüz..

Arkadasinin kafasindan ben de istiyorum ya, cok begendim.
Almissin zaten ismarlama hediyeyi bi bisküvi, bi de meyve suyu al yeter

Merhabalar,

arkadaşınızın görgüsüzlüğü bir yana sizin davranışıniz çok mantıksız, durumunuza uzuldum ama neden tutamayacağıniz sözü verdiniz ki? bu size ders olmustur umarim. eğer samimiyetiniz olsaydı işsiz olduğunuzu ve bu ara hediye alamayacaginizi söyleyebilirdiniz. arkadaşınızın da çok maddiyatçı olduğunu düşünüyorum hep bir beklenti içinde ve bunu dile getirmekten çekinmiyor, ustelik aldigi maasi vs surekli dile getiriyor siz issizken, böyle insanlara çok da değer vermemek lazım çünkü onun size değer vermediği belli

Back