bebegi dogan arkadasin davranisi...ben mi kötüyüm?

Çok yakın arkadaşlıklarım var, hediyeleşmeyi de çok çok severim. Ama bu tarz, hediye bekleme/işaret etme durumlarını hiç sevmem. Cok yakınım ise ihtiyacını kendim sorarım zaten.

Onun ağzı ile hediye isteyecegi kadar samimiyetiniz varmış madem, sizin sonraki ay ödeme ricasında bulunmanıza böyle bir tepki vermemeliymiş.

Ben zaten hediye isteyemem kimseden ama ola ki bu durumda olsam hesap numarası göndermeye utanırım.

Bence hediyesiz gidin, sonra da ilişkinize mesafe koyun.

kadın görgüsüz çocuğuna zorla hediye aldırmış ama hatanın büyüğü sende. durumun yoksa niye söz veriyosun.yada baştan açıklayabilirdin, bende katılırım ama bu ay durumum yok, kabul edersen diğer aya veririm deseydin. ayrıca zten hediye almışsın başta, şimdi bide bebek görmeye yine hediye alayım diyosun ne gerek var

Biri(kardeşim dışında, ki bizim ailede olmaz böyle şeyler) bana böyle bir şeyi ima etse hiç de üstüme alınmam durumum çok çok iyi olsa bile, bu kadar iyi niyete gerek yokmuş demek ki.

Evet başta alırım demişsiniz ama arkadaşınız da sizin durumunuzdan haberdar. Siz vermicem dememişsiniz sonraki ay veririm demişsiniz zaten. Arkadaşınız da azıcık anlayış gösterebilirdi nasıl olsa zengin olduğunu söyleyip duruyormuş ya. Arkadaşlık yarenlik bu değil ya olmamalı. Ben sizi haklı buldum. Demekki arkadaşınız anlattığı kadarda zengin değil kendisinde yalanın biri bin para. Bence arkadaşınıza gidin ama sakın hediye almayın ona karşı tavırlarınızı değiştirin eskisi gibi naiflige gerek yok. Kutlar bi saat oturur çıkarsınız zaten.

Çekilin, işsizin halinden anlayan işsiz geldi :)))
Arkadaşım, haksızsın.
Anlıyorum, gönlün cömert ama cepte paran yok. Arkadaşın öyle anlatınca da dayanamadin, yaptın bir cömertlik ama sonradan bütçen uymadı.
Seni cidden anlıyorum. Bazen insanın otobüse binecek parası olmuyor.
Geçen gün 85 euro ücret ödemem gerekiyordu konsolosluğa, ne yaptım ettim birikmişimden şundan bundan parayı buldum, herşeyimi hazırladım. Kadın bana bir evrağimi verdi 'sunun fotokopisini çekin' dedi. Fotokopi de bir lira, yanımda başka para yok! Cebimdeki bozuklukları ustuste koyarak, çantamın derinliklerine inerek 5 kuruş on kuruş ,zor buldum parayı. Bir lira ya, insanın bir lirası olmaz mı?
Bazen olmayabiliyor işte : ((
O yüzden sizinle empati yapabiliyorum. Ama diğer taraftan kadın da haklı. iki buçuk milyar çok bir para değil. Ayrıca hamilelik çok masraflı bir süreç. Özel hastanelerde öylesine bir randevuya- o da tahlil mahlil yoksa 150 istiyorlar. Kaldı ki beşiği, ana kucağı, doğum parası olunca insanlar maddi olarak sarsılıyor tabii ki.
Kadın da siparişi vermiş, ürünü gelmiş... Eee,hani para?
Yok
Bu da o insan için sinir bozucu. Ben de arkadaş grubumun tiyatro biletlerini alırım yıllardır-biletler genelde 14 gün önceden alınır,buluşunca oyundan sonra elden para verirler.
Bazen tiyatro günü bir mesaj atarlar: anam hasta-babamin sumugu akti- yorgunum-halsizim- gelemicem.
'Be andaval, bana ne? madem gelemiyorsun yolla ibandan paramı' diyesim geliyor ama on liralık bilet için arkadaşımın kalbini kirmayim diye susup o bileti başkasına hediye ediyorum , hiç yoktan tek olmayayım diye.
Bu saydığım şey kaç kere başıma geldi. İnsanların sözüne guvenmenin hata olduğunu farkettim. Karşı taraf için bahaneler çok mantıklı ama parayı ödeyen neden sizin paranızı da ödesin ki? Madem durumunuz yok (ki çok normal,issizsiniz) yapmaniz gereken orada kadın anlatırken dinleyip , ayy çok güzelmiş. Ben de çok beğendim diye yorumunuzu belirtmekti. He , madem dayanamadiniz söylediniz; o zaman bu ödemeyi yapmalısınız.
Sonuc olarak bence gidin doğum ziyaretine . Alın LC Waikiki den ya da mahalledeki çocuk kıyafetçisinden ucuz yollu bir elbise, çalın kapısını.
Sonuçta insana , desteğe en çok ihtiyacı olduğu bir zamanda. Böyle basit şeyler için aranizi açmaya bile değmez

Ben o hediyeyi merak ettim. Bu kadar lazım olan şey neymiş :)
Arkadaşınız çok çirkef. Ben hayatta kimseden bir iğne isteyemem, milletteki rahatlığa bak ya. Valla pes ne diyeyim.
Bebeği görmeye gidin ama hediye falan asla almayın. Hediyenizi aldınız sonuçta.

Iyi fikirmiş doguma yakin deneyeyim bu taktigi dermisim
Cok ayip etmis sen cocuk doguruyon diye kimse masraf yapmak zorunda degil .Hediyenin siparisi olmaz gonulden ne koparsa alinir gidilir.Icinden gelmiyorsa gitme oyle bir zorunlulugun yok çünkü.

Bu nasıl bir olay böyle baştan aşağı her şey yanlış. Ayıp. Böyle bir hediyelesme olmaz bence ısmarlama olmaz hiç hoş değil. Biri beni böyle zorlasa alacağım varsa da almam. Bir de hediyenin fiyatını bile biliyor hanımefendi tam skandal. Sizin de parayı vereceğim deyip o ay vermemeniz ayrı kötü. Siz borç almiyorsunuz hediye bu erteleme olur mu hiç... Bu arkadaşımla arama mesafe koyarım gorusmemeye çalışırım bebeği görmeye de hediyesiz giderim 2dk oturur kalkarım. Ama siz de hatalisiniz bilin yani.

sen hatalısın, arkadaşın görgüsüz artı patavatsız. aslında kim hatalı diye aramaya gerek de yok. duygularım benim için önemlidir. kırıldıysan gitme derim, zaten devamında pişman olursun.
ne çiçek ne böcek, tekrar hediye almaya da gerek yok.

Madem okadar maas aliyor kendisi alsaydi 140liralik esyayi cocuguna... Arkadasindan cok daha fazla maas aliyorum ama enayi degilim ben ne istersem onu alirim bu sekilde bi israr olsa ne tamam ortak olurum derim ne de sonrasinsa bidaha yanina giderim...

Ben bile sinir oldum burdan. Çok düşüncesiz ve bencil bir kişilik bence arkadaşınız. Böyle yaptırmak istediğini alttan mesaj verip yaptıranlara sinir oluyorummm.
Bence hediye almadan gidin zaten dar zamanınızda almışsınız yani. Ve araya mesafe koymanızı tavsiye ediyorum.

-Arkadaşın hediye istemesi yanlış ki ben en yakından bile istenmesinden karşıyım.
- Sizin mevzuya hemen atlamanız yanliş
- 2500 alıyor diye cebinde 2500 var anlamına gelmiyor borcu harcı vardır ama o hediyeyi yine de çok istemiştir.
-arkadasinizin siz oyle soylediniz diye siparis ettim yoksa hic etmezdim diyerek sizi kötü hissettirmesi yanlış .
-Sırf bu yüzden doğum sonrası yanında olmamayı düşünmeniz de yanlis.

Böyle iste. Siz düşünün artık gerisini.

Arkadaşınız bana baya yüzsüz ve cimri geldi. Ayrıca boş hava basan birisi. Bu tarz bir arkadaşa neden katlaniyorsunuz ki çözemedim? Kötü gününüzde sizden beklentiye giren değil, yanınızda olan ve sizden de sadece yanında olmanızı bekleyen arkadaşlar edinin. Diğer dostluklariniz da böyleyse yandınız

Böyle insanlara yüzsüz diyoruz biz.

2500 lira maaşı sadece kendisi alıyor birde eşinin aldığını düşünürsek 5000 lira civarında evine maaş giriyor ama 140 lirayı millete kitlemeye çalışıyor.

140 lira için nefesimi bile tüketmem o şekilde kendimi düşürmem.

Karşısındaki insan açıkca durumunu izah ediyor birde. Gidip gitmeyeceğine sen karar ver ama yerinde olsam biraz elimi ayağımı çekerdim o kişiden.

Cok tesekkür ederim, bu kadar cok cevap beklemiyordum bile.

Cok haklisiniz, hata bende. Kabul etmemeliydim ama o durumda o kadar israr etti ki konuyu degistirmedi benim „hmm hmmm“ yapmama ragmen, Allah biliyor ya hic evet diyesim yoktu ama madem o kadar cok istiyor benimde hediyem bu olsun dedim. Cocugun dogumasina 3 ay vardi, yani acelesi de yoktu o yüzden sordum önümüzdeki ay versem olur mu diye o zaten önceden parasini ödemis hesabindan kesilmisti. Ama dediginiz gibi her ne olursa olsun hata bende. Cok dogru. Istedigi kadar israr etseydi, benim hic bu oyuna gelmemem gerekiyordu.

Kac senelik arkadasim, hamile oldugundan beri ayri bi cekilmez hale geldi. Her ikinci lafi bebegim melegim yavrum, beni kahvaltiya cagriyor „gec kalma teyzesi, ben degil de bebegim cok acikiyor“ diyor, ben baska bisey söylüyorum her konuyu bebege bagliyor, zaten hassasim bu konuda durup durup gözüme sokuyor.
degisik degisik halleri var, sanirim hormonlar yaramiyor.

merak ettimde aldirilan hediyeden sonra gorustunuz mu ?

Hayir görüsmedik, o bana mesaj atti, ben hic tepki vermedim sonra da dogumundan haberim oldu ama hastaneye gitmedim. Simdi benim icin neden gelmedi diyormus.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…