bebegi dogan arkadasin davranisi...ben mi kötüyüm?

Bu arada gidip gitmemeniz size kalmis ama giderseniz de hediye almaniza gerek yok cunku zaten en dar zamaninizda almissiniz.

Not: Ben gitmezdim.

Kadinla yakin arkadasmissiniz, hediye olarak ihtiyaci olan şeyi soylemesinde bir beis goremedim ben.
Bence garip olan sizsiniz.
70 lira sizin icin cok paraysa o zaman bu ise girmeyecektiniz.
Dahasi hediyenin parasını niye yolluyorsunuz da kendi aliyor, ne garip bir durum. Parayı veren iki kisi alsa ya nerden siparis ediliyorsa?
Bir de arayip bu ay vermesem demek de cok garip.
O samimiyete guvenmis soylemis, paraniz olmadigi halde olur diyerek siz hata etmissiniz.

Hesabınızı bilmeliydiniz. Başta alırım deyip sonradan bu ay olmasa mı demek bence de hoş değil.
Sıkıntı olan; imaları neden üstüne alınıyorsunuz ki? Ben şu hayatta işime gelmeyen şeyi yapmamayı öğrendim. Bırak imayı adını verip keşke alsan bile deseydi; canım kusura bakma maalesef alamayacağım demeliydiniz. Durumunuzu açıklamaya bile gerek yok.
Elindeki üç kuruşla ve eşiyle hava atmaya çalışanlarla görüşmüyorum ben, size de tavsiye ederim.

Aynen öyle, ben yazicaktim aynisini.

Bende böyle birini tanıyorum. Görsen sosyete ama annesine aldırır, etrafındakilere aldırır, bi giydiğini bidaha giymez. Kactanede daireleri var. Insanlar böyle zengin oluyor işte milleti salak yerine koyarak

Ayrıca benim "çok iyi" bi arkadaşım bana durumum iyi değil dese, Ben ondan sonra hesap numaramı alsa vermezdim. Hatta yardıma ihtiyacın varsa ben sana yardim edeyim derdim

paraniz yoksa niye boyle insanlarin isteklerini yapiyorsunuz...birkac arkadasim dogum gunu yaklasirken surekli soylerdi hediye alayim diye..bende almazdim cunku agziyla isteyene almam gercekten zittina giderim... birine almistim zorunlu oldugum icin ...dogum gunumde hic soylemedim o gun ogrendi aa öylemi kutlu olsun dedi yalandan ...hediye beklemedim insan sarilir demi oylesine soyledi gecti hediyeye degilde hic mi degerim yok dedim ...emin ol o tur insanla aram hep bozuldu ...karsiliga binmis hersey ben kucuk bir sarilmayi tercih ederim onemsiyorum ..benim gibiler fazla yaşamaz:)

Bazen insan böyle yönlendirmelerin farkında da olsa basireti bağlanıp kabul ediyor ama bu dayatmayı yapacak kadar hin olan insanlardan sonra iyi niyet bekliyoruz. Bunu bende çok yapıyorum onun için çok sinirlendim. Uzatmayayım bundan sonra ona çöp bile alma elin boş git tebriğini et, elin boş diye laf sokacak kadar kötüyse sende hediyeni önceden aldığını hatırlatırsın.
Ay bi sürü şey yazacaktım neyse...

Evet söz vermissiniz, evet söz tututlmali fakat..
Buraya kadar hersey olagan, hak verilebilir de. Zaten durumunuz belli ama almak istemissiniz. Ama yettiremediniz bunu anlayisla karsilamaliydi. Banane siparis verdim illa ödeyeceksin parayi baskisi yapmis bayaaaa ayip etmis.
Tamam arkadasim senin elin ne zaman acilirsa o zaman halledersin deseydi ölür müydü.
Siparis vermismis e sen arkadasinin durumunu da biliyorsun. Utanmiyor musun bastan onun da ödemesini kabul etmeye.
Bak arkadasim cok isityorsun ama elin acilinca alirsin hediyeni sen girme bu ise bebek kacmiyor ya deseydi ya insan olsaydi da.
Ha o seni düsünmemis cok belli, teoride hakli da bulunabilir. Fakat seni düsünmeyeni sen de hic düsünme derim.
Ince isler bunlar.
Kalbinin sesini dinle, kirilmisin ona göre sinir koy.

Dogmamis cocuga hediye alindigini da ilk kez goruyorum.. herneyse siz haklisiniz gitmeyin. Cok gorgusuz gorusmeyin hatta.
Kadinin gorgusuzlugu ayri bir mesele ama doğmamış cocuga hediye alınır.
Ana kucagi alinir, puset alinir, yatak yorgan alinir, bebek arabasi alinir...alinir da alinir yani.
Yakin cevreden arzu eden de sorar hatta, nasilsa hediye alacagiz, en azindan ihtiyaciniz olan bir seyi soyleyin de alalim diye. Bunlar son derece normal seyler.
Burda bahsi gecen diger arkadasla bebegin annesi arasinda da tam olarak boyle bir muhabbet gecmis belli ki. Konu sahibi sonradan dahil olmus olaya.

Bastan sona hatalisin.

Durumun yok bile bile alirim diyorsun.

Sonra da vazgeciyorsun.

Vazgececegin zaten belli durumun yok.

Olmamis.

Madem soyledin vermeliydin parayi zamaninda.

Hadi olmadi arkadasin da gorgusuz.

Boyle bir hediyelesme ilk defa gordum.

Ziyarete gidersen hicbirsey goturme.
Alacagini almissin

valla bastan soylenip dursaydi niye teklif ettiniz ki durumunuz yoksa ben kalkisipta kendimi zor durumda birakmazdim bebegi dogunca makul bisey alir giderdim...arkadasiniz die cocuk gibi her istedigi soyledigi seyi yapmak zorunda degilsiniz ki..krndiniz yapip kendiniz uzulmussunuz.simdi o hakli cikti siz teklif ettiniz oldu cok uyanikmis vallahi

Arkadasin hatali, sen ondan hatali.. 2500 lira cok bir para degil once onu soyleyeyim.. yani eger kendisi 2500 liraya servet gozuyle bakiyorsa demek ki cok iyi durumu olan biri degil ki 140 liralik alinacak sey gozune cok gelmis.. bunun yaninda senin de paran olmayacagini bile bile atlaman iyi olmamis, eger soz verdiysen zamaninda vermelisin, nitekim gelecek ay da elinde kalmamasi olasi..
bence git, ama hediye falan alma. Almissin zaten baska bir seye gerek yok.

Edit:imla

Son düzenleme:

ayy deli misin ne işin var öyle insanla görüşme bile çocuk senin mi onun çocuğu bırak ne istiyorsa alsın ben öyle bi insanla arkadaşlık etmezdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…