bebegi dogan arkadasin davranisi...ben mi kötüyüm?

AmberRose

Blow a kiss, fire a gun
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Mart 2015
579
764
53
Merhabalar,

aylar önce hamile olan arkadasima gitmistim, sohbet ederken cocuguna almak istedigi birseyden bahsetti ama sürekli ne kadar pahali oldugunu vurguladi. baska bir arkadasinin o esyayi ona hediye almak istedigini ama kendisinin pahali oldugu gerekcesiyle kabul etmedigini söylemisti. bana bunu anlatirken sürekli "bir kisi oldugu icin kabul etmedim, iki kisi olsa hadi neyse, kisi basi 70 lira olur, ama tek basina almak istiyor bende kabul etmedim, bi kac kisi alip hediye etse bisey demem" felan diye bayagi üstelemisti, bende bana gönderme yapiyor diye kabul ettim, bende katilayim madem bu kadar cok istiyorsun dedim. Allah biliyor o zaman da durumum hic ama hic yok, issizim ve cok az issizlik maasi aliyorum. asla ve asla 70 liralik hediye alamazdim. ama o cok istedigi icin ve bana sözleriyle alttan alttan dayattigi icin (yani ben öyle anlamistim) kabul ettim.

sunu da belirteyim kendisinin cok iyi bir isi var ve her ona gittigimde maasinin 2500 oldugunu ve cok rahat olduklarini söyler, kocasinin aslinda calismasi gerekmedigini söyler hatta.

biz öyle anlastik ki, o siparisi vericek, biz de o diger kizla beraber parayi hesabina yatircaz. yani o önceden parayi ödemis olucakti.

o gün geldi catti, benim de hic durumum yok, fatura üstüne fatura gelince hesapladim baktim ki ayin sonuna kadar neredeyse hic para kalmiyor. ee bu arkadasin 70 liralik hediyesi de var. ben de ona mesaj attim. cocugunun dogumasina daha 3 ay var. "canim bu aralar cok kötü durumdayim maddi olarak, faturalar üst üste geldi, sana hediyenin parasini önümüzdeki ay yatirsam olur mu" dedim, onun verdigi cevap beni sok etti. "siz teklif ettiniz diye ben kabul ettim, yoksa hic siparis vermezdim" dedi.

bunun üzerine hicbir sey demedim ve tamam hesap numarani ver deyip parayi yatirdim. ama kendimi cok kötü hissettim. biz kerizmiyiz de aliyoruz, senin cocugun bu, siz teklif ettiniz yoksa istemezdim de ne demek? ben sendeyken sürekli ne kadar cok istedigini söylemistim, simdi biz teklif ettik diye mi siparis ettin? hem...2500 lira maasim var deyip 140 liraya kendi cocuguna bisey almiyorsun.
o ay da zaten cok zorluk cektim, son hafta cüzdanimda 50 kurus kalmisti.

simdi bu arkadas cocugunu dogurdu ve bana haber verdi ama benim icimden hastaneye gitmek veya onu ziyaret etmek gelmiyor. evine bile gitmek istemiyorum ya cok kirildim. gitsem de hediye alip gitmek istemiyorum, yani bi tulum bile cok benim gözümde o kadar kirildim ki o sözlendiginde nisanlandiginde ve evlendiginde hep yardim etmisimdir, kendisi de sürekli benim ne kadar iyi bir arkadas oldugumu söylemistir. ev hediye olarak ihtiyaci olan biseyi aldim, ona önceden sormustum hatta. diger arkadaslari süs esyasi felan almisti, kendisi bana en cok benim hediyemi sevindigini söylemisti.

yani kisaca benim ona bu kadar deger vermemin karsiligi bu mu olmaliydi diye düsünüyorum? sen zaten önceden parayi ödemissin, ha bu ay aldin ya diger ay. senin maasin yatiyor, ben calismiyorum, issizlik maasi aliyorum...yani ne bileyim belki de ben haksizim siz ne düsünüyorsunuz?

hediye alip evine gitmelimiyim (hediye dedigimden kastim su...yani bi tulum veya cicek)? icimden hic ama hic gelmiyor cok kirildim ona ya....

Eğer bu borcun altına girdiysen ödemen gerek. Sen teklif ettin ben teklif ettim meselesi değil. Ağızdan çıkmış söz, hediye işlerinde sonra ödeyeyim olayı bence laçkalaştırıyor işi. Diğer mesele de karşıdakinin görgüsüZlüğü “durumum iyi, kocişim şöyle harika” falan diyormuş ya. Ben böyle insanların evine gitmem; güle güle büyütsün çocuğunu bir mesajla kutlarım.

Son husus da arkadaşın “en çok Senin hediyeni beğendim” diyebilecek biriymiş, senin de bu söz hoşuna gitmiş; gidip gelebilirsiniz tabii. Değer yargılarınız, arkadaşlığa bakışınız, hediye kültürünüz aynı görünüyor buradan.

Ya samımıyetınızd dayanarak soylemıs olabılır
O sıparısı sızın odeyevegınızı dusunecegı ıcın vermıstır. Ama tabı bunu duzgun bır uslup ıle ıfade edebılırdı o cok yanlıs olmus
Bence gıt, davranışları bır check et
Eger sorun buluyorsan gorusme bır daha

Bana benim arkadasim 2500 lira aliyorum ama 140 lik ihtiyacimida alamam dese,alttan alta imalarda bulunsa bende ona "aaa sekerim 2000 kusur liralik maasinla 140 liralik seyi niye kendine almiyorsunda baskasindan bekliyorsun" diye soru veririm...siz bunu soylememekle hata etmissiniz.Arkadasin zaten azicik gorgulu halden anlayan biri olsa ay sonunu getiremeyen arkadasindan boyle beklentilerde bulunmaz...

O size laf mı dokundurmuş, yoksa niye hediye meselesini uzatmış bilmiyorum ama sizin madem paranız yok, teklif etmemeniz gerekirdi. Söz verip, kadın parasını ödedikten sonra yan çizmişsiniz çünkü. Ha bu tür şeyler doğrudur, yanlıştır, o ayrı mesele. Ama kadın da kendince haklı, bir kere anlaşma yapılmış, ona göre hareket etmiş yani. Madem bu kadar sıkışık durumda yaşıyorsunuz, önce hesabınızı yapın, sonra insanlara maddi bir şey vadedin. Siz önce söz verip sonra hesap yapmışsınız. Kandırmış gibi olmuşsunuz kadını.

Keske ben de katilmak isterdim fakat durumumu sen de biliyorsun deseydin.
Hani dayanadin kabul ettin arkadasina durumunu aciklayinca onun oyle demesi cok gorgusuzce olmus. Ben olsam ne demek canim dusunmen yeter filan derdim ayrica maasini ovup 70 lirayi cok gorup kendi bile odememesi de bir celiski. Demekki o maas kocis laflarini sana hava atmak icin diyor hic kusura bakmayin. Gorusme boyle insanlarla.

Hediye de ismarlama olmus artik oh ne guzel.. biiz de cocuk dogurduk evlendik de 1kisiye bile bana su lazim sunu alsan iyi olur aman sunu coook begendim vs demedim. Alan aldi istedgini almayan almadi. Gelen geldi gelmeyen gelmedi..
Gorgusuzluk bana gore bisey istemek. Insan acindan ölse karsisindakinin egosunu tatmin etmemeli bence bana sunu al vs dyerek..
Olaya gelince. Bir musibet bin nasihatten iyidir diyorum... baska bi geliriniz de yokmjs issizlik maasi aliyormussunuz,bilmiyorum evli misiniz cocugunuz var mi. Evliyseniz kendi evinizin rizki. Degilseniz gelecek icin biriktirmek zorundasiniz. Har vurup harman savurmayin bence. Gozunuzun onune bakin.
O kiza gitmeyin de. Cok iyi arkadasliklar bazen kucuk sacma bi sebepten bitebiliyor. Size yardimi yarari yoksa zaten bitsin de bi taraf hep verici bi taraf hep alici olmaz cunku......

Insanlar iste boyle boyle zengin oluyorlar demek istiyorum
Gitmeyin.
Allahin gorgusuzu 2500 maasi cok zanneden, kendi cocuguna 140 liralik esya alamayan ve millete kakalayan bir ultra cimri insanla arkadasliga luzum yok.
Allah size bol kazanc versin insallah

bebeği görmeye gidiceksen asla hediye bişey alma. Durumum yok bu ay, önceki aylar gibi zorlanmak istemedim kusura bakma de. Ki zaten hanfendi de artık beklemesin bi zahmet vermişsin işte olmayan halinle 70 tl yi

Ay sana çok kızdım ya niye kabul ediyosun 70 tl hediye mi alınır bebeğe. Durumun yokmuş işte yoksa yoktur. Hata sende malesef orda dicektin "ya keşke ben katılıp alabilseydim ama biliyosun işsizim ay sonu zor geliyor" diye. Onun attığı mesaj da çok görgüsüzce. O mutlu olsun diye 1 hafta 50 kuruş parayla gezdiğin insana değiyor mu sence? Senin kıymetini bile bilmeyecek. Bu yüzden böyle insanlar için asla fedakarlık yapmam

2500 tl maaş alıp bi arkadaşına 70 tl borç verememek nedir

Maddi imkanınız yoksa teklif etmemeliydiniz. Hediye parası borç kapatır gibi sonradan verilmez ki. Demek ki onunda imkanı yokmuş o aralar ki hediyeyi alamamış. Parayla imanın kimde olduğu bilinmez demişler. Siz boşuna gelir hesaplarını yapmayın. Gitmek istemiyorsanız da gitmeyin. Zorlama ilişki zaten bir yerde patlayacak.

Ben olsam hayatta gitmem. Çok görgüsüzce davranılmış biri de alttan altta laf söylerken kabul etmiyorum benm durumum belli sonuçta çok beğendiyse alsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…