Bebeği büyütürken büyüklerin laf anlamamasına kırmadan nasıl çözül buldunuz?

Nedesemolmuyor1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2019
2.972
1.470
133
32
Doğumuna 2 ay var kuzenim geldi bugun ben de okuyorum bebek büyürken nelere dikkat etmeliyim vs o da okumuş falan. Ataklar vs okuyoruz öğreniyoruz. Bebeği ağladı 2,5 aylık bebeği annesi ayagına yatırdı sallama sakın dedi kuzenim annesi de siz böyle büyüdünüz noldu sanki dedi. Benim annem de eminim böyle yaptığı şeyler olacak belli noktalarda. Tabi ki bizden daha çok bilgi sahibiler ama biz de öğreniyoruz her yaptıkları doğru değil sonuçta öyle büyütmüş olsalar da. Kucağında pat pat yaparak uyuttu ayakta annem kucaga alışmış dedi hayır alışmadı daha şuan kucak istiyor anne karnında sanıyor ama annelere kaynanalara bunları anlatmak zor siz böyle büyüdünüz diyip çıkıyorlar

Annesi diyor ki mesela atak çıktı şimdi de diyor bizim de ataklarımız olmuştur tabi ki önceden ağlıyormuşuz ama siz nedenini bilmiyormuşsunuz ama şimdi biliniyor

Bunun önüne nasıl geçmeliyiz anneleri kırmadan çok alıngan da oluyorlar çünkü ve illa ki annelerimize ihtiyacımız var o yüzden kırmadan nasıl anlatırız bunları

Mesela örnek Hastayım mesela thylolhot iç diyo anne herşey içilmiyor doktora sormadan içmem diyorum ee başka yediğin şeylerde zararlı şeyker yok mu diyor o hafif grip tozu diyor sonra da karışmıyorm diyor trip atar gibi doğumdan sonra da kuzenimin annesi gibi ters düştüğümüz şeyler olur kesin

Son düzenleme:
Hamileykende doğumdan sonra da tek ve net söylediğim şey "doktor böyle söylüyor" oldu. Bebeğimin bakımında fazla yardım almadım hatta tek başıma büyüttüm diyebilirim. Hal böyle olunca çok fazla da müdahil olamadılar. Eşim kendi ailesini ben kendi ailemi hallettim o konuda da karşılıklı sürtüşme olmadı. Ayakta sallanmaya alışkın değil ben öyle alistirmadim ayakta sallamayın dedim mesela ( bi hastalık sürecinde kendim alıştırdım sonra ) yada kucağa alismasin filan dediklerinde onun şimdi bana ihtiyacı var benimde ona birbirimize alışıyor ve guvenli bağlanmayı sağlıyoruz ayrıca bırakın kucağa alışsın zorluğunu çekecek olan benim dedim. Hep net oldum zorlayamadilar baştan nasıl alistirirsaniz öyle gider. Bazı ters düştüğümüz durumlarda da sonrasında lohusalik sendromu diye gecistirdim

Ücretsiz izne çıkmazsam annem ya da kaynanam dönüşümlü bakar o yüzden illaki dahil olacaklar iste söylüyoruz ama siz böyle büyüdünüz bişey mi oldu deyip yapmaya devam ediyorlar sallama dedi ama annesi sallamaya devam etti sonra kucağına aldı sallamadan 5 dk da uyudu annemde kucaga alışmış dedi halbuki çok küçük daha o yüzden kucak istiyor ama annelerimiz anlayamıyor söylesek de

Bir susuyorsun,iki sakin duruyorsun,üç net oluyorsun,dört ciddileşiyorsun,beş uzatmıyorsun. Eninde sonunda insanız sonuçta sabrımız zorlanıyor.

İlla ki kırılıyorlardır bence.

Ama üzüleceklerine bile bile konuşmaya ve karışmaya devam ediyorlarsa da yapacak bir şey yok galiba.

Aynı dertten muzdaribim. Tavsiyeleri okumaya geldim. Sağolsun annem iyidir yapma dediğini yapmayız diyor ama kayınvalidem ısrarla su vereceğini süt gelmezse şekerli su vereceğini ve daha bir sürü şey anlatıyor. Doğum başladığında haber ver mutlaka diye de tembihliyor. Eşim hiçbirini yapamaz ben yaptırmam peşinden gezerim doğumu da geç haber veririz diyor bakalım yaşayıp göreceğiz

Aynı benim kaynanam da öyle. Annemle ablam bilinçli Allah'tan bir de ben inanılmaz sinirli biriyim çat çat söylerim ondan biraz daha dikkatliler. Tembihledim onlara da çocuğa asla şekerli hurmalı zartlı zurtlu su verilmeyecek diye. Doğuma daha beş buçuk ayım var benim düşündüğüm şeylere bak. Üzücü vallahi

Gerekirse kırılacaklar
Benim de üç aylık bebeğim var. Annem tutturuyordu kucağa alışmış diye. Bir anlattım “ilk üç ay alışkanlık edinemezler anne karnı hissini arıyor “ diye, iki anlattım, üçüncü de ben böyle istiyorum çocuk benim kucak benim sen az öte dur dedim.

Neyse ki ben uzaktayım karışanım görüşenim yok sorana da doktorunun önerisine göre davranıyoruz diyorum. Siz böyle büyüdünüz derlerse “evet siz çocuğunuzu böyle büyütmeyi tercih etmişsiniz ben de şimdi kendi çocuğumu şöyle büyütmeyi tercih ediyorum” diyeceksiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…