Merhaba,
Benimde kızımda 4 aylıkken bronşit başladı. Doktorlar akuk boronşit, bronşiyolit,astım teşhişleri koydular. Hatta bir keresinde zatürre başlandıcına kadar ilerledi.
Bu hastalık esnasında yavrum geceleri en fazla yarım saat uyanmadan uyuyamıyordu. Geceleri geçtim gündüzleri bile 15 dk uyuyp uyanıyordu. O kadar küçük bebeklerin zamanlarının çoğunu uykuda geçirmesi gerek,rken benim yavrum tam derin uykuya geçecekken uyanıyordu çünkü nefes alamıyordu. Sürekli hırıltı, hışıltı, ıslık sesi duyuluyordu. 2 ay boyunca belki 2 gün iyi sonra yine tekrarlıyordu. Kaç kere geceyi acilde geçirdik hatırlamıyorum. 2 defa hastaneye yatırdılar hatta. 1 er hafta hastanede yatırmak zorunda kaldık. Hoş hastaneden çıktıktan sonra bile düzelemedi. Artık okadar çok hırıltısı oluyorduki biz eve nebulizatör almıştık. Yani şu astım ilaçlarının buhar yöntemi ile maskeyle burundan verilmeye yarayan makinalarında aldık geceleri acilde kalmamak için.
Yavrum 13-14 aylık olana kadar hep böyle devam etti. Kendisi biraz da tombuldu ve açık tenliydi. Doktor astımın açık tenli bebeklerde görülme sıklığının daha çok olduğunu söylemişti.
Günler böyle geçerken bende duyduğum ve çocuğuma zarar vermeyecek herşeyi deniyordum. Tabi ek gıdalara gçmeye başlamış 8- aylık olmuştu. Bal, zencef,l, ıhlamur vs. veriyordum.
Çocuğum 1 yaşına basmıştı ama hastalığı hala atlatamamıştık. Birgün bir tv programında basketbolcuydu sanırım Mehmet OKUR adında bir sporcunun annesi katıldı. Aynı benim çocuğumun hastalığının küçükken kendi oğlundada olduğunu ve damla sakızı sayesinde atlattığını söyledi.
Bu arada bende internetten keçiboynuzununda iyi geldiğini öğrenmiş ve bebeğime hergün kaynattığım keçiboynuzu suyu içirmeye başlamıştım.
Mehmet OKUR'un annesinin ifadelerinden sonra onun uyguladığı yöntemi denedim. Bunun bir tarifi var biraz bekleniyor. İnternetten araştırınca çıkıyor. Bu yaptığım damla sakızlı karışım ile keçiboynuzu suyu nu hergün içirmeye başladım. Yaklaşık 13 aylık felandı ve yavrum artık atak geçirmiyordu. Ama yine sevinmek istemiyordum. Sonrasında ağır bir girip geçirdi ve bu seferde atak geçirmedi. Hiç ciğerlerine inmemişti bile. Şu an 21 aylık oldu ve 13 aylıktan beri bronşit, astım vs. ile ilgili hiçbir problemimiz olmadı çok şükür. Bunları uzun uzadıya yazdım ki benim çocuğum gibi başka çocuklarada şifa olsun inşallah. Benim yaşadıklarımı başka anneler yaşamasın. Bir sene boyunca uykusuz geceler gündüzler geçirmesinler. Allah evlatlarımızı korusun.