• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebeği bronsiyolit olupta kendi yöntemleri ile yenen var mi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Gulperi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2007
471
18
623
Diğer
arkadaslar bebeim 13 aylik.bronsiyolit hast.ocak ayinda agir bi sekilde tanisdik. ilkin burun akintisi ile basliyor sonra hafifi oksuruk ve hirilti ates ile devam eden bi hastalik. usutme ve soguk alginligi bunu tetikliyo .bronsitin bir iyi versiyonu sanirim.
bizde 1 veya 2 ayda hast.tasinip antibiyotk yada oksuruk surubuna basliyoruz. bebegi bu hastaliga yakalanip dogal yolla tedavi eden varmi aramizda. int.de keciboynuzu suyu iyi gelirmis diye bilgi buldum ama sizinde baska denemeleriniz varsa ogrenmek isterim
tesekkurler herkese :1hug:a.s.

çok geçmiş olsun acil şifalar tekrarlıyormu hastalık benim kızım da 7-8 aylıkken oldu doktor doz,sigara dumanı,klima varsa nemlendirici kullanın dedi birde nefes açıcı bi ilaç bide şurp verdi 1 hafta kullanın gelin dedi çok şükür iyi oldu tekrar etmedi.Astım hastalarının kullandığı fısfıstan vermişti geçti 18 aylıkoldu şu an acil şifalar canım ama bitkisel bir ilaç varmı bilmiyorum biz o dönem dut pekmezi vermiştikciğerlere iyi geliyor diye günde 1 çay kaşığı doğalını bulabilirsen çok faydalı bize karadenizden gelmişti pekmez ordudan allah acil şifalar versin

ay dertten bende çok çekiyorum iyleşmediler tam iyileşiyorlar dışarı çıkıyoruz hoopp başa dönüyoruz en ufak şeyde hastlaı kgeri geliyor bende ne yapacağımı şaşırdım

bronşiolit mağdurlarından biride biziz 1 hafta hastanede yattık ventolin ve pulmicort ile buhar uyguladık 2 saatte bir çok şükür atlattık ama ıhlamur ve hakiki üzüm pekmezi karıştırıp veriyorum balgama iyi geldi ama ıhlamurun çiçeği ile tohumu olacak yapraksız ve en az yarım saat demlenmesi gerekiyor

Merhaba,

Benimde kızımda 4 aylıkken bronşit başladı. Doktorlar akuk boronşit, bronşiyolit,astım teşhişleri koydular. Hatta bir keresinde zatürre başlandıcına kadar ilerledi.
Bu hastalık esnasında yavrum geceleri en fazla yarım saat uyanmadan uyuyamıyordu. Geceleri geçtim gündüzleri bile 15 dk uyuyp uyanıyordu. O kadar küçük bebeklerin zamanlarının çoğunu uykuda geçirmesi gerek,rken benim yavrum tam derin uykuya geçecekken uyanıyordu çünkü nefes alamıyordu. Sürekli hırıltı, hışıltı, ıslık sesi duyuluyordu. 2 ay boyunca belki 2 gün iyi sonra yine tekrarlıyordu. Kaç kere geceyi acilde geçirdik hatırlamıyorum. 2 defa hastaneye yatırdılar hatta. 1 er hafta hastanede yatırmak zorunda kaldık. Hoş hastaneden çıktıktan sonra bile düzelemedi. Artık okadar çok hırıltısı oluyorduki biz eve nebulizatör almıştık. Yani şu astım ilaçlarının buhar yöntemi ile maskeyle burundan verilmeye yarayan makinalarında aldık geceleri acilde kalmamak için.
Yavrum 13-14 aylık olana kadar hep böyle devam etti. Kendisi biraz da tombuldu ve açık tenliydi. Doktor astımın açık tenli bebeklerde görülme sıklığının daha çok olduğunu söylemişti.
Günler böyle geçerken bende duyduğum ve çocuğuma zarar vermeyecek herşeyi deniyordum. Tabi ek gıdalara gçmeye başlamış 8- aylık olmuştu. Bal, zencef,l, ıhlamur vs. veriyordum.
Çocuğum 1 yaşına basmıştı ama hastalığı hala atlatamamıştık. Birgün bir tv programında basketbolcuydu sanırım Mehmet OKUR adında bir sporcunun annesi katıldı. Aynı benim çocuğumun hastalığının küçükken kendi oğlundada olduğunu ve damla sakızı sayesinde atlattığını söyledi.
Bu arada bende internetten keçiboynuzununda iyi geldiğini öğrenmiş ve bebeğime hergün kaynattığım keçiboynuzu suyu içirmeye başlamıştım.
Mehmet OKUR'un annesinin ifadelerinden sonra onun uyguladığı yöntemi denedim. Bunun bir tarifi var biraz bekleniyor. İnternetten araştırınca çıkıyor. Bu yaptığım damla sakızlı karışım ile keçiboynuzu suyu nu hergün içirmeye başladım. Yaklaşık 13 aylık felandı ve yavrum artık atak geçirmiyordu. Ama yine sevinmek istemiyordum. Sonrasında ağır bir girip geçirdi ve bu seferde atak geçirmedi. Hiç ciğerlerine inmemişti bile. Şu an 21 aylık oldu ve 13 aylıktan beri bronşit, astım vs. ile ilgili hiçbir problemimiz olmadı çok şükür. Bunları uzun uzadıya yazdım ki benim çocuğum gibi başka çocuklarada şifa olsun inşallah. Benim yaşadıklarımı başka anneler yaşamasın. Bir sene boyunca uykusuz geceler gündüzler geçirmesinler. Allah evlatlarımızı korusun.

Back