Merhaba benim bebeğim bağırsak ve cilt tepkili (atopik) alerji. Doğduktan bir kaç gün sonra kırmızı sivilceleri çıktı geçti geri geldi falan derken, 40ından sonra artan gaz ve huzursuzluk, uykuya dalmada sorun ve uyanıkken ağlama gibi durumları vardı. Mukuslu kaka. Resmen gaz içeride oluşuyordu, çıkarttığı da yetmiyordu. Doktor önerisi ile probiyotik, geçmeyince gaz damlası başladık. En sonunda iki kez nokta kadar kan geldi kakadan. Dediğiniz gibi saat başı hatta yarım saatte bir uyanıyordu en son ağlayarak. Alerji dr yönlendirildik. Deri testi ve inek sütü/yumurta alerjisi çıktı. Yine takipteyim diyet yapıp durumuna bakılıyor. Şuan 3,5 aylık dediğiniz gibi karın guruldaması karın şişliği ve hala gaz var. Ama önceki haline kıyasla şuan çok iyi, alerji sebepli ağlamasını çok iyi biliyorum diyetten sonra bir kaçak oldu ve yine aynı olmuştu çünkü önce cilt sonra bağırsak tepki verdi. Şuanda da gaz yüzünden uyku bölünmesi vs yaşıyor ama modu yüksek, gece 3 saatte bir bazen saatte bir ıkınmasına uyanıyorum. Hiç uykusunu açmadan emzirip yatırıyorum sabah genelde kaka yaparken gazı çıkartıyor. Bu aylarda bu sorunlar oluyor galiba, alerjisi olmayan bir arkadaşımın bebeği de aynı durumda çünkü. Şuan doktor önerisi ile Relactaz kullanıyorum fakat süper düzenli kullanmıyorum. Yani 6 kereyse günde 3 kez falan kullanıyorum genelde.