• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeği az hareket eden var mı?

mariposita

Guru
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2011
566
151
323
kızlar ben bebeğimi hissettim hissedeli çok kıpırdamıyor sanki. yani başka annelerden duyuyorum,çok hareketli olduğunu söylüyorlar. internette bi video izlemiştim.kadının karnı resmen deniz gibi dalgalanıyordu içinde canavar varmış gibi. benimki bi vursa ikincisi 2 dakka sonra geliyor. yani vuruşunu hissettiğim zman arkası hemen gelmiyor.arada bir bi tane geçiriyor o kadar:( eşim elini koyacak olsa oynamıyor. sizinki ne durumda. benmki usgde bile çok hareketli bi bebek değil. drlar da hareketli olduğunda"çok sağlıklı bi bebek" diyorlarmış. bi sorun yoktur umarım. ha bi de zaten bu dönemlerde bol bol oynaması lazım.sonradan yer kalmayınca hareketleri azalıyormuş. şimdiden böyleyse ohoooooo....

benim kızım da çok hareketli bir bebek değildi her kontrolde doktoruma sorardım günde 10 kez vuruyorsa problem yok derdi allaha şükür bir problem çıkmadı şimdi cadı 10 aylık ve çok hareketli tutamıyorum :) inş.senin bebeğinde tembel bebeşlerdendir bir problem yoktur.

Bence de korkmana gerek yok. bi akrabamizin da durumu senin gibiydi ve saglikli bir kiz cocugu dogurdu. hatta akrabamizin bebegini ultrasonlarda doktor cihazla uyandurmaya yada haraketlendirmeye calisirmis da bebek hic orali olmazmis. Bazi bebekler cok haraketsiz oluyor yada minyon olduklari icin hareketlerini anne hissedemiyormus. Akrabamiza bu aciklamayi yapmislar.

benim ilk gebeliğimde bebeğim çok oynardı 3 aylıkken hissediyordum annem bile sen yanlış hissediyorsun daha oynamaz diyordu sonra daha hareketli oldu sanki içimden çıkacak gibiydi.dışarıdan bakınca bile görülüyordu. doğduktan sonrada hep öyle hareketli ve yaramazdı. ikinci gebeliğimde ise bu bebek hiç oynamıyor diyordum hatta 4. aydan sonra zorla oynuyordu sanki ve doğana kadar hep öylede oldu. ve doğduktan sonra çok sakin bir çocuk oldu. hala ikiside öyle devam ediyor. yani anlaycağın bebeğinin yaramaz olup olmuyacağı daha anne karnında belli oluyor. :49:

hareketliyse sağlıklıdır demek çok saçma bence. detaylı yaptırdınız mı? tam bilemiyorum ama plesantada bişey öndeyse eğer anne bebeğin her hareketini hissetmiyormuş. durgun günler ve hareketli günler gayet normalmiş. benim biçok arkadaşım öyle hissediyor. bizler tabi sürekli hareket etsin iyi olduğunu bilelim istiyoruz. ben mesela hareket ettiğimde hiç hissetmiyorum bebeğimi. 3 saat ayakta olayım mesela bi defa bile hissetmiyorum.

uyuyordur annesi tembel çoğu bebek böyle benimde kızım 30 haftadan sonra çok oynuyor artık bizim yerimiz iyice daraldı 38 haftaya girecez ama şimdi daha oynuyor merak etme bebbişin sağlıklıdır

çizelgenden anladığım kadarıyla 25 haftalıksın yoğun hareketler için çok erken bir dönem bence.ben 36 dayım son 6 haftadır bahsettiğin kadar hareketli.öncesinde çok nazlı hareket edrdi.bebek kilo aldıkça vuruşları kuvvetlenir.hiç merak etme

teşekkür ederim kızlar.detaylıya da girdim. herşey çok iyi ve sorunsuz çok şükür.ama işte fazla hareket etmemesi canımı sıkıyo. günde 10 hareket normal demiş drunuz. benimki 10 geçkin yapıyodur. ama işte o videodan çok etkilendiim.acaip oynuyodu karnı kadının. benimki arada bir geçiriyo sadece.
hani daha az zeki olduğunu falan göstermez di mi benim bu durumum?
off allahım affet elimde değil,takılmayacak şeyleri sorun yapıyorum.allah başka dert vermesin de...

canım hareketli olan çocuklar zeki olucak diye bir kaide yok. az önce anlattım çok oynayan bebeğim hareketli ve yaramaz, az oynayan bebeğimde sakin ve uysal. ama zekalarına hiçbir sorun yok Allaha çok şükür. senin bebeğinde sakindir.daha iyi seni yormaz geceleri fazla uykusuzda bırakmaz.insan hamileyken çok merak ediyor. seni anlıyorum. ama sakın kötü şeyler aklına getirme. İnşallah hayırlısıyla dünyaya gelir.

her bebek hareketli olamıyabiliyor,korkmayın benim bebeğimde çok hareketliydi ama çevremde bebeğim çok hareketsizdi diyeni çok duydum.eğer içiniz huzursuzsa doktorunuza sorun

kızlar ben bebeğimi hissettim hissedeli çok kıpırdamıyor sanki. yani başka annelerden duyuyorum,çok hareketli olduğunu söylüyorlar. internette bi video izlemiştim.kadının karnı resmen deniz gibi dalgalanıyordu içinde canavar varmış gibi. benimki bi vursa ikincisi 2 dakka sonra geliyor. yani vuruşunu hissettiğim zman arkası hemen gelmiyor.arada bir bi tane geçiriyor o kadar:( eşim elini koyacak olsa oynamıyor. sizinki ne durumda. benmki usgde bile çok hareketli bi bebek değil. drlar da hareketli olduğunda"çok sağlıklı bi bebek" diyorlarmış. bi sorun yoktur umarım. ha bi de zaten bu dönemlerde bol bol oynaması lazım.sonradan yer kalmayınca hareketleri azalıyormuş. şimdiden böyleyse ohoooooo....

korkmana hiç gerek yok canım bebeğin mutlaka hareket ediyordur fakat çok güçlü olmadıgı için tüm hareketlerini hissedemiyorsundur benim eşimde baya bi ugrasmıstı hissedebilmek için tam bak gel oynuyo diodum ama o dokununca hissetmiyodu. bu arada bebeğin en aktif oldugu dönem 32-34. haftalar arasıymıs yani o internette görüdüğün videodaki gibi dalgalanman için biraz sabretmen gerekiyo :) hissetmek gerçekten çok güzel bi duygu bence iyi şeyler düşün ve bebişinle bu anların tadını çıkar

teşekkür ederim kızlar.detaylıya da girdim. herşey çok iyi ve sorunsuz çok şükür.ama işte fazla hareket etmemesi canımı sıkıyo. günde 10 hareket normal demiş drunuz. benimki 10 geçkin yapıyodur. ama işte o videodan çok etkilendiim.acaip oynuyodu karnı kadının. benimki arada bir geçiriyo sadece.
hani daha az zeki olduğunu falan göstermez di mi benim bu durumum?
off allahım affet elimde değil,takılmayacak şeyleri sorun yapıyorum.allah başka dert vermesin de...

o videoyu bende izledim hatta bi topikte doğum yapmış arkadaşlar vardı. bu kadar da olmaz dediler. kendine o videoyu baz alma. hem belkide sakin mizaçlı olacak bu zeki olmadığını göstermez ki. çevrene baksana hareketli insanlar çok mu akıllı? ama seni çok iyi anlıyorum insan hep tedirgin oluyor. sağsalim kucağımıza alalım inşallah.

kızlar ya ben 19+1 günlük hamileyim ve ben hale bebeğimin hareketini hissetmiyorum.doktorum bebğin sağlıklı diyor ama işte evham yapıtım bende:( sizce normalmi

kızlar ya ben 19+1 günlük hamileyim ve ben hale bebeğimin hareketini hissetmiyorum.doktorum bebğin sağlıklı diyor ama işte evham yapıtım bende:( sizce normalmi

ilk gebeliğiniz ise eger hissedememeniz gayet normal bende 20. haftamda zar zor anlamıstım hareketleri endişelenme yani annesi daha çok küçük bebeğin :nazar:

Ben 22. haftadan da sonra hissetmiştim, o da çok hafif hafif vuruşlar. çok endişeleniyordum ama çok şükür sağlıklı bir bebeğim var. ilk gebeliklerde hissetmek gerçekten zor oluyormuş.

sevgili mariposita, hiç üzülme, endişelenme. senin yaşadıklarının aynısını ben de yaşadım. ben de senin gibi endişeleniyor, bir sorun olduğunu düşünüyordum. sadece ilk zamanlarda değil, ilerleyen haftalarda da çok hareketli bir bebek olmadı hiç. nst'ye girmek benim için işkenceydi çünkü hareket etmesi için bekle Allah bekle!.. ama çok şükür sağlıklı bir kızım var ve de o kadar hareketli ki. yani benim karnımdaki o hareketsiz bebek sanki bu değilmiş gibi. :)) bütün hareketlerini dışarıya saklamış yavruşş.her şey normalse, gün içerisinde de en az 1 kez hissediyorsan hareketlerini hiç yıpratma kendini. hareketleri hafif bile olsa üzülme.

Uzulme annesi sen hissetmiyon belki ama sen uyurken gece o uyaniyor,icerde ziplayip duruyordur.:emir_bebek::nazar:

ilk gebeliğiniz ise eger hissedememeniz gayet normal bende 20. haftamda zar zor anlamıstım hareketleri endişelenme yani annesi daha çok küçük bebeğin :nazar:

Ben 22. haftadan da sonra hissetmiştim, o da çok hafif hafif vuruşlar. çok endişeleniyordum ama çok şükür sağlıklı bir bebeğim var. ilk gebeliklerde hissetmek gerçekten zor oluyormuş.

Uzulme annesi sen hissetmiyon belki ama sen uyurken gece o uyaniyor,icerde ziplayip duruyordur.:emir_bebek::nazar:

ay vallahi kızlar içimi öyle rahatlattınızki anlatamam:) evet ilk gebeliğim sanırım ondan hissedemiyorum.bebeğim sağlıklı olsunda başka birşey istemem.çok teşekkür ediyorum yorumlarınız için.

Gunaydin kızlar 14 haftalık hamileyim bebeğim hiç kipirdamiyor ultrasonda kalp atışları var ama hiç kipirdamiyor aranızda aynı sorunu yaşayan var mı ? Ne yapmalıyım ultrasona girerken

Gunaydin kızlar 14 haftalık hamileyim bebeğim hiç kipirdamiyor ultrasonda kalp atışları var ama hiç kipirdamiyor aranızda aynı sorunu yaşayan var mı ? Ne yapmalıyım ultrasona girerken
Canim o icerde emin ol ki hareketlidir ama sen simdi hissedemezsin benim ucuncu cocugum olmasina ragmen 20 hafta bitmisti yavas yavas hissetmeye basladim sabret sende sonra oyle bi tekmeler atiyorki uyku uyuyamiyorsun ;) cikolata ye hareketlenir doktorum soylemisti

Back
X