Çocuk Hastalıkları bebeği atopik dermatit olanlar

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

ruyagibiseker

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2007
1.037
8
116
44
İstanbul
oğlum 2 yaşında.2 aylıktan beridir bu hastalıkla savaşıyoruz.üniversite hastanesinde tedavi gördük.biyopsi yapıldı kesin teşhis konuldu.alerji testi yapıldı birşey çıkmadı.yazın azalıyor kışın çıkıyor.kesin tedavisi yok maalesef.çok araştırıyorum.bakım yapıyoruz nemlendirici mutlaka sürüyoruz. birkaç kremi ilacı var. ama ne fayda.sorun kaşınıyor ve bunu alışkanlık haline getirdi.sizler neler yapıyorsunuz belki fikir olur diğerlerine çare oluruz

geçmiş olsun canım ya çok üzüldüm.kaşınmaktan ne hala gelmiştir bebiş.allah tez zamanda şifanızı versin.kaşıntıyı kesen bir krem ilaç falan yokmu acaba

benim oğlum da 4-5 aylık gibi oldu bi kez..neden olduğunu bilemedik..belki yediği bişey dokundu...dr umuz elidel diye bi krem verdi..hemen geçti çok şükür...inşallah sizin de sorununuz en kısa zamanda çözülür..bebişiniz de siz de huzura kavuşursunuz...

sağolun kızlar ilaçları var ama kaşıntı artık alışkanlık olduğu için kesmiyor elidel kortizonlu krem sürekli süremeyiz o yüzden başka bitkisel şeyler araştırıyorum

sağolun kızlar ilaçları var ama kaşıntı artık alışkanlık olduğu için kesmiyor elidel kortizonlu krem sürekli süremeyiz o yüzden başka bitkisel şeyler araştırıyorum

Geçmiş olsun.
Şu atopik dermatit bir çok bebeğin başı belasıdır.
Bu forumda bir arkadaş Sudocrem iyi geldiğini yazıyordu.
Bende onu deneceğim.

Yok canım, kortizon içermiyor. Çinko içeriyor, deri hastalıklarına çinko öneriliyor.
Ben senelerce kortizon kullandım. Neler yaşadığımı anlatmak bile istemiyorum.
Bebeğim aynı şeyleri yaşamasına istemiyorum. O nedenle bende kortizon kullanmak istemiyorum.
İnşallah iyi gelir canım.

aynı dert bizdede var oğlum şuan 13.5 aylık yazın geçmişt şimdi yine oldu kış mevsiminden dolayı bizimkide uyuz gibi kaşınıyo çok stresi bizde besin alerjiside çıkmıştı oda hala yükselmiş bir ekilde devam ediyo bizimkinin sadece belirgin oarak çene altında var egzaması onun dışında cildi çooook kuru sürekli kaşınıyo ama allahaşükür başka yerinde egzama yok zaman zaman oğlumda nedenini anlayamadığımız ürtiker oluyo zorrr bir durummmm çokk ben kortizona alıştım açıkcası onunla yaşamayı öğrendik yapcak baka bişi yok

canım 2 yaşında oğlum eskiye nazaran baya azaldı.doktorumuz kışın başlar yazın geçer dedi.kuru ve hassas.bize ciltlerde oluyor.bol bol nemlendirmek gerekiyor.bize doktor eczanede sıvı ve katı vazelini karıştırdı.onunla nemlendiriyoruz.birkaç denediğim şeyde var ama şuan belli olsun öyle yazcam.egzamada önemli olan neye alerjisi olduğunu bulmak

banyo kesinlikle az yaptırılmalı su kaşındırıyor sık sık cilt nemlendirilmeli.evde parfüm bile sıkılmamalı sık sık havalandırılmalı.yerler deterjanla silinmemeli.egzamada önemli olan neye alerjisi oladuğunu bulmak.egzama doğal şeyleri seviyor katkı maddeli hiçbirşey kullanılmalı ve kimyasalda.dalin ve johson beybinin tetiklediğini duydum sabun şampuan kullanılmamalı.şu an andız pekmezini deniyorum oğluma birde dut kurusu kürü bakalım nolcak

bizim dr hergün banyo yaptırın demişti ben oğlum 4 aylıktan buana hergün banyo yaptırıyorum ve ıslakken nemlendiriyorum .bazı bebeklere evet su yaramıyo ama benim oğlum için aynı şyi diyemicem bize banyo çok iyi geliyor.beni oğlumda fındık çerez grubu ve yumurta alerjisi var .....

Bize de doktor yıkama yağı verdi babe'nin. Şampuan sabun kullanmayıp onunla yıkayacağız. Bugün başlayacağız tedaviye, umarım kısa sürede toparlar. Zaten çok ileri derecede değil, ilerlemeden götürdük doktora...
Bu konuyla ilgili başlıklarda hep alerjiden , alerji testlerinden bahsedilmiş. Bilgi verebilir misiniz? Nedir ne değildir? Ne zaman nerde yapılır? Benim bebeğim 3 ayını doldurmak üzere(1 haftası var). Anne sütüyle besleniyor sadece. Atopik dermatiti anne sütüyle beslenmesine rağmen alerjik olabilir mi?

canım geçmiş olsun öncelikle...benim ikiz kızlarım var malesef bizde atopik dermatit ile savaşıyoruzçok uğraştık gitmediğimiz yer değiştirmediğimiz dr kalmadı.sonunda atopik dermatit konusunda uzmanlaşmış nihayet bir doktor bulduk.ve verdiği ilaçlar sayesinde çok kolay atlattık.tabi ilaçların yanı sıra bebeklerimize vermememiz gereken birçok yasakla beraber oldu bu.her ne kadar dönem dönem atopik dermatit karşımıza çıksada biz tedaviyi bildiğimiz için kolay oluyor.dr uzun bir süre bu ilaçları elinizin altında bulundurun dedi.yani reçete elimizde bittikçe alcaz bunları birkaç sene çekecez yani...
biz doktorun bize önerdiği her türlü şeyi yaptık ve yapıyoruz.bunları sizin için sıralıyım isterseniz:)
1)kesinlikle bal yasak.(hatta bize ömür boyu yasak)atopik olanlar polene karşı çok hassas oluyorlarmış.bal da polen içerdiği için bize yasak koydu eve bal girmesin dedi...
2)çikolata,baharat,yağlı yiyecekler bunlarda atopik dermatiti tetikliyormuş.
3)balık,yumurta,ceviz,fındık bu gibi besinleri deneyerek ver dedi.yani bir hafta bunlardan hiçbirini vermeyin yavaş yavaş bir besinden başlayın vücudunda bunlara karşı herhangi bir reaksiyon gösteriyormu diye bakın dedi duruma göre ya besini keser vermezsiniz ya da devam edersiniz dedi.
4)bahar mevsiminde çiçeklerden uzak durun dedi.hatta piknik falan yapmayın dedi.en çok bu mevsimde azarmış atopik.
' 5)kedi,köpek gibi tüylü hayvanlardan uzak kalınmalıymış..
6)eve hakiki yün girmememli,bebeklerin kıyafetleri yün içerikli olmasın dedi.
7)tozdan uzak kalınmalı.
8)kullanacağımız bebek şampuanı bile önemli
arkadaşlar doktorum bize bunları saydıktan sonra aynen şunları söyledi eğer çocuklarınızı seviyorsanız bunları yapın etkisini göreceksiniz dedi.ve gerçekten bunları uyguladık ilaçla beraber üç gün içinde yüzündeki yaralar geçti.tabi biz her gün istisnasız yavrularıma bal yediriyorduk.ne zaman balı kestik inanılmaz değiştiler.sizde bal vermeyin bu çok önemli bence..bal dışındaki seçenekleri arada kullansanızda sorun olmuyor.şimdilerde biz çikolata konusunda bayağı yelkenleri suya indirdik sayılır.tabi ne zaman yeseler o gün yüzlerinde çok hafif kızarıklıklar oluyor ama ertesi gün geçiyor.bahar geldi artık bu dönemde atopik dermatit azıyormuş.tetikte bekliyorum bende, olcaksada hafif olur atlatırlar inşallah.yazımı çok uzattım farkındayım.umarım yazdıklarım size yardımcı olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…