bebeğı aglarken katılan varmı

baranxixnannesi

cantanem baranım benım
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2008
1.186
8
116
İzmir
kızlar bebegınız aglarken bır anda katılıp moraran nefesı gıden oldumu hıç allah korusun ama ben bu ara bunu yasadıgım ıcın bılen varmı içinizde. ne gıbı tebbırler aldınız. o an nasıl oldu bıraz anlatırsanız sevınırım. allah hepınızın bebeklerını korusun. aslada yasatmasın.

sanırım aynı problem kayınvalidemde vardı napsın kadın ,bas bas bağırıyormuş kayınbiraderde morarıp gidiyormuş ağlayınca parmaksokuyormuş ağzına dilini yutmaması için neyse canım boşver sen bizide bir uzmana git .anlat yalnız bizim biraderde büyüdükçe gitmiş

çok geçmiş olsun

canım benim ablamın kızında var
annem yüzüne üflüyo ıslatıyo yüzünü filan sanırım
bizim orda uğunmak denir ona

kızlar uzmana gıttık sagolun ama yınede bıldı almak ıstedım yasayanlardan o an cok heyecanlanıp bısey yapamıyom korkudan sagolun ama olan varsa yazsın yıne

uzman mıı hıc bısey yapmıyor gecen asıya gıttık drumuza ası olunca benımkı katıldı mosmor oldu suratı drda kaldır kaldır bısey olmaz dedı benım elım ayagım tıtredı korkudan salak adam kavga edıcektım nerdeyseee

cnm benim bebeğimde arada eğer çok ağlarsa olabilio ama allahtan hemen geçio ben suratına üflüyorum ve kaldırıyorum yatıyosa geçio hemen açılıo nefesi benim yeğenim çok olurdu ve morarırdı ablamda sanırım üflerdi suratına...

benımkı uflemekle falan gwcmıyo kızlar o an gıdıyo cocuk ve bu yaklasık 1dakıkadan fazla suruyo. bugun sonuçlarını aldım
baran kansızmış ondan oluyormus.durduk yere olmaz cunkı.aglama nobetı gecırıyomuş. umarım tekrarlamaz cok korkuyo ınsan .
ama sızınle paylasma istıyorum. bu oldugu gunden ıtıbaren hastanedeyız. özellıkle ızmırlı anneler bakın ne anlatcam.
ılk 9eylul cocuk acıle goturdum. beyın tomografısı cekıldı sonuc temız. eve gonderdıler. bırgun sonra yıne cocuk katıldı gıttı resmen. hemen yıne goturdum. kan tahlılı ekg yapıldı.
kansızsa ve bronsıt varsa olur demıştı bırı bana. bende kansızmı acaba bakın bı dedım. kan tahlıl sonuclarında yok bısey gayet ıyı dedıler. kansız degıl dedıler. ıcım rahat etmedı.nıye oluyo o zaman dedım nobettır dedıler gectıler.
aldım oğlanı o sınırle burda can tıp merkezınde cok ıyı cocuk doktoru var duymustum.ama muayne ucretı cok pahalıydı.sıgortada olmayın oraya goturemıstım onceden. bu defa goturdum dırek ona. kan tahlılı yapalı dedı kansız olabılır dedı dırek anlatır anlatmaz .yaptırdık dedım. bende yapcam dedı. ve sonuç ne bılıyomusunuz. oğlum asırı kansız cıktı kan oranı cok dusukmus ve ondan oluyormuş ıyıkı getırmısın dedı. hemen ılac tedavısıne baslayalım dedı.basladık.
iki doktor ve ıkı farklı sonuç. sız sız olun bırseyden supelenıyorsanız ustune ustune gıdın artık doktorlarada guvenılmıyo.
yazıyorumkı bızım basımıza geldı sıze gelmesın dıye.
buda bır tecrube.

benim yiğenim bu şekilde hatat geçenhafta beni çok korkuttu sıpa:)
eğer çok ağlarsa uğunuyor sesi soluğu kesiliyor resmen mosmor oluyor kaskatı oluyor ve hatta çok ilerlerse kendinden geçip bayılıyor..bebekliğinden beri böyle şuan 1,5 yaşında hala öyle kötü bir durum ama alıştık artık sanırım ırsiyiş biraz halasıda küçükken öyleymiş.bize sadece onu ağlatmamak düşüyor ağlamasın diye mağlesef her istediğini aklı yetene kadar yapacaz.umarım öyle alışmaz çünkü kozu kullanıyor ağlayarak her istediğini yaptırıyor.yüzüne üfleyin boğazına doğru ki hava gitsin ve morarırsa sakın yere yatırmayın daha çok boğulur ağaya kaldırın dik tutun

meraba canım benim oğlum da katlıyo bazen özellikle sezaryanla doğan çocuklarda oluyomuş bu ama korkma yüzüne hafiften üfle ve serin olan yere çıkar canım ben öyle yapıyorum kendine geliyo çünkü bende sezaryan yaptımfisfisfis

Canım ilk önce geçmiş olsun.Yazında ağlayınca morardığını ve ekg çektirdiğini yazmışsın.Kansızlıktan ve demir eksikliğindende bebekler huzursuz olur.Ben Çocuk bölümünde çalıştım.Bebeğine, EKG demiyorum EKO diyorum çektirdinmi?Çektirdiysen sonuç olarak ne dediler.

7 ay 13 günlük kızım var 20 gün önce bir katılma nöbetimiz oldu hatırlamak istemiyorum çok kötüydü ama size bir tavsiyede bulunabilirim bende bir yerde okudum ve denedim bebeğiniz çok ağlamaya başladığında nefesini tutmaya başladığını hisettiğiniz anda biraz hızlı bir şekilde yüzüne üfleyin beğeğin dikkati dağılıp hemen nefes alıyor.inşallah bir daha siz de biz de yaşamayız.

benım kızım 5 aylık aynısını 2 kez yasadık asıl kotu bır durum hatırlamak ıstemıyorum hemen dr a gıttık ekg eeg yaptılar kan tahlılı kansız cıktı demır eksıklıgı varmıs bebegımde 2 surup verdı ferro sanol ve polıvıt kullanıyoruz bırde aglatmamaya calısın dedı eger tekrar olursa Allah korusun hava almasını saglayın balkona pencereye cıkarın dedı.

Benim kizimda var katıliyo mosmor oluyo ilk oldugunda hmn doktora goturduk kansiz cikti surup ver kan surubu icti bi sure morarma kalmadi sonra bi sure sonra geri basladi halada devam ediyo hastaneye gidicez bidaha neden oluyo ilaci kullandigimiz halde bilmiyorum cok korkuyorum bisey olacak diye

Benim oğlumda bebekken çok kez yaşadık bu durumu. Tüm tahliller yapıldı bişey çıkmadı, büyüdükçe düzeldi şükür...yüzüne üflerdim, balkona çıkardık, buzdolabının dondurucu kapağını açıp hava aldırırım... çok geçmiş olsun ağlatmamaya çalışın ...

Benim oğlum geç konuştu, arkadaşlarından geriden geldi hep, hatta otizm mi acaba diye çok korktuk. Tüm tetkikler testler tahliller temiz çıktı...9 ay rehabilitasyon eğitimimiz oldu... Benim aklımda hep o morarıp ağlamasindan mi böyle diye kaldı. Şu an 9 yaşında ama akademik ve sosyal olarak 6_7 yaşında gibi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…