bebeğe ölmüş kişinin ismini vermek

Fikirlerinize çok ihtiyacım var.
Maalesef hala hamile değilim. Ama hamile kalmak istiyorum. İNŞALLAH.
Ama şimdiden bir sorunumuz var.
Eşimin 1.5yıl önce erkek kardeşi vefat etti. Cenaze günü dahil bütün akrabaları bir oğlunuz olsun adı mümin olsun dediler. Herkes anlaşmış gibi aynı şeyi söylediler.
Cenazeden 1.2 ay sonra bu konuyu eşime anlattım bana hak verdi. Kardeşinin adını koymamak konusunda anlaştık.
Ama son zamanlarda hep aynı konudan dolayı tartışıyoruz. Israrla oğlumuz olursa kardeşinin adını koyacağını söylüyor. Ve daha önceden bu konu hakkinda konuşup anlaştığımızı kabul etmiyor.
Kısaca ben asla istemiyorum. Eşim ısrarla kardeşinin adını koymak istiyor
Eşimi de kırmak istemiyorum.
Bana akıl verin. Ben şimdi ne yapayım
İki isim koyun ne olacak. herkesin gönlü alınmış olur. hem erkek olacağı ne belli. belkide hiç erkek olmayacak.

eğer ölen anne yada babası olsaydı isim koymasına asla karşı çıkmazdım. Ölen kişi bu evde yaşamış bir genç insan olduğu içi sıkıntı burada. Mümin ismini de koyunca çocuğa yeni bir birey olarak bakmıcaklar. Her zaman ölmüş oğullarıyla özdeşdirecekler.

Benim adım anneminkinden farklı, ama 3 kardeşim içinde anneme benzeyen tek benim, özellikle annemin ölümünden sonra aynı annesi, xxx' in kopyası gibi cümlelerini çok duydum ama bu benim hep hoşuma gitti, iyi ki bu kadar benziyorum ona, bu karar size ait tabii ki, kimse sizi zorlamamalı..

bi hamile kalın önce cinsiyeti belli olsun sonrasında düşünürsünüz erken bence bunları tartışmak için

Ya ne kadar saçma daha ortada çocuk yok kız mı erkek mi olacak belli değil siz kalkmışsınız eşinizle bu yüzden tartışıyorsunuz! Bence sizin bir sorununuz yok kendinize sorun arıyorsunuz can sıkıntısından yoksa bunun başka bir açıklaması olamaz..

Ya ne kadar saçma daha ortada çocuk yok kız mı erkek mi olacak belli değil siz kalkmışsınız eşinizle bu yüzden tartışıyorsunuz! Bence sizin bir sorununuz yok kendinize sorun arıyorsunuz can sıkıntısından yoksa bunun başka bir açıklaması olamaz..
başka bir sorunumuzun olmaması güzel bişey değil mi. Ne güzel işte allah başka dert tasa vermesin

başka bir sorunumuzun olmaması güzel bişey değil mi. Ne güzel işte allah başka dert tasa vermesin

Bence de vermesin ben aylardır deniyorum olmuyor çocuğum ve hiçbir sorunumuz olmamasına rağmen, Allah a dua et de özellikle böyle bir sorun vermesin sonra biz neleri dert etmişiz dersin..

Fikirlerinize çok ihtiyacım var.
Maalesef hala hamile değilim. Ama hamile kalmak istiyorum. İNŞALLAH.
Ama şimdiden bir sorunumuz var.
Eşimin 1.5yıl önce erkek kardeşi vefat etti. Cenaze günü dahil bütün akrabaları bir oğlunuz olsun adı mümin olsun dediler. Herkes anlaşmış gibi aynı şeyi söylediler.
Cenazeden 1.2 ay sonra bu konuyu eşime anlattım bana hak verdi. Kardeşinin adını koymamak konusunda anlaştık.
Ama son zamanlarda hep aynı konudan dolayı tartışıyoruz. Israrla oğlumuz olursa kardeşinin adını koyacağını söylüyor. Ve daha önceden bu konu hakkinda konuşup anlaştığımızı kabul etmiyor.
Kısaca ben asla istemiyorum. Eşim ısrarla kardeşinin adını koymak istiyor
Eşimi de kırmak istemiyorum.
Bana akıl verin. Ben şimdi ne yapayım

Çocuğunuza o ismi verdiğinizde her seslendiğinizde ölen kişiyi hatırlarsınız . Çocuğunuz yaramazlık yapsa onun adıyla kızamassınız . ölen kişinin adını vermek büyük ve ölmüşse saygıdan ama böyle zor olucaktır size . İki isim verirsenizde ikinci olsun . Okulda genelde ilk isimle çağrılıyor çocuklar.

Bence de vermesin ben aylardır deniyorum olmuyor çocuğum ve hiçbir sorunumuz olmamasına rağmen, Allah a dua et de özellikle böyle bir sorun vermesin sonra biz neleri dert etmişiz dersin..
Maalesef o dert bendede var 3 yıldır bebek sahibi olmaya çalışıyorum. Ve bunun için çok mücadele ediyorum. Maalesef 1 kere düşük yaşadım. Benim burada dertleşmemin nedeni ben bu sıkıntılar yaşarken eşim benim yaşadığım sıkıntıları görmeden kendi fikirlerini bana dikte etmesinden rahatsızım

Maalesef o dert bendede var 3 yıldır bebek sahibi olmaya çalışıyorum. Ve bunun için çok mücadele ediyorum. Maalesef 1 kere düşük yaşadım. Benim burada dertleşmemin nedeni ben bu sıkıntılar yaşarken eşim benim yaşadığım sıkıntıları görmeden kendi fikirlerini bana dikte etmesinden rahatsızım

Geçmiş olsun çok zor bir durum cidden..bence eşinizle ilk önce bu konuda bir anlaşmaya varın..deyin ki Allah büyük böyle şeyleri konuşarak her şeyi garanti olarak görüyormuşuz gibi olabilir ama hayatta hiçbirimiz, hiçbir şeyimiz garanti değil..hayırlı tez zamanda bi mutlu haberi alalım daha sonra bu konuyu konuş ortak bir karar alırız şeklinde..çünkü bu sizi bu süreçte daha çok yıpratır..biz eşimle hiç geleceğimizde çocuk olacakmış şeklinde plan yapıp konuşmayız,çünkü her şey zamanında güzel..bir de en önemli şey bu düşünceyi kafadan atmak yoksa problem yokken bile stresten olma ihtimali çok düşer..

Geçmiş olsun çok zor bir durum cidden..bence eşinizle ilk önce bu konuda bir anlaşmaya varın..deyin ki Allah büyük böyle şeyleri konuşarak her şeyi garanti olarak görüyormuşuz gibi olabilir ama hayatta hiçbirimiz, hiçbir şeyimiz garanti değil..hayırlı tez zamanda bi mutlu haberi alalım daha sonra bu konuyu konuş ortak bir karar alırız şeklinde..çünkü bu sizi bu süreçte daha çok yıpratır..biz eşimle hiç geleceğimizde çocuk olacakmış şeklinde plan yapıp konuşmayız,çünkü her şey zamanında güzel..bir de en önemli şey bu düşünceyi kafadan atmak yoksa problem yokken bile stresten olma ihtimali çok düşer..
Bizde sizin tam tersinize eşim ile gelecek ve çocuğumuz hakkında konuşmaya bayılıyoruz. Çünkü tek idailimiz bu. Hayaattaki tek planımız sağlıklı ve hayırlı evlatlara sahip olmak

Bizde sizin tam tersinize eşim ile gelecek ve çocuğumuz hakkında konuşmaya bayılıyoruz. Çünkü tek idailimiz bu. Hayaattaki tek planımız sağlıklı ve hayırlı evlatlara sahip olmak

Evet bir bakıma güzel olabilir ama çok kafaya takıp bunu yaşam amacı haline getirmekte sizin hamile kalmanıza tahmin edemeyeceğiniz kadar çok etki eder zor da olsa bence bu konuyu bu kadar düşünmeye ara verin derim ve mucizeniz geldiğinde zaten o konuştuğunuz tüm şeyler gerçekleşir..Yani en azından çevremden gördüğüm ve doktorların tavsiyeleri bu yönde..

Bnm tanidigim iki kisiyede olmus insanlarin ismi verildi kucukken cok rahatsizliklar gecirmisler hocaya goturduklerinde olmus kisinin adi agir gelmis demis ve ikiside isimlerini deistirmis aileleri ne kadar dogru bilmem annem hemen olen kisinin adi verilmez der

Neden? Gencecik bir insan ölmüş, yeğeninin adıyla yaşasın ne olacak ki? Bence iki isim koymayı düşünebilirsiniz.

Tabi ne olursa olsun bu bir tercih ama bunu gurur meselesi yapmanıza hiç gerek yok inanın.

Neden karşı çıktığıma gelince. Benim ismimde babaannemin 20yaşında ölen kız kardeşinin adı. Çok iyi hatırlıyorum beni küçükken "adı benzemiş yaşı benzemesin"diye sevdilet. Aynı sıkıntıyı çocuğum da yaşasın istemiyorum. Çocuğumu severken insanların aklına her zaman ölmüş bir genç gelecek
Bu konuda haklısınız bakın ama mesele benim dediğim olacak yok senin dediğin olacaksa orada bir düşünün derim.

Neden? Gencecik bir insan ölmüş, yeğeninin adıyla yaşasın ne olacak ki? Bence iki isim koymayı düşünebilirsiniz.

Tabi ne olursa olsun bu bir tercih ama bunu gurur meselesi yapmanıza hiç gerek yok inanın.
Okuduğunuz yazının neresinden gurur meselesi ağladığınızı çözemedim

Okuduğunuz yazının neresinden gurur meselesi ağladığınızı çözemedim
Ben son derece iyi niyetli bir yorumda bulunmuştum siz yanlış anlamışsınız. Genelde bu sebeple istenmiyor. Anne adayları erkek tarafının psikolojik baskı yaptığını hissederek şiddetle karşı çıkıyorlar. Sizi bilemem tabi.

X