- 17 Şubat 2013
- 1.587
- 1.477
-
- Konu Sahibi dutyapragi
Kötü bir durum. Eşiniz kendi istediği ismi öi koydu
Çok üzüldüm senin adınaHayir babasının(kp) talimatıyla onun istediği isim oldu. Iki isim yazdirip kimligine getirdi. Baştan yalvar yakar agladim istemiyorum diye ama nerdee..
mümine isterlerse ???Kızın olur inşallah :)
Yok istemezler. Kaynımın ismi mümin görümcemin ismi mümüne. Zaten o isim var istemezlermümine isterlerse ???
Inşallah kızın olurFikirlerinize çok ihtiyacım var.
Maalesef hala hamile değilim. Ama hamile kalmak istiyorum. İNŞALLAH.
Ama şimdiden bir sorunumuz var.
Eşimin 1.5yıl önce erkek kardeşi vefat etti. Cenaze günü dahil bütün akrabaları bir oğlunuz olsun adı mümin olsun dediler. Herkes anlaşmış gibi aynı şeyi söylediler.
Cenazeden 1.2 ay sonra bu konuyu eşime anlattım bana hak verdi. Kardeşinin adını koymamak konusunda anlaştık.
Ama son zamanlarda hep aynı konudan dolayı tartışıyoruz. Israrla oğlumuz olursa kardeşinin adını koyacağını söylüyor. Ve daha önceden bu konu hakkinda konuşup anlaştığımızı kabul etmiyor.
Kısaca ben asla istemiyorum. Eşim ısrarla kardeşinin adını koymak istiyor
Eşimi de kırmak istemiyorum.
Bana akıl verin. Ben şimdi ne yapayım
doğmamış bebeğe don biçmek olmuş sizinkisi... ortada çocuk yok. ayrıca erkek olacağı ne malum, belki de kız olacak...hele bir çocuk olsun belki fikirler değişir, o zaman gündeme getirirsiniz bu konuyu eşinizle...şimdiden niye birbirinizi kırıyorsunuz ki..Fikirlerinize çok ihtiyacım var.
Maalesef hala hamile değilim. Ama hamile kalmak istiyorum. İNŞALLAH.
Ama şimdiden bir sorunumuz var.
Eşimin 1.5yıl önce erkek kardeşi vefat etti. Cenaze günü dahil bütün akrabaları bir oğlunuz olsun adı mümin olsun dediler. Herkes anlaşmış gibi aynı şeyi söylediler.
Cenazeden 1.2 ay sonra bu konuyu eşime anlattım bana hak verdi. Kardeşinin adını koymamak konusunda anlaştık.
Ama son zamanlarda hep aynı konudan dolayı tartışıyoruz. Israrla oğlumuz olursa kardeşinin adını koyacağını söylüyor. Ve daha önceden bu konu hakkinda konuşup anlaştığımızı kabul etmiyor.
Kısaca ben asla istemiyorum. Eşim ısrarla kardeşinin adını koymak istiyor
Eşimi de kırmak istemiyorum.
Bana akıl verin. Ben şimdi ne yapayım
anlaşılan islami isimleri tercih eden bir aile, sende islami bir isim önersen belki hayır diyemezler sanaYok istemezler. Kaynımın ismi mümin görümcemin ismi mümüne. Zaten o isim var istemezler
Yok istemezler. Kaynımın ismi mümin görümcemin ismi mümüne. Zaten o isim var istemezler
Mümin olmasa bile yine bu tarz bir isim tercih ederdim. Çünkü ceylin ecrin tarzı çok değişik isim arayışı içinde değilim. Çok değişik isim sevmiyorum. Mesala kız olursa elif ayşe güzel isimleranlaşılan islami isimleri tercih eden bir aile, sende islami bir isim önersen belki hayır diyemezler sana
Hergün değişik isim türetmiyor insanlar heralde. Elbette bir sürü ayşe ölmüşdür ve türkiyede hala çoook ayşe var.Ölmüş birinin ismi ne alaka? Hiç ölen ayşe, doğan ayşeler olmadı mı? Ha isim hoşunuza gitmese okey..
Hergün değişik isim türetmiyor insanlar heralde. Elbette bir sürü ayşe ölmüşdür ve türkiyede hala çoook ayşe var.
Burada aile içindeki isimden bahsediyorum. Hem aile içinden bir isim hem genç yaşda ölmüş kişinin ismi
eğer ölen anne yada babası olsaydı isim koymasına asla karşı çıkmazdım. Ölen kişi bu evde yaşamış bir genç insan olduğu içi sıkıntı burada. Mümin ismini de koyunca çocuğa yeni bir birey olarak bakmıcaklar. Her zaman ölmüş oğullarıyla özdeşdirecekler.Koyup koymama sizin tercihiniz, aile içinde veya genç yaşta ölmesinin dezavantajı nedir amcanın kaderi çocuğa mı? Bende ölmüş annemin adını koyacağım bir gün bir kızım olursa.
Malesef iki isim koyamıyoruz. Çünkü bizim soyismimiz 14 harften oluşuyor. Hacıishakoğlu. Zaten çoook aşırı uzun. İki isim olursa daha da zorlaşır çocuğun işi.