bebeğe ölmüş kişinin ismini vermek

hele ki genç yaşta vefaat eden birinin adını vermek ne kadar yanlış ne sanıyorlar o ismi koyunca onun yerine yaşayacağını mı? bu düşüncede ki insanları anlamıyorum.

Kötü bir durum. Eşiniz kendi istediği ismi öi koydu

Hayir babasının(kp) talimatıyla onun istediği isim oldu. Iki isim yazdirip kimligine getirdi. Baştan yalvar yakar agladim istemiyorum diye ama nerdee..

Bizim oralarda ölmüş kişinin adı bebege verilmez. Bebek o ismi taşıyamaz kaldıramazmış.illa ki hasta olur veya rahmetli kişinin öldüğü yaşlarda vefat eder diyorlar. Ne kadar dogru bilmiyorum ama böyle düşünüyorlar.

Cocugunuzolsunda tek onlarin dedigi olsun nolur ki yani kaynimin buyuk oglumun adi kayinbabamin adi yasiyor kendiside ustelik ben hamile kalmadan uc ay once babami kaybettim kaynanamlar falan oglun olursa babanin adini koy dediler olsun da hele bi dedim benim annemde baska bi isim soyledi onada olsunda bi dedik cinsiyetini ogrenmeden cocugun adi hazırdı ikisinin dediginide koyduk simdi ikinci nasil olurda olursa kizi ben erkegi esim isim secicek bu konulara takilmayin bosuna uzulmeyin gun dogmadan meler dogar dort sene bekledik cocugumuz olmasini babam oldu onun adini aldi bakalim sizi neler bekliyor Allah bilir

Inşallah kızın olur

doğmamış bebeğe don biçmek olmuş sizinkisi... ortada çocuk yok. ayrıca erkek olacağı ne malum, belki de kız olacak...hele bir çocuk olsun belki fikirler değişir, o zaman gündeme getirirsiniz bu konuyu eşinizle...şimdiden niye birbirinizi kırıyorsunuz ki..

Ben çoğu arkadaşa katılmıyorum. İkinci isim olayına girmeyin hiç. Benim 2 isimim var soyadımızda uzun. Sırf adet yerini bulsun diye babannemin adını koymuşlar. Ki babanem ben doğmadan seneleeeerr önce vefat etmiş. Benden önce amcamın halamın birsürü kızları olmuş ama babam ısrarcı olunca 2 isim koymuşlar. Yasalar izin verse sildireceğim yani. Hep problem oluyor. Hep yok 2. ismimi kullanıyorum açıklamaları.. Sınavlarda kodlama dertleri.. Hatta kodlama kağıdına sığmamıştı 1 kez. Kimlik numaranla adın uyuşmuyor diye sınavımı saymadılar falan... Bence 2 isim koyulmasın çocuklara. Sırf birilerinin gönlü olsun diye koyuluyor ve kullanılmıyor. Bence saçma. Hele bir hamile kalın inşallah o zaman fikrini değiştirirsiniz eşinizin.

Yok istemezler. Kaynımın ismi mümin görümcemin ismi mümüne. Zaten o isim var istemezler

Öncelikle "adı benzemiş ama yaşı benzemesin." demek iyi bir şey. Akıllarına o geliyor diye değil, hepsi sizin çoçuğunuz çok yaşasın diye iyi dilekte bulunmuş olacak.

Fakat kararınızda ısrarcıysanız şunu rahatlıkla diyebilirsiniz, mümin ismiyle çocuğunuza herhangi biri herhangi bir sebepten kötü laf ederse veya olumsuz sıfat kullanırsa en başta çocuğunuza, sonra merhuma ve yine "müslüman" tanımına gidiyor. Sırf bu yüzden bile koyulmaması anlaşılabilir bir şey. Bu çocuğun hiç bir şekilde kavga etmeyeceğinden veya öyle bir ortamda bulunmayacağından falan asla emin olamazsınız. Okulda duyabileceği tembel, yaramaz mümin bile iyi değil.

Ölmüş birinin ismi ne alaka? Hiç ölen ayşe, doğan ayşeler olmadı mı? Ha isim hoşunuza gitmese okey..

yorumları okuyunca, hanımlar kendi ailesinden ölenlerin ismini koymuşsa sorun görülmemiş

anlaşılan islami isimleri tercih eden bir aile, sende islami bir isim önersen belki hayır diyemezler sana
Mümin olmasa bile yine bu tarz bir isim tercih ederdim. Çünkü ceylin ecrin tarzı çok değişik isim arayışı içinde değilim. Çok değişik isim sevmiyorum. Mesala kız olursa elif ayşe güzel isimler
Erkek de de ali gibi isimleri beğeniyorum

Ölmüş birinin ismi ne alaka? Hiç ölen ayşe, doğan ayşeler olmadı mı? Ha isim hoşunuza gitmese okey..
Hergün değişik isim türetmiyor insanlar heralde. Elbette bir sürü ayşe ölmüşdür ve türkiyede hala çoook ayşe var.
Burada aile içindeki isimden bahsediyorum. Hem aile içinden bir isim hem genç yaşda ölmüş kişinin ismi

Koyup koymama sizin tercihiniz, aile içinde veya genç yaşta ölmesinin dezavantajı nedir amcanın kaderi çocuğa mı? Bende ölmüş annemin adını koyacağım bir gün bir kızım olursa.

Koyup koymama sizin tercihiniz, aile içinde veya genç yaşta ölmesinin dezavantajı nedir amcanın kaderi çocuğa mı? Bende ölmüş annemin adını koyacağım bir gün bir kızım olursa.
eğer ölen anne yada babası olsaydı isim koymasına asla karşı çıkmazdım. Ölen kişi bu evde yaşamış bir genç insan olduğu içi sıkıntı burada. Mümin ismini de koyunca çocuğa yeni bir birey olarak bakmıcaklar. Her zaman ölmüş oğullarıyla özdeşdirecekler.

Malesef iki isim koyamıyoruz. Çünkü bizim soyismimiz 14 harften oluşuyor. Hacıishakoğlu. Zaten çoook aşırı uzun. İki isim olursa daha da zorlaşır çocuğun işi.

Zorlaşacağını sanmıyorum benim eşimin ismi ve soyismi de çok uzun. Niye zorlaşsın ki zaten okulda vs. hep tek isim sesleniyorlar.Siz bilirsiniz tabi.

Aynı soruna benzer ben de yaşıyorum daha hamile değilim ama eşim en büyük evlat. Çocuk olursa eşimin babasının ismini koymayı istiyorlar. Ben de öyle büyük isimlerinin verilmesini hiç sevmem, kendi babam da olsa vermem yani gıcık oluyorum öyle isim verdikleri zaman. Allahtan eşim de benle aynı fikirde de sen millete bakma çocuk bizim çocuğumuz diyor. Bence eşini tekrar ikna etmeye çalış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…