bebeğe ölmüş kişinin ismini vermek

Fikirlerinize çok ihtiyacım var.
Maalesef hala hamile değilim. Ama hamile kalmak istiyorum. İNŞALLAH.
Ama şimdiden bir sorunumuz var.
Eşimin 1.5yıl önce erkek kardeşi vefat etti. Cenaze günü dahil bütün akrabaları bir oğlunuz olsun adı mümin olsun dediler. Herkes anlaşmış gibi aynı şeyi söylediler.
Cenazeden 1.2 ay sonra bu konuyu eşime anlattım bana hak verdi. Kardeşinin adını koymamak konusunda anlaştık.
Ama son zamanlarda hep aynı konudan dolayı tartışıyoruz. Israrla oğlumuz olursa kardeşinin adını koyacağını söylüyor. Ve daha önceden bu konu hakkinda konuşup anlaştığımızı kabul etmiyor.
Kısaca ben asla istemiyorum. Eşim ısrarla kardeşinin adını koymak istiyor
Eşimi de kırmak istemiyorum.
Bana akıl verin. Ben şimdi ne yapayım
2 ismi olsun. Bence esini kirma kendini onun yerine koy hem guzel isimmis

Ben esimi kirmazdim.tamam siz doguruyosunuz ama onunda cocugu..gonlunu hos tutun.anlayisli olun..
Mesela aklima gelenler:mumin emre,mumin bugra,mumin kerem....hicte kotu degil inanin.

İsmin kişiye yansıdığına inanırım.Ölmüş birinin ismini bebeğe vermenin mantığını anlamıyorum.Ben kesinlikle istemezdim.
Ayrıca bu isim küçük çocuğa hiç uygun değil,ikinci isim olarak da kurtarmıyor.Türkçe'de kullandığımız anlamıyla düşününce acayip duruyor.

Fikirlerinize çok ihtiyacım var.
Maalesef hala hamile değilim. Ama hamile kalmak istiyorum. İNŞALLAH.
Ama şimdiden bir sorunumuz var.
Eşimin 1.5yıl önce erkek kardeşi vefat etti. Cenaze günü dahil bütün akrabaları bir oğlunuz olsun adı mümin olsun dediler. Herkes anlaşmış gibi aynı şeyi söylediler.
Cenazeden 1.2 ay sonra bu konuyu eşime anlattım bana hak verdi. Kardeşinin adını koymamak konusunda anlaştık.
Ama son zamanlarda hep aynı konudan dolayı tartışıyoruz. Israrla oğlumuz olursa kardeşinin adını koyacağını söylüyor. Ve daha önceden bu konu hakkinda konuşup anlaştığımızı kabul etmiyor.
Kısaca ben asla istemiyorum. Eşim ısrarla kardeşinin adını koymak istiyor
Eşimi de kırmak istemiyorum.
Bana akıl verin. Ben şimdi ne yapayım
Birileri çocuğa mümin ismini vermesi gerektiği konusunda dolduruşa getirmiş, oda doğmamış çocuğa kaftan biçmeye başlamış.. O çocuğu taşıyacak, tüm acısını, sancısını çekecek kişi olarak böyle bir meselede kendini ezdirme. O çocuğun her bir zerresinde en büyük söz hakkı senin. Buna eşinde, eşinin ailesi de dahil.. Allah vefat etsin kardeşi nur içinde yatsın ama ölmüş insanın ismini yaşatma çabasına bir türlü anlam veremiyorum. Burada benzer bir konu açılmıştı. Kadıncağız hamileliği konusunda eşiyle isim meselesinde mücadele etti, eşi kadının istemediği bir ismi koymak istiyordu. Kadın doğurdu, adam gidip nüfusunu kendi istediği isim ile çıkarttırmış. Kadıncağız ağır depresyoona girdi bu yüzden. Ona istemediğim isimle hitap etmek istemiyorum diye... E haklı da. Vazgeçirene kadar o çocuğu yapma benden demesi. Hem baktın olmuyor mümin benim eski sevgilimin ismi de. Vazgeçer sanırım. Ben böyle yapardım :KK45:

İsim konusuna ben de takığımdır.

Hani eşiniz, ilk kaynınızın vefatından itibaren böyle bişey istediğini söyleseydi, vereceğim tepki daha farklı olurdu. Ama etrafın söylemesiyle laf değiştirmiş gibi görünüyor, aaa böyle bir durumda kesinlikle inada inat yapardım. Artık kimin dediği olur ona bişey diyemiyorum.
Ama bizde zaten evlat sahibi olamıyoruz, ben sürekli laf arasında bunca yıldır koşturuyorum, ne eziyet çekiyorum, bir evladım olursa ismini de ben koyarım diyorum, eşim Allahtan olsun hele de bir ne istersen koy diyor.
Aslında burdaki isim konulu çatışmalardan böyle lafları ediyorum, nasıl tepki alıcam diye, şimdilik bana bırakmış gibi, tabi bizde de aklına giren olmazsa.
Yalnız etraftan isimle ilgili yerli yersiz fikir belirten olursa tepkim şimdiden hazır. Bu çocuk sahibi olmamamızla ilgili eşimin çevresi zaten yeterince ukalalık yapıp kırıyorlar, artık kimse kusura bakmıcak kırdırtmıcam kendimi. Kimseyi kırmayalım diye paramparça olduk.
Herkes haddini de yerini de bilecek yani.

Ciddiye almak zorundayız çünkü. Biz evde doğum yapıp loğusalığı yaşarken eşimiz gidip kimlik çıkartıyor.2 arkadaşımın başına geldi. Hastaneden eve geliyorlar ve beneğin kimliğinde eşinin istediği isim yazıyor

Eşin zorba ise sen ciddiye alsan ne olur almasan ne olur o kafasına göre takılır zaten. Lohusa halimle boğazına çökerim, benim bi tarafım çıkacak doğururken adam da zorla kimlik çıkaracak yok öyle bi dünya.

Ayrica eger esiniz destek vermiyorsa kendisi ile bir psikologdan yardim alin bence inanin bu surecte cok yarari oluyor. Tekrar yanlis anlamamdan oturu cok ozur dilerim. En son iatedigim sey benimle ayni derdi yasayan bir insanin kalbini kirmak. Hakkinizi helal edin lutfen. Rabbim bir an once gonlunuzun muradini versin. Gonlunuze de ferahlik versin.

Ayrica eger esiniz destek vermiyorsa kendisi ile bir psikologdan yardim alin bence inanin bu surecte cok yarari oluyor. Tekrar yanlis anlamamdan oturu cok ozur dilerim. En son iatedigim sey benimle ayni derdi yasayan bir insanin kalbini kirmak. Hakkinizi helal edin lutfen. Rabbim bir an once gonlunuzun muradini versin. Gonlunuze de ferahlik versin.
bende 3 yıldır tedavi görüyorum bebek için sizin eşiniz gibi benim eşimde benle bir ağladı ve tüp bebek tedavi sırasında iğnelerimi o vurdu el bebek gül bebek bakmaya çalıştı fakat maalesefki benim kadar emek sarfedemez çünkü ben hayatımı ortaya koyuyorum kiloyu ben alıyorum her tarafım dökülüyor resmen onun bu duruma yapabilecek birşeyi yok ama bu isim konusunun altında sadece bi isim yatsa amenna fakat onlar çocuk bizim mantığı güdüyorlar ve benim babamın adı benim abimin adı peki eşine neden sormuyor hanım sen uğraştın bu bebek için ve ne zorluklarla doğurdun seninde gönlün olsun dese isim misim önemli değil

Birileri çocuğa mümin ismini vermesi gerektiği konusunda dolduruşa getirmiş, oda doğmamış çocuğa kaftan biçmeye başlamış.. O çocuğu taşıyacak, tüm acısını, sancısını çekecek kişi olarak böyle bir meselede kendini ezdirme. O çocuğun her bir zerresinde en büyük söz hakkı senin. Buna eşinde, eşinin ailesi de dahil.. Allah vefat etsin kardeşi nur içinde yatsın ama ölmüş insanın ismini yaşatma çabasına bir türlü anlam veremiyorum. Burada benzer bir konu açılmıştı. Kadıncağız hamileliği konusunda eşiyle isim meselesinde mücadele etti, eşi kadının istemediği bir ismi koymak istiyordu. Kadın doğurdu, adam gidip nüfusunu kendi istediği isim ile çıkarttırmış. Kadıncağız ağır depresyoona girdi bu yüzden. Ona istemediğim isimle hitap etmek istemiyorum diye... E haklı da. Vazgeçirene kadar o çocuğu yapma benden demesi. Hem baktın olmuyor mümin benim eski sevgilimin ismi de. Vazgeçer sanırım. Ben böyle yapardım :KK45:

hehee böyle bir gerçek de var. Eski sevgilimin değil ama benim peşimden çok koşan hatta eşimle tanışdığımız dönem d3 bile beni rahatsız eden bir kişi vardı. Eşim de o kişinin beni rahatsız ettiğini biliyordu. Ve o kişinin adıda mümindi. Son çarem bunu hatırlatıcam ona.

Ben konu sahibi sizin oldugunuzu bunu yazdiginiz zaman farkettim oncelikle bunun icin sizden ozur diliyorum. Asiri tepki gosteren ben oldum bu durumda cok utandim ve uzuldum kusurumq bqkmayin lutfen.

Yoo kesinlikle özür dilenecek bir durum yok
Biz burada dertleşmek için varız. Bu sitede olmakdan bu yüzden mutluyum. Seni tanımayan insanlarla bazen en yakınındaki kişiyle bile konuşamadığın konuları konuşabiliyorsun

Eşin zorba ise sen ciddiye alsan ne olur almasan ne olur o kafasına göre takılır zaten. Lohusa halimle boğazına çökerim, benim bi tarafım çıkacak doğururken adam da zorla kimlik çıkaracak yok öyle bi dünya.
Allaha şükür eşim hiç zorba değildir. Benim onayım olmadan hiçbirşey yapmaz. Ama ikna kabiliyeti çok yüksek. İstemediğim konularda beni ikna edebiliyor ve sonradan pişman oluyorum

Amin canım. Allah biz isteyenlere kolaylık versin
Eşimi ikna ettim artık düzenli olarak doktora gitmeye başladık. İlk aşamadagurur yapdı doktora gitmedi. Sbize çok zaman kaybetdirdi. Şükür şimdi bir yerden başladık. Ama biz tüp bebek aşamasında değiliz. Bugün çatlatma iğnesi oldum. Beklemedeyim

bence 2 isim konulsun siz istediğinizi eşiniz istediği şekilde hitap eder.

[QUOTE="hayr78, post: 39726554, member: 448006ım. Allah biz isteyenlere kolaylık versin
Eşimi ikna ettim artık düzenli olarak doktora gitmeye başladık. İlk aşamadagurur yapdı doktora gitmedi. Sbize çok zaman kaybetdirdi. Şükür şimdi bir yerden başladık. Ama biz tüp bebek aşamasında değiliz. Bugün çatlatma iğnesi oldum. Beklemedeyim[/QUOTE]
Umarim guzel sonuclar alirsiniz. Biran once de evladinizi kucaginiza alirsiniz umarim

Eğer istemiyorsaniz ne yapip edip koydurmayin cunku ben 5.ayi biten ogluma hala ismiyle hitap edemiyorum.

X