bebeğe ölmüş kişinin ismini vermek

Televizyonda boyle dini seylerin soruldugu bi programda bi kadin sormustu ve oturduk gulduk yani..pardonda milyarlarca insan yeni isim mi turetiyo her yeni dogan cocuga ben sacmalik otesi buluyorum

Neden istemediğinizi, çocuğunuzun ölmüş biriyle anılmasını istemediğinizi, çocukken çok etkilendiğinizi söyleyin. Göbek adı olarak koymayı önerin. Kardeşimin göbek adı da rahmetli dayımın ismi. isimlerin insan üzerindeki etkisine inanıyorum ben. Hem hamilelik olmadan takmayın üstüne gittikçe inat eder ona odaklanıp. Belki kızınız olur. :)

Yakın zamanda ölmüş birinin ismini koymakla o ismi koyanların eline ne geçiyor çok merak ediyorum.
Çocuğun adı Mümin olsa ne olacak? Kime ne faydası olacak? Üzüntüyü mü azaltacak? Ölenin kabir azabı mı azalacak? İsmi koyana ekstra sevap mı yazılacak? Sanki okul yaptırıyor da adını koymak istiyor.

Nedir bu inatlaşma gerçekten anlamıyorum.

Ölen kişiye bir iyilik yapılmak isteniyorsa onun adına sadaka versinler, kuran okuyup ruhuna bağışlasınlar. Okul yaptırsın, çeşme yaptırsın, cami yaptırsın, ölenin adını da ona koysunlar.

Kız olsun diye dua et,olmadı iki isim en mantıklısı ayrıca uzun isimli kişiler hep kariyer vs sahibi insanlar.Tüm patronlarım uzun ve iki isimliydi niyeyse :) Çevremde de var illa birinin ismini koymak isteyen.Şimdiden bunları dert edip hiç yoktan tatsızlık yaşamayın.Allah hayırlısını versin her şeyin.

Neden karşı çıktığıma gelince. Benim ismimde babaannemin 20yaşında ölen kız kardeşinin adı. Çok iyi hatırlıyorum beni küçükken "adı benzemiş yaşı benzemesin"diye sevdilet. Aynı sıkıntıyı çocuğum da yaşasın istemiyorum. Çocuğumu severken insanların aklına her zaman ölmüş bir genç gelecek
Annem de kardeşim de öldü malesef..isim kaderdir bana göre o yüzden farklı isimler istiyorum onlar canımdan parça ama çok acı her hitapta acımı deşmek de istemiyrum..

İkinizin bebeginden akrabalara nede " bir oğlunuz olsun adi da bu olsun" diyorlar. bende yasadim aynı seyleri ama bir şey denmiyor iste.Benim esim bana kiz olursa sen koy, erkek olursa da rahmetli babamin adi olacak dedi.Yuzde elli olasılık var.sizde boyle yapabilirsiniz.En azından bir orta yol olmus olur

Çocuk olmadan bence böyle konulara hiç girmeyin, belki kızınız olacak isim konusuna hiç takılmayacaksınız, belki eşiniz kendisi vazgeçecek isimden.

Eşimle tanıştığımız zaman eğer oğlumuz olursa (çocukluk arkadaşı ünv. trafik kazasında kaybetmiş) onun ismini koyacağım derdi, şuan hamileyim ve oğlumuz olacak eşim bir şekilde ondan farklı duygular düşünüp vazgeçti.

Belki eşinizde de aynı şey olacak, eğer illa olacaksa ikinci bir isim koyarsınız. Şuan olmayan birşey yüzünden tartışarak konuyu inatlaşmaya götürüyorsunuz o dönem geldiğinde inattan olur çocuğunuzun ismi.

Zamanı gelince konuşmak ve bu konuyu kapatmak eşiniz ve sizin huzurunuz için daha sağlıklı olacaktır.

hayatta en uyuz olduğum şeydir dede babaanne yada ölmüş birisinin ismini çocuğuma vermek
eşimin ailesinde ki herkesin ismi ya ölmüş birinin ismi ya da dede babaanne ismi abartısız hiç farklı isim yok neredeyse.....
rabbim hayırlı sağlıklı bir çocuk nasip etsinde ismide o zaman netleştirirsiniz....
soyismimiz uzun dediniz ismin sonuna CAN felan yada ATA gibi az harfli isimlerde ekleyebilirsiniz.

Yok ben şahsen istemem böyle birşey. Babam vefat etti oğluma babanın ismini koy dediler. Ben kızdığımda babamın ismiyle nasıl kızarım oğluma dedim. O çocuğa her seslendiklerinde amcası olarak gözlerinin önüne o gelerek seslenicekler, o şekilde sevicekler. Küçücük çocuk için büyük sorumluluk bence.

bu gibi durumlarda genelde tartışılıp sonunda gene eşinin dediği olacak. benden söylemesi.. allah kolaylık versin

mümin ismini ben gerçekten beğeniyorum. sizde isterseniz bir sıkıntı olmaz gibi.
diğer arkadaşların da söylediği gibi iki isim kullanabilirsiniz.

Bir kere benim çocuğum adı Türkçe olacak, bu benim görüşüm diğerlerine de saygı duyarım. 9 ay karnımda taşıyacağım, gecemi gündüzüme katacağım bir zahmet onun adını ben koyayım.

Ben isimlerin verdiği enerjiye çok inanırım. Hastalık, kaza gibi şeylerden dolayı ölen birinin adını çocuğuma asla koymam. Her isim ölmüş birinin adı demiş birisi, çok alakasız, bu kişi tanıdığınız bildiğiniz birisi ve sırf o yüzden adını koymak istiyorlar. Arada dağlar kadar fark var.

Bir yerde bunun negatif enerji verdiğini okumuştum ne kadar doğru bilemem ama ben zaten bebeğime ölmüş birinin adını koyarsam her seslenişimde o gelir aklıma ve o ismi bebeğimle özdeşleştiremem.
Kesinlikle Turkce olmali. Iki kizimin adini da ben koydum. Turkce tabii ki.
Ölmüş kisinin adını koymaya da korkardim

2 isim koyun sıkıntı olmaz bence..Eşinizde haklı şimdi bence bu sebepten kırmayın birbirinizi

X