bebeğe ölmüş kişinin ismini vermek

kimse kusura bakmasın ama isim annenin hakkıdır, baba da elbet soz sahibidir ama daha çok annenin hakkı
ya da ben 'dil bilimi' ile ugrastıgım için bu konuya aşırı önem veriyorum

bu hassas bir konu
eşiniz üzülüyordur siz böyle söyleyince..
kısacık bir isim kenarına ek koyabilirsiniz

bende kızıma rahmetli annemin adını koydum yanına da küçük bir isim
şimdi düşünüyorum eşim karşı çıksaydı ne kadar üzülürdüm

Canım buna doğmamış çocuğa don biçmek denir.Hamile kal,cinsiyetinin erkek olduğunu öğren sonra tartışırsınız eşinle.
dipnot:isim koymak annenin hakkidir o ayri.

Hamile kadinlara tasiyici anne muamelesi yapilmasina sinir oluyorum.. o kadar ay butun skintiyi cek, dogur, dogduktan sonra bytun cilesini cek.. sonra isim konusunda bile soz hakkina sahip olmasin.

akıl vermek değilde
bizde ölenin adı kimseye verilemez batıl inançtır belki
ama yaşı benzemesin-kaderi benzemesin denir
sende eşine bu yönü ile anlatmaya çalış
gerçi bu muhabbet için biraz erken olmuş ama

evet bak sende bahsettiğim durumu yaşamışsın
bu konu ile üstüne gideceksin vakti gelince
sen anne isen Allah sana o mucizeyi nasip ettimi asim konusundada tüm söz hakkı senin ve eşinin dolayısı ile eşin seni es geçemez

belki kız olur şimdiden kavgaya gerek yok

kız olduğu zaman ettiğiniz kavgalar ne olucak

gereksiz tartışmalar bence

Haklısınız, aynı bu şekilde sakin sakin anlatın derdiniz, olayı inada getirmeden. Kardeşini hatırlamak istiyorsa her cuma Kuran okusun onun için. İsmini yaşatmakla ne olacak ki?
Her hafta beraber ona okuyalım, dua edelim. Bunun için belirli bir gün ve saat belirleyelim diye bir teklif götürün bence.

bence aslında sen ismi beğenmiyorsun. ve kesinlikle beğenmemek gibi bir hakkın da var.
çocuğun ömür boyu taşıyacağı bir isim..
Mümin anlam olarak güzel olsa da çok tercih edilmez aslında.
Yani onun ismini koyunca ne olacaksa. Hatırası mı yaşayacak. Madem adını yaşatmak istiyorsun yaptır arkadaş bir çeşme bir şey hayrına al sana isim yaşaması.

bir de ben kendi adımın konmasını falan da istemem, hatta koyacak olsalar yine de istemem, ne gerek var öyle bir sorumluluk almaya, ayrıca her annenin gönlünde bir isim vardır, onu koymak hakkıdır. eğer dalga geçilmeye müsait bir tarafı varsa uyarırım, bir arkadasımı uyardım ve beni haklı buldu. uyarıyı dinleyip dinlememek de anneye kalmıs

Bir kere benim çocuğum adı Türkçe olacak, bu benim görüşüm diğerlerine de saygı duyarım. 9 ay karnımda taşıyacağım, gecemi gündüzüme katacağım bir zahmet onun adını ben koyayım.
Ben isimlerin verdiği enerjiye çok inanırım. Hastalık, kaza gibi şeylerden dolayı ölen birinin adını çocuğuma asla koymam. Her isim ölmüş birinin adı demiş birisi, çok alakasız, bu kişi tanıdığınız bildiğiniz birisi ve sırf o yüzden adını koymak istiyorlar. Arada dağlar kadar fark var.

Bir yerde bunun negatif enerji verdiğini okumuştum ne kadar doğru bilemem ama ben zaten bebeğime ölmüş birinin adını koyarsam her seslenişimde o gelir aklıma ve o ismi bebeğimle özdeşleştiremem.

Birde anlamlarını bilmeden sırf Kur-an da geçiyor diye isim koyanlar var. Hocalar bile uyarıyor.

doğmamış çocuğa don biçiyorsunuz. taktığınız şeye bak. bu forumdan çıkıp tüp bebek forumuna girin bence derdi dermanı orada görün.. ikinizin çocuğu bir ismini mümin koy ne olur sanki.

Ben dogru bulmuyorum sonucta sartlandiriyorlar ve bu insani ayrica sinir ediyor... Evet koysan ne olcak koymasan ne olcak, her iki taraf icinde gecerli... Ölen gerimi geliyor, o ismi yasatmak diye biseyde bana sacma geliyor... Yeni bi insan, yeni bi birey, neden ölen bi kisiyi canlandirsin... Iki isim oluncada ikisi kullanilmiyor, ölen kisinin ismi kullanilsa digeri neden konulsun, digeri kullanilsa ölen kisinin isminin anlami nerde kaliyor, yani sacma... Esinizin acisi taze, daha hamilede degilsiniz, tatli dille anlatmaya ugrasin, insallah uzlasirsiniz...

Ölmüş birinin adını koymak hoş değil. Eşinize bu bebeğin yeni bir can taze bir nefes olacağını söyleyin ve onunda temiz bir sayfaya merhaba demeye hakkı olduğunu söyleyin. Belki de Mümin isminin sorumluluklarını taşıyamayacak ? Bunun günahlarından da sorumlu tutulmak istemediğinizi anlatın. Hem her seslenişte ayrı bir üzüntü ve düşünsenize çocuğun aklı erdikçe senin önceden bir amcan vardı ve öldü biz bu yüzden sana bu ismi koyduk. İsminin geçmişine baktığında acıklı bir hikaye ve sırf onu hatırlatması için konulmuş bir isim ! O çocuk kendini ne kadar özel hissedebilir ?
Bir tanıdığımız vardı 2 kız 1 erkek olmak üzere üç kardeşlerdi, kız kardeşlerden biri öldü. Ve Erkek kardeşin hanımı hamile kaldı, hayatta olan kız kardeşin bir gece rüyasına öle kız kardeş giriyor ve abimin kızına Elif adını koyun diyor. (Ölen kızın adı Elvan). Ve isim konuluyor. Böyle bir şey olsa saygı duyarım ama O YENİ BİR CAN.

Belki kiz olacak nerden biliyorsunuz ki?? Hem bence daha hamile kalmadan boyle biseyi sorun haline getirmeniz sacma.. Allah muhafaza ben korkarim onceden konusmayi boyle seyleri.. insallah hersey gonlunuzce olur.....

Esinin bu istedigini yerine getirmek hos olur .
Ama ilaki istemiyorum diyordan seninde fikrine saygi duymak zorundalar ..

Ortak bir noktada anlasabilirsiniz belki ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…