- 19 Ağustos 2010
- 4.604
- 3.549
-
- Konu Sahibi dutyapragi
Fikirlerinize çok ihtiyacım var.
Maalesef hala hamile değilim. Ama hamile kalmak istiyorum. İNŞALLAH.
Ama şimdiden bir sorunumuz var.
Eşimin 1.5yıl önce erkek kardeşi vefat etti. Cenaze günü dahil bütün akrabaları bir oğlunuz olsun adı mümin olsun dediler. Herkes anlaşmış gibi aynı şeyi söylediler.
Cenazeden 1.2 ay sonra bu konuyu eşime anlattım bana hak verdi. Kardeşinin adını koymamak konusunda anlaştık.
Ama son zamanlarda hep aynı konudan dolayı tartışıyoruz. Israrla oğlumuz olursa kardeşinin adını koyacağını söylüyor. Ve daha önceden bu konu hakkinda konuşup anlaştığımızı kabul etmiyor.
Kısaca ben asla istemiyorum. Eşim ısrarla kardeşinin adını koymak istiyor
Eşimi de kırmak istemiyorum.
Bana akıl verin. Ben şimdi ne yapayım
Neden karşı çıktığıma gelince. Benim ismimde babaannemin 20yaşında ölen kız kardeşinin adı. Çok iyi hatırlıyorum beni küçükken "adı benzemiş yaşı benzemesin"diye sevdilet. Aynı sıkıntıyı çocuğum da yaşasın istemiyorum. Çocuğumu severken insanların aklına her zaman ölmüş bir genç gelecek
Haklısınız, aynı bu şekilde sakin sakin anlatın derdiniz, olayı inada getirmeden. Kardeşini hatırlamak istiyorsa her cuma Kuran okusun onun için. İsmini yaşatmakla ne olacak ki?Neden karşı çıktığıma gelince. Benim ismimde babaannemin 20yaşında ölen kız kardeşinin adı. Çok iyi hatırlıyorum beni küçükken "adı benzemiş yaşı benzemesin"diye sevdilet. Aynı sıkıntıyı çocuğum da yaşasın istemiyorum. Çocuğumu severken insanların aklına her zaman ölmüş bir genç gelecek
bence aslında sen ismi beğenmiyorsun. ve kesinlikle beğenmemek gibi bir hakkın da var.Neden karşı çıktığıma gelince. Benim ismimde babaannemin 20yaşında ölen kız kardeşinin adı. Çok iyi hatırlıyorum beni küçükken "adı benzemiş yaşı benzemesin"diye sevdilet. Aynı sıkıntıyı çocuğum da yaşasın istemiyorum. Çocuğumu severken insanların aklına her zaman ölmüş bir genç gelecek
bir de ben kendi adımın konmasını falan da istemem, hatta koyacak olsalar yine de istemem, ne gerek var öyle bir sorumluluk almaya, ayrıca her annenin gönlünde bir isim vardır, onu koymak hakkıdır. eğer dalga geçilmeye müsait bir tarafı varsa uyarırım, bir arkadasımı uyardım ve beni haklı buldu. uyarıyı dinleyip dinlememek de anneye kalmıs