Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
oğluma kardeş geliyor..
Kayıtlı Üye
su an oglum neredeyse 7 aylık...ek gıdaya gectigimizden beri cok zorlanıyorum...özellikle corba yogurt gibi tatlı olmayanları yedirirken....corba icirirken denediginiz ve basarılı oldugunuz bi yol var mı arkadaslar...butun corbaları denedim hazır olanlardan da verdim ama bi turlu sevdıremedim....sızden oneri bekliyorum...bı arkadas corbayı avent magıc cup ile icirdigini soylemisti...deneyen var mı...eger basarılı olduysanız bir de onu deneyeyim..biraz pahalı geldi bana o nedenle ise yaramıyorsa bosuna masraf etmeyeyim
bebek kuşum,buruşuğum
Kayıtlı Üye
bir elime kukla alıyorum,onu konuşturuyorum,diğer elimle yediriyorum.şaklaban oldum yani...kıvamı biraz sulu olsun,süt katıp denedin mi mesela?
oğluma kardeş geliyor..
Kayıtlı Üye
bir elime kukla alıyorum,onu konuşturuyorum,diğer elimle yediriyorum.şaklaban oldum yani...kıvamı biraz sulu olsun,süt katıp denedin mi mesela?
saklabanlik biz de yapiyoruz:) hem de 3 kisi birden ama olmuyor 3-4 kasik anca
sut katip denedim o zaman da 6-7 kasik iciyor, yani bi kase icirebiliecegim bi yol bulamadim....tesekkur ederim cvp icin
bende oyuncaklarıyla oyalayarak yedirebiliyorum ancak
canlarım...Kağan&Kerem
Kayıtlı Üye
tatlı şeyleri seviyorsa yoğurduna meyve karıştırarak ver,muhallebisine havuç veya balkabağı koyabilirsin.Sebzesini de yemiş olur. Veya her çorbaya balkabağı ekle biraz,çok tatlı yapar çorbayı
arkadaşım benim kızımda tatlı şeyleri asla yemiyor mesela muhallebi
yogurduna meyve katarsam asla yemiyor yogurt sade olacak tatlı bişey girerse içine yemiyor
ama tuzlu şeyleri çok seviyor sanırım bebekten bebege değişiyor bu durum bende bir yol arıyrum hergun denemeler yapıyorum ama yok
Benimki çok güzel yiyordu ama şimdi benimkide anca 3-4 kaşık alıyor. Birde iki gündür şey yapıyorum koridor gibi karanlık bir yere götürüyorum o etrafa şaşkın gözlerle bakarken yediriyorum ama 5-6 kaşık sonrasında işe yaramıyor. Sende avent yerine alıştırma bardakları varya onun kapağını çıkar içir bakalım belki içer.
2 kız anasi:)
Kayıtlı Üye
ben çorbaya aliştiriken içine az bişi pekmezle tatlandırıyordum daha sonra pekmezin miktarını düşürmeye başladim..sonrada alişti zaten sade çekilde içiyor çorbasini sendeböyle deneyebilirisn canim ama ilk başlarda hep bu yememe içmeme gibi alişkanlıklar gözlenebiliyor bunun sebebide alişkan olmadigi tatlari denemesi..inan zamanla alışacak..biraz sabır gerekiyor sanirim..
su an oglum neredeyse 7 aylık...ek gıdaya gectigimizden beri cok zorlanıyorum...özellikle corba yogurt gibi tatlı olmayanları yedirirken....corba icirirken denediginiz ve basarılı oldugunuz bi yol var mı arkadaslar...butun corbaları denedim hazır olanlardan da verdim ama bi turlu sevdıremedim....sızden oneri bekliyorum...bı arkadas corbayı avent magıc cup ile icirdigini soylemisti...deneyen var mı...eger basarılı olduysanız bir de onu deneyeyim..biraz pahalı geldi bana o nedenle ise yaramıyorsa bosuna masraf etmeyeyim
canım bahsettiğin magic cup bir eczanede sordum 18 tl dedi. nette 25 lira. izmirde olsaydın ordan alırdın.
canım bahsettiğin magic cup bir eczanede sordum 18 tl dedi. nette 25 lira. izmirde olsaydın ordan alırdın.
magic cup nedirbilmiyorumkismile
bi kaç yerde okudum bebeğe oyun yaparak yedirmek onun oyun oynarken de yemek yiyebileceği düşüncesini oluşturmuş bu nedenle anneler ilerde çocuklar oyun oynarken peşinden tabakla gezen anneler olurmuşboshayallersmile
magic cup ile nasıl çorba verilir hiç anlamadım
bebeklere hazırladığımız çorbalar biraz daha kıvamlı oluyor o yüzden magic cupun deliklerinden geçmez kesinlikle bizimkine baktım şimdide 3 tane minik deliği var ordan kivamli bir çorba geçmez en azindan ben kızımın çorbalarına genelde irmikde koyduğum için benim yaptığım çorba geçmez
çorbayı sevmemesinin sebebi bence henüz o tada alışmadığındandır canım sabrını kayıp etmeden deniceksin başka çaresi yok gibi gözüküyor
belkide içine biraz ekmek içi katarak yedirmeye çalışabilirsin
yada çorbayi et ve tavuk su ile yapmayı denebilirsin benim kızım çorbayı et veya tavuk suyu ile yapınca daha çok yiyor mesela
arkadaşım benim kızımda tatlı şeyleri asla yemiyor mesela muhallebi
yogurduna meyve katarsam asla yemiyor yogurt sade olacak tatlı bişey girerse içine yemiyor
ama tuzlu şeyleri çok seviyor sanırım bebekten bebege değişiyor bu durum bende bir yol arıyrum hergun denemeler yapıyorum ama yok
AYNEN BENİM OĞLUMU ANLATMIŞSIN.olumunekankayizsmile..BENDE BULAMADIM BULURSAN BANA ANLAT ..MAMAYI BİLE UYKUDA ZORLA YİYORUZ GEÇEN 12 SAAT AÇ KALDIK MESELA ....UYKUYA GEÇMEZSE ASLA YEDİİREMİYORM..:1no2:
oğluma kardeş geliyor..
Kayıtlı Üye
tesekkurler arkadaslar onerılerınız ıcın...bazılarını denemıstım...denemedıklerım var balkabagı gıbı..deneyecegım..bu arada magıc cup aldım...corba ıcın uygun degıl...