• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebegımı emzırmeye korkuyorum lutfen yardım..

fb_qirL

Guru
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2008
613
9
318
İstanbul
kızım 21 gunluk oldu kızlar ve ben bebegımı emzırmeye korkuyorum gogus ucum acıyor ve kızım gogsum ıle doymuyor mama yı kestım kabız yaptı dr. goturdum dr. da mama verme dedı sadece anne sutu oyle de yapıyorum ama her 2 gogsumude nerdeyse 1 saat emzırıyorum ama doymuyor cekınce aglıyor ve aranıyor bellıkı ac yavrum dayanamıyorum her 1 bucuk saatte veya 2 saatte bır uyanıyor uyku nedır zaten unuttum gogus ucum acımasa yıne emzırırım 15 gun sonra kontrolumuz var kılo almıyorsa dr. ek gıda takvıyesı yapcak ama bellı doymuyor :(( gogus ucum ıcın lansınoh,zeytınyagı,karbonatlı su denedım ama olmadı olmuyor işte offffffff ..

canım sütün mü az doktorun şuan için emzir dediyse devam et iki saatte bir emzir bende senin gibi doymadığını düşündüm her istediğinde emzirdim gaz problemi çok fazla oldu doktorum iki saatte bir emzirmemi söyledi bebek iç güdüsel olarak her verdiğinde emecektir garmastan krem var canım iyi geliyor göğüs yaralarına mutlaka hergün göğüslerini yıka yada ıslak pamukla sil kurula kreminide sür bol sütlü günler dilerim

canım göğsünü sık çıkan sütü sür uçlarına baya faydası olacaktır.tereyağı,muz,,mayalı ekmek,petibör bisküvi sütün yağ oranını arttırır besleyiciliğini sağlar.ayrıca hurmanında baya faydası var hem süt yapar hem yaralarının iyileşmesine yardımcı olur.bol su içersende sütün artacaktır.birde ilk aylarda zaten en fazla iki saatte bir emerler ikisinide emerler bırakıncada doymadıklarından değil anneye uzak kaldığından ağlar

canım göğüslerini krem sürdükten sonra,hatta gece boyu açık bırak cnm

Canım göğüs ucu yarası için lanonin içeren bir krem var onu kullan. Limdi ismine baktım Lansinoh... Mercimek kadar kullanıyorsun hem de bebeği emzirirken temizlemene gerek yok. Fiyatı biraztuluca ama hemen faydasını görürsün. Küçük 10mg sanırım 21-31 TL arası birşey diye haırlıyorum.

ayrıca daha bebeğin 21 günlük,mamaya hemen başlama
bu forumlarda çok konuşuldu,ağlamalarının nedeni sadece açlık değil,gaz,anneden ayrı kalmama isteği vs olabilir
gazı oldukça emmek isteyecek,emdikçe gazı olacak,bu bir kısır döngü,bi müddet böyle..
mamalar hakkında bunca söylenti gündemdeyken ltf çok değerli olan anne sütünü ikinci plana atmayalım

benim de gögüslerim 20 gün yaralıydı,bebeğim emmek istemesin,uyanmasın diordum,bepanten kullandım ve sonunda göğsüm açık 1 gece uyudum,sonra kabuk bağladı geçti çok şükür
acil şifalar canım

saolun kızlar cvplarınız ıcın gold dıye bı krem aldım denıcem inş faydası olur eger olursa bı faydası burdan yazarım.bebegınız karnının doydugunu anlama yolu yokmu ne bılım 40 cıkmamıs bebekler de doyunca memeyı gerı cekmezlermı ?

canım tartırmak en kolay yolu git sağlık ocağına tarttır 1 hafta sonra tekrar git günlük en az 15 gram alması gerekiyor alıyorsa doyuyordur.

bende hemen her şeyi denemiştim en iyisi bepanten oldu ve karbonatlı su sürekli yanımdaydı emzirmeden önce şöyle bir silip sonra emzirdim bitincede bolca bepanten sürüp göğüs pedi koydum kısa zamanda geçti

cnm benım bende neler cektım göğğsüm yaraydı ama bı muddet sonra bbek emerken uyusuyo acısını hıssetmıyosun ne zaman ısterse emzır o kendıne sut bulur merak etme bı kaç gun daha dayan gecıcek yaraların bılırım o acıyı...

bende doğum yaptıgım günden itibaren lansinoh kullandım hafif yara oldu ama hemen iyileşti birde silikon göğüs ucu kullandım gerçi benimki almadı ama onunla 2 gün verebilirsen hemen iyileşiyo

chicconun kauçuk göğüs uçları var kızlar aynı göğüs gibi yumuşak onunla emzirmeyi deneyin alışınca zaten iyileşir kalmaz yara falan geçmiş olsun bu arada

saolun kızlar cvplarınız ıcın gold dıye bı krem aldım denıcem inş faydası olur eger olursa bı faydası burdan yazarım.bebegınız karnının doydugunu anlama yolu yokmu ne bılım 40 cıkmamıs bebekler de doyunca memeyı gerı cekmezlermı ?
canım çok geçmiş olsun göğus promlenını hepınız yaşadık çok kotu bır sureç ama geçecek. bebişine gelınce ılk olarak allah analı babalı buyutsun canım
çok kuçuk olduğu için bol bol emzır hemen mama verme evet acıların var ama sabredeceksın
kırkı çıkmamış bebeklerın doyum doymadığını alyayamazsın canım benım oğlumda sureklı mememdeydı .hata artık herkez bu nun sutu yok o yuzden nbırakmıyor falan demeye başlamıştı
yılmadan emzır canım

Çok geçmiş olsun..Ama bu süreci geçirmeyen anne varmıdır ? Bi kişinin bile becerebildiği şeyi herkes becerebilir canım..Bunu hiç unutma!
Benimde ilk 3 gün sütüm çok çok azdı,bebeğim resmen aç kaldı kilo kaybetti çok fazla..Ama inatla mama vermedim ve sütüm bollaştı çok şükür..
Ha şimdide sürekli emmek istiyo seninki gibi,ee dolayısıyla memişler acıyo,ama yılmak yok!!
Herşey o minik melekler için,onların sağlığı ve ilerki dönemlerde daha sağlıklı birer birey olabilmeleri için..
Anne sütü demek=herşey demek..
Ben hakiki zeytinyağı sürüyorum sürekli..iyi geliyo,en azından memeyi aldıktan hemen sonra acısı kesiliyo.. Dene istersen..sütünü sürmeyide ihmal etme.antibiyotik özelliğede sahip aynı zamanda anne sütü..

Bol sütlü ve acısız günler geçirmen dileklerimle a.s.

inş dedıgınız gıbı olur kızlar gecer bugun ılk defa dısarı cıktım esımle 2 saatlıgıne eve gelene kadar catladım desem yerıdır uyandımı aglıyormu allahtan uyumus annem saolsun baktı dısardayken oyle ozledım kı kuzum benım gelır gelmez kokusunu ıcıme cektım annelık baska sey ınsanın dıkıs ve gogus acısını unutturyor.

bana hiç bi krem işe yaramadıgı için emzirip kendi sütümle siliordum ucunu ve havalandırıypordum yani memişler dışarda ölece bekliodum kurusun die cünkü ıslak ve nemli kaldıkça iice cılk yara olmuştu ama 40 ı cıkmadan gecti yaralarım bunu emziren tüm anneler yaşşıo inan her emzirmedi hüngür hüngür ağlıodum tek gecerli yöntem bu oldu bende

ne yapılırsa yapılsın ilk 3 ay çok zor oluyor malesef. ama geçiyor sonra inanın.
bol sütlü günler a.s.

Back