Bebek Beslenmesi bebe buskıvısı yapmak ıstıyorumm

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

suksuk

.
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2011
4.505
665
363
izmir
İcınde yumurta olan tarıflerden ıstemıyorum .. bıde tuzsuz tereyagı ıle yapılanı duydum elımde normal tereyagı var yardımcı olursanız sevınırım

daha önce hiç görmedim onun için bişey bilmiyorum...daha farklı bişey vermeyi düşünseniz?

2 çay bardağı tam buğday unu
yarım çay bardağı irmik
2 çay bardağı pirinç unu
4 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı pekmez
çeyrek çay bardağı süt(Hamurun kati olmasi durumunda daha fazla sut eklenebilir)
bir fiske toz zencefil.
bir fiske toz zerdeçal.
yumuşak bir hamur elde edip fırınlıyorum.daha sonra her sabah rondodan çekip ıslatıp diger malzemelrri ile yediriyorum ben.
marketlerdeki gibi olmasını beklemetadı biraz daha farklı ama bebekler sevip yiyor.

Son düzenleme:

tsk edderrımm .. denıycembakalım nasıl olucak .

pekmez pişince kanserojen oluyor diye duymuştum, doğru mudur acep? her ihtimale karşı pekmezi piştikten sonra yedirme aşamasında eklesek de olmaz mı

duymadım bende seker yerıne koydum oldukcada gusel oldu .. herseye bısey buluolar wallahı sasırdım napıcagıımızı

pekmez pişince kanserojen oluyor diye duymuştum, doğru mudur acep? her ihtimale karşı pekmezi piştikten sonra yedirme aşamasında eklesek de olmaz mı

dediğiniz şöyle dogru olabılır pekmez saatlerce pişirilerek katranlaşmaya yakınken sanırım ocaktan alınıyor yani yapımında dediginiz olay gerçekleşiyor olabılır.ben bu tarifte ilk çocugumada hep yaptım sorun olmadı.pekmez kullanmak istemezseniz yerine 2 tatlı kaşıgı esmer şeker ekleyebılırsınız..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…