Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
slm arkadaşlar benim oruç nedeniyle sütümde azalma oldu bebeyim doymuyor 4 ayını doldurdu bende bebe bisküvisi aldım sizler bisküviyi sütlemi yumuşatıyosunuz ben az bir ılık su ile yumuşatıp veriyorum erkenmi başlamışım bisküviye ve suylamı yapıyım cvp yazarsanız sevinirim
Slm canım eger bebeğin doymuyorsa ülker hero babynın kahvaltı setini al ben onu veriyorum,erken degil ancak alışıyorlar farklı tadlara,ara sırada meyve püresi verebilirsiniz.
hoşgeldin bebeğim
Kayıtlı Üye
bence de erken değil canım çok zor alışıyolar çünkü ben de 4 aylıkken başladım ek gıdaya
Hayat seninle güzel
Kayıtlı Üye
işinize karışmak istemem ama daha 4 aylık bir bebeğin en çok anne sütüne ihtiyacı vardır başka birşeye değil heleki bebek bisküvisi bunun yerini hiç dolduramaz.çok ta gerekli değil.oruç sütünüzü azaltır tabi madem şuan doymuyor başka zaman tutsanız olmaz mı orucu?
emziren anneler sonra da oruç tutabilir. öncelik dini göreviniz olmalı elbette; ama bebeğinizin bağışıklığı anne sütüyle artar. bence tadlara alıştır, önceliğini de anne sütü yap. sana ve bebeğine sağlık dilerim canım.
bebeğimin 6 aylık kontrolünde doktorumuz hazır olan herşeyi bebek yoğurdunu ve özellikle bebek bisküvisini yasakladı sigara gibi yan etkileri varmış ben artık vermiyorum kendi yaptığım benim yediğim şeyleri oğlumda beğeniyor
sabah yumurta pekmez labne peyniri
arada meyve
öğlen sebze çorbası veriyorum
özellikle sadece 1 kaşık ve 1 tane vereceksin ısrar etmeyeksin ısrar edersin yemek zamanını işgence olarak anlar yemek yemez diye önerdi doktorumuz
emziren anneler sonra da oruç tutabilir. öncelik dini göreviniz olmalı elbette; ama bebeğinizin bağışıklığı anne sütüyle artar. bence tadlara alıştır, önceliğini de anne sütü yap. sana ve bebeğine sağlık dilerim canım.
teşekkür ederim canım
selam, eğer sütün oruçtan azaldıysa oruç tutmaya bilirsin zaten emziren kadınlar için oruç farz değil ki bununla ilgili heryerde bilgi bulabilirsin. Ayrıca bebeğin doymuyorsa ilk olarak bebe bizküvisiyle ek gıdaya başlaman yanlış olur önce az az meyve suyu , sonra sebze çorbası sonra yoğurt muhallebi ve muhallebiden sonra yoğurdun içine biskivü atabiliyorsun bunlarında gün içinde belli saatleri var . Bu saatler bebeğinin hazmetme olayına göre ayarlanır . mayve sabah, çorba öğlen , yoğurt öğleden sonra gibi ayrıca bebeğin doymuyorsa eğer biskivü yerine hazzır mam vermelisin ki onlar daha besleyeyici anne sütüne en yakın ürünler dir.
bebeğimin 6 aylık kontrolünde doktorumuz hazır olan herşeyi bebek yoğurdunu ve özellikle bebek bisküvisini yasakladı sigara gibi yan etkileri varmış ben artık vermiyorum kendi yaptığım benim yediğim şeyleri oğlumda beğeniyor
sabah yumurta pekmez labne peyniri
arada meyve
öğlen sebze çorbası veriyorum
özellikle sadece 1 kaşık ve 1 tane vereceksin ısrar etmeyeksin ısrar edersin yemek zamanını işgence olarak anlar yemek yemez diye önerdi doktorumuz
canım zaten bisküviye yeni başlamıştım vermem artık peki sen sebze çorbasını nasıl yapıyosun ve sadece sebze çorbasımı veriyosun başka çorba vermiyomusun bebişe ya ilk bebiş olunca insan biraz acemi oluyo
selam, eğer sütün oruçtan azaldıysa oruç tutmaya bilirsin zaten emziren kadınlar için oruç farz değil ki bununla ilgili heryerde bilgi bulabilirsin. Ayrıca bebeğin doymuyorsa ilk olarak bebe bizküvisiyle ek gıdaya başlaman yanlış olur önce az az meyve suyu , sonra sebze çorbası sonra yoğurt muhallebi ve muhallebiden sonra yoğurdun içine biskivü atabiliyorsun bunlarında gün içinde belli saatleri var . Bu saatler bebeğinin hazmetme olayına göre ayarlanır . mayve sabah, çorba öğlen , yoğurt öğleden sonra gibi ayrıca bebeğin doymuyorsa eğer biskivü yerine hazzır mam vermelisin ki onlar daha besleyeyici anne sütüne en yakın ürünler dir.
orucun bitmesine 4gün var bitti yani..ilk ek gıdaya bisküviye başlamam yanlış oldu evet ama yeni başlamıştım bebişe vermem artık meyve veriyorum yoğrtta veriyorum aklımda hazır mama kullanmakta vardıama kulanmak istemedim canım çok sağol cevabın için kaydirigubbakcemile5
yardımcı olabildiysek ne mutlu:) bana sormamışsın ama sebze çorbasına önce patates, havuç ve kabakla başlıyorsun. sonra tel süzgeçten geçirdikten sonra bir kaşık irmik ilave edip bir kere daha kaynatıyorsun , devamında hergün yeni bir sebze ekleyerek gidiyorsun bana doktorumun verdiği tarif bu şekilde , bir de bu çorbayı bir iki hafta sonra çorba gibi değil daha katı püre kıvamında yapıyorsun her seferinde piştikten sonra bi çay kaşığı falan gerçek sızma zeytinyağı koyarssan kabızlık yapmaz. ama yağ sızma olmalı diğerlerini bebeler sindiremiyor :) meyve sularınıda aynı şekil önce su sonra püre olarak vermeye başla ki katılara alışsın.