Arkadaslar son zamanlarda bu soruyu kendime sorar oldum. Neden bazilarinin hayati sadece fedadir?
Insanlarin bazilari mutsuzken bazilari da o kadar mutlu ki; hayatlarina hep dogru insanlar girmis, onlari hersey dogru yerde, dogru zamanda yakalamis gibi. Para, ask, sevgi, is vs. neredeyse dort dortluk bir hayat.
Kimilerinin ise dogustan mi yildizlari parlamiyordur nedir, sans bir turlu yakalamaz onlari. Ben pek cok seye gec kaldigimi dusunuyorum mesela. Bazen de, sanki bu dunyaya hayatima giren insanlarin hayatini duzene koymak icin getirilmisim gibi hissediyorum, hayatimin sadece bir feda oldugunu dusunuyorum. Uzaktan bakip da heveslendigim oyle insanlar var ki.
Sizin bu konudaki gorus ve dusuncelerinizi merak ediyorum. Bir benmiyim boyle dusunen?
Insan kendi kaderini kendi yaratir ama sans ve kaderin de olduguna inaniyorum ben.Ben herkesin kendi sectigi hayati yasadigini dusunuyorum. Gercekten eli kolu baglanmis insanlar istisnadir.
Insanin karsisina firsat cikar, sen kafani kullanir ya da kullanmazsin, sonucuna da katlanirsin. kimse seni elinden tutup guzel bir hayata getirmez. Kendi sectiklerinle, kendi cabanla bir yerlere gelirsen gelirsin. Bu arada "sen" diyorum, ama kimseyi kastederek degil, belirteyim.
Bunun sansla ilgisi olmadigini dusunuyorum. Tamam, bazi insanlar daha sansli oluyor, ama bu "sans" arada ucurum gibi fark yaratamaz bence. Hersey kisinin kendisinde bitiyor.
Hayat bu ne verirsen, onu alirsin derler. Simdiye kadar alamadim , yakinda buyuk bir paket bekliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?