• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bazilarinin hayati sadece bir fedadir (?)

lnfinity

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Arkadaslar son zamanlarda bu soruyu kendime sorar oldum. Neden bazilarinin hayati sadece fedadir?
Insanlarin bazilari mutsuzken bazilari da o kadar mutlu ki; hayatlarina hep dogru insanlar girmis, onlari hersey dogru yerde, dogru zamanda yakalamis gibi. Para, ask, sevgi, is vs. neredeyse dort dortluk bir hayat.
Kimilerinin ise dogustan mi yildizlari parlamiyordur nedir, sans bir turlu yakalamaz onlari. Ben pek cok seye gec kaldigimi dusunuyorum mesela. Bazen de, sanki bu dunyaya hayatima giren insanlarin hayatini duzene koymak icin getirilmisim gibi hissediyorum, hayatimin sadece bir feda oldugunu dusunuyorum. Uzaktan bakip da heveslendigim oyle insanlar var ki.
Sizin bu konudaki gorus ve dusuncelerinizi merak ediyorum. Bir benmiyim boyle dusunen?

ben hic kimsenin hayatinin dort dortlik oldugunu sanmiyorum kimin ne yasadigi bilinmez hani derlerya davlun sesi uzaktan hos gelir bu dunya imtihan dunyasi hepimiz bi takim seylerle deneniyoruz onemli olan basimiza ne gelirse gelsin taktir ALLAHIN dir deyip sukretmek:ssz::ssz::ssz::ssz::ssz:

zamanında bende bunu kafaya cok takmıstım cok dusunuyordum hatta hocamıza bıle sormustum neden hocam dıye en cok uzuldugum sey ıse ıkı ınsan mesela benım esım yaslarında bır adam sokakta cop oplayarak gecımını saglarken esımde yuksek maasla yurtdısında gorevlı neden neye gore bu ayrım dıye kafama takar huzurumu kacırırdım en nıhayet hocamız dedı kı bu bır sınavdır dahası o ınsan ıcın o hayırlıdır bız bılemeyız allah bılır...bu bana mantıklı geldı elbette herseyı bılen rabbımdır zaten rızkımız*kımınle evlenecegımız*ne zaman olecegımız sabıtmıs yanı tayın edılmıs daha evvel ıste hal boyleyken cok takmak da dogru degıl hayırlısını ıstemek lazım sınava tabı oldugumuzu unutmamak lazım fazla derıne dalınca cıkamıyor ınsan

İnsanların hayatları dışarıdan göründüğü gibi değil ki, dışı seni içi beni yakar lafı bundandır...

Cevabı olmayan bir soru ne yazık ki :( Ben de aynı soruyu kendime çok soruyorum. Tamamen bizim dışımızda bir şans/şanssızlık mı söz konusu, yoksa biz mi doğru kararlar veremiyoruz bilemiyorum.

Ben herkesin kendi sectigi hayati yasadigini dusunuyorum. Gercekten eli kolu baglanmis insanlar istisnadir.
Insanin karsisina firsat cikar, sen kafani kullanir ya da kullanmazsin, sonucuna da katlanirsin. kimse seni elinden tutup guzel bir hayata getirmez. Kendi sectiklerinle, kendi cabanla bir yerlere gelirsen gelirsin. Bu arada "sen" diyorum, ama kimseyi kastederek degil, belirteyim.
Bunun sansla ilgisi olmadigini dusunuyorum. Tamam, bazi insanlar daha sansli oluyor, ama bu "sans" arada ucurum gibi fark yaratamaz bence. Hersey kisinin kendisinde bitiyor.

Değil mi;

İnsan bazen kendini mutlu masalların figuranıymış gibi hissediyor.

Çok takılmamak gerek belkide.:31:

Hayat bu ne verirsen, onu alirsin derler. Simdiye kadar alamadim , yakinda buyuk bir paket bekliyorum. :60:

Son düzenleme:
Hiç kimsenin hayatı dört dörtlük değildir en fazla dört üçlük olur . Ben şahsen hiç dört dörtlük bir hayat yaşayan kimseyi görmedim. Çok zengin olanını ailesi çok iyi arkasında ama sağlıksız olanı da gördüm ya da fakir ama hayatında gerçekten düzgün bir eşe sahip insanlar da gördüm. Kendi hayatımı da düşünüyorum çok şükür bir çok şey yolunda gibi ama bir şey eksik şu an yine.

• Bekar,mutluluğu evlilikte zanneder.
  • Hasta ,mutluluğu sağlıkta zanneder.
  • Mahkum,mutluluğu af’ta zanneder.
  • İşsiz,mutluluğu çalışmakta zanneder.
  • Fakir, mutluluğu zenginlikte zanneder.
  • Kiracı mutluluğu ev almakta zanneder.
Bu sözleri çok seviyorum. Mesela ben işsizim mutluluk sanki oradaymış gibi hissediyorum.
Her ulaştığı hedef bir sonraki hedefe yönlendirir insanı elindekine bir zaman sonra değer bile vermeyebiliyor. Asıl olan eşe, işe vs sahip olmak değil mutlu olmak.
Dışarıdan baktığımızda mutlu görünen insanlar belki de bizden mutsuzdur
Hiç bir hayat 4x4 değil
Hatta burda bile insanlar konu açıyor. Evim var, işim var, eşim var ama neden mutsuzum diye..
Mutlu olmayı öğrenmek lazım...

Son düzenleme:
Arkadaslar son zamanlarda bu soruyu kendime sorar oldum. Neden bazilarinin hayati sadece fedadir?
Insanlarin bazilari mutsuzken bazilari da o kadar mutlu ki; hayatlarina hep dogru insanlar girmis, onlari hersey dogru yerde, dogru zamanda yakalamis gibi. Para, ask, sevgi, is vs. neredeyse dort dortluk bir hayat.
Kimilerinin ise dogustan mi yildizlari parlamiyordur nedir, sans bir turlu yakalamaz onlari. Ben pek cok seye gec kaldigimi dusunuyorum mesela. Bazen de, sanki bu dunyaya hayatima giren insanlarin hayatini duzene koymak icin getirilmisim gibi hissediyorum, hayatimin sadece bir feda oldugunu dusunuyorum. Uzaktan bakip da heveslendigim oyle insanlar var ki.
Sizin bu konudaki gorus ve dusuncelerinizi merak ediyorum. Bir benmiyim boyle dusunen?

Hiç kimsenin hayatı dört dörtlük degildir.
Mutlaka olmayan bir şeyler vardır.

Her ne eksik olursa olsun insanın iç huzuru olduktan sonra gerisi boş bence.

Biraz da bu durum başkasının hayatına özenmekten,
başkasının hayatını kendi hayatıyla kıyaslamaktan,
insanların doyumsuzlugundan kaynaklanıyor.

İnanan bir insan için bunun cevabı basit : İmtihan :ssz:

Ama inanmayan insana bunu anlatamazsın

Niye biz sıcacık evlerimizde oturup aliemizle sevgi içinde yaşarken bir taraftan da sanal ortamda ahkam keserken

neden Afrikada çocuklar açlıktan ölüyor ?

Bunu hiç birimiz anlayamayız heralde ....

Ben herkesin kendi sectigi hayati yasadigini dusunuyorum. Gercekten eli kolu baglanmis insanlar istisnadir.
Insanin karsisina firsat cikar, sen kafani kullanir ya da kullanmazsin, sonucuna da katlanirsin. kimse seni elinden tutup guzel bir hayata getirmez. Kendi sectiklerinle, kendi cabanla bir yerlere gelirsen gelirsin. Bu arada "sen" diyorum, ama kimseyi kastederek degil, belirteyim.
Bunun sansla ilgisi olmadigini dusunuyorum. Tamam, bazi insanlar daha sansli oluyor, ama bu "sans" arada ucurum gibi fark yaratamaz bence. Hersey kisinin kendisinde bitiyor.
Insan kendi kaderini kendi yaratir ama sans ve kaderin de olduguna inaniyorum ben.
Hayat bu ne verirsen, onu alirsin derler. Simdiye kadar alamadim , yakinda buyuk bir paket bekliyorum. :60:

Evet ben de buyuk bir paket bekliyorum umarim cok yakinda gelir :D

Back
X