- 10 Aralık 2022
- 2.708
- 1.419
-
- Konu Sahibi Aysegullerden
Burcunuz neAilemle yaşadığım için onlar veriyorlar diye mi vermiyor acaba
Ay benim ex de oğlaktı .dini imwnı paraydı ya .Allahım uzak etsin böylelerinden .ben de konu sahibi gibi ama şöyle böyle diyordum .cimrilik pintilik katlanılacak çözülecek bir şey değilmiş .Kesin oğlak burcu bu nişanlık
Ciddi olarak yorumumsa asla evlenmem böyle biriyle. Evlilikte bu tip insanlar çok kötü oluyor
Normald değil, ben eşimle sevgiliyken ben ödediğimde kızardı ama ben hep sendne olmaz der öderdim yada başka birşey ısmarlardım çok cimri sanırıö nişanlınBu hayatta hiç kimse kimsenin maddi ihtiyaçlarını karşılamak zorunda değil. Bunda her zaman hemfikirim. Hayatımda kimseden hiçbirşeyin yardımını veya borcunu almadım çalıştım kazandım onu yedim. Hayatımda ilk kez işsiz kaldım. Şu an ciddi yaşadığım bazı problemlerden ötürü işten ayrıldım. biraz birikim yaptım oda elden geldiğince.
Bir süredir nişanlıyım seneyede inşallah yazın düğün var. Bi aksilik olmazsa..
Gerçekten kimseye muhtaç değilim ama kafama ne takıldı bu saatte derseniz.. ya ben nişanlıyım benim bi kazancım yok. Yemeğe gidiyoruz yarısını ben yarısını o ödüyor. Hediye deseniz zaten yok. Ağrıma gidiyor. Yüzüğü parmağımızda gören garson bile örnek veriyorum gelen hesap 250 tl ise birlikte mi ayrı ayrı mı diye sormadan direk 250 tl yazıyor. Benim nişanlım ayrı ayrı ödücez diyor. Adam siliyor düzeltip ayrı ayrı ödüyoruz pos cihazından. Normal mi bilmiyorum. Anormal diyemiyorum ama ne zaman yemek yesek bu böyle. Kafama takıyorum. Takmamalı mıyım onuda bilmiyorum. Yanlış mıyım bilmiyorum ama hayat birleştirince ne olacak. Babamdan veya annemden harçlık alıp mı ödeyeceğim borcun yarısını
Gıkını çıkarmadığın sürece herkes iyi. H*tler bile suyuna gittiğinde hiç fena bir adam değilmiş yani. Kavga ettiniz mi hiç?gerçekten çok iyi bir insan aslında. sevmediğine inanasım gelmiyor
Erkeklerin iyi olmama ihtimali yok zaten. En kötüsü özünde iyidir. Muhakkak iyidir yani.gerçekten çok iyi bir insan aslında. sevmediğine inanasım gelmiyor
Bu hayatta hiç kimse kimsenin maddi ihtiyaçlarını karşılamak zorunda değil. Bunda her zaman hemfikirim. Hayatımda kimseden hiçbirşeyin yardımını veya borcunu almadım çalıştım kazandım onu yedim. Hayatımda ilk kez işsiz kaldım. Şu an ciddi yaşadığım bazı problemlerden ötürü işten ayrıldım. biraz birikim yaptım oda elden geldiğince.
Gerçekten kimseye muhtaç değilim ama kafama ne takıldı bu saatte derseniz.. ya ben nişanlıyım benim bi kazancım yok. Yemeğe gidiyoruz yarısını ben yarısını o ödüyor. Hediye deseniz zaten yok. Ağrıma gidiyor. Yüzüğü parmağımızda gören garson bile örnek veriyorum gelen hesap 250 tl ise birlikte mi ayrı ayrı mı diye sormadan direk 250 tl yazıyor. Benim nişanlım ayrı ayrı ödücez diyor. Adam siliyor düzeltip ayrı ayrı ödüyoruz pos cihazından. Normal mi bilmiyorum. Anormal diyemiyorum ama ne zaman yemek yesek bu böyle. Kafama takıyorum. Takmamalı mıyım onuda bilmiyorum. Yanlış mıyım bilmiyorum ama hayat birleştirince ne olacak. Babamdan veya annemden harçlık alıp mı ödeyeceğim borcun yarısını
Valla bizim ortak bir hesabımız yok benim param da onun onun parası da benim.evle ilgili hiçbir şeyi ben ödemiyorum lafı bile bir kez geçmedi.Birseyler aldık onları ben ödüyorum mesela.Benim masrafım eşime masraf gelmez evlendikten sonra zaten senin benim ayrımı olmuyor.Bu ayrıma şimdiden düşmeniz ilişkinizi hiç ummadığınız kadar zedeleyecektirEvlenince ortak hesap açılmaz mı peki iki kişi çalışıyor ise
Normal değil tabiki. Yani birgün siz birgün o öder aranızda bu sözsüz olarak süregelmiştir tamam ama iş durumunuzu biliyor böyle olsa bile bu süreçte farklı davranmalı. Kaldı ki garson bütün söyleyip nişanlınız alman usülü yapıyorsa ardınıza bakmadan kaçın derim. (evet demesi kolay ama şimdi cicim aylarında yaşaması da kolay geliyor,sonrası zorluyor)Bu hayatta hiç kimse kimsenin maddi ihtiyaçlarını karşılamak zorunda değil. Bunda her zaman hemfikirim. Hayatımda kimseden hiçbirşeyin yardımını veya borcunu almadım çalıştım kazandım onu yedim. Hayatımda ilk kez işsiz kaldım. Şu an ciddi yaşadığım bazı problemlerden ötürü işten ayrıldım. biraz birikim yaptım oda elden geldiğince.
Cöz cöz, evlenincede Maas kartim esimde, kayinpeder altinimi Aldi, kaynima Kredi cektik diye konu acman garantiBiliyorum ama ben çözmek istiyorum
Normalde erkek öderde seninki ondada senden destek isteyebilir bence.balayını erkek öder değil mi
Burada durum farklı ama. Siz işsizsiniz. Paranız yok. Bunu bile bile ödemiyor.Ben zamanında bu konu ile alakalı başlık açınca bana ortak ödenir bu size bağlı diyen bitçok kişi oldu.
Yok özünde iyiymiş seviyormuşBurada durum farklı ama. Siz işsizsiniz. Paranız yok. Bunu bile bile ödemiyor.
Bu düşüncesizlik ya da sadece cimrilik falan da değil. Bu kötülük bu sevgisizlik.
tektaşa para vermemek için evlilik teklifini alyansla geçiştirmeye çalışanYaa ben size demiştim psikoloğum bu adam cimri değil önem verdiği metalar farklı diyor diye:)
Ben atanmıştım eşim(o zamanlar sevgilim) ücretli öğretmenlik yapıyordu kazandığı parayla hem ailesinden ayrı Bi şehirde yaşıyordu hem kpss kursuna gidiyordu. O halde bile asla benim bir şey ödememe izin vermezdi her özel günde uzakta olmamıza rağmen hediyesini gönderirdi.Yok özünde iyiymiş seviyormuşo zaman konu sahibi kötü niyetli böyle iyi nişanlısı için gelip burda konu açtığı bu kadar kişiye laf söylettiği için.
Bende aile akraba çevresinde hiç böyle adamlar görmediğim için çok garipsiyorum ayıp tuhaf tüm kötü sıfatlar geliyor dilime. Bizim sülalenin genelinde erkekler cömerttir öyle de olmalı zaten. İlk üniversitede karşılaştım bu tarz erkeklerle. Öğrenci halimle bile ayıpladım. Benim öğrenciliğimde bir çay üç kuruş bir şeydi. O bir bardak çayı içmemek için beni banklarda oturtan erkek arkadaşımdan ayrıldım. Zamane erkekleri bir tuhaf ama sizin eşiniz gibi insanlar da var arkadaşlarımda görüyorum öyle olmalı.Ben atanmıştım eşim(o zamanlar sevgilim) ücretli öğretmenlik yapıyordu kazandığı parayla hem ailesinden ayrı Bi şehirde yaşıyordu hem kpss kursuna gidiyordu. O halde bile asla benim bir şey ödememe izin vermezdi her özel günde uzakta olmamıza rağmen hediyesini gönderirdi.
Evlenme teklifi etmek için ta urfadan istanbula gelmişti uçakla 1 günlüğüne.
Ortak hesap acılabilir ama dejavantajları olan bir sistem o yuzden hiç bulasma derim. Dediğim gibi agzını yokla cocuktan snra calısmayı dusunmuyorum de mesele tepkisi ne olacak. Kendine guveniyor mu gerektiginde tek maasla evi gecindirebilir mi vsEvlenince ortak hesap açılmaz mı peki iki kişi çalışıyor ise