- 18 Temmuz 2014
- 415
- 115
-
- Konu Sahibi Kiraz_Mevsimi_54
Iyi geceler hanimlar...
ben cok ince detayli biriyimdir bazen ufak seylere bile takilan birisi...bu huyuma karsida birsey yapamiyorum böyleyim yani degismiyor... ben evlendigim dönem...hicbirsey icin diretmedim karsi tarafin gücü neye yetiyorsa tamam dedim... farkli ve cok uzak sehirlerdeydik esimle...evlendikten sonra esimin yasadigi sehre tasindim ben...bu nedenle alisverisleride ordan yaptim...cegiz felan... bir haftada sectim herseyi zaman kisitliydi cünki... mobilya olsun diger seyler olsun dogru düzgün gezemeden sectik...ama begendiklerimiz oldu sonucta... ve simdide kaynim evlendi... onlari gördükce o kadar pisman oluyorum ki... zamanimin olmadigina herseyin aceleyle alindigina..... cok ayri bi farkli bi pismanlik duygusu giriyor icime... ve ben kücük seyleri simdi kendi gücümle degistirmeye calisiyorum... dugun resim albumu olsun felan...o zaman cok kaliteli bi album yaptirmamistik ama simdi istiyorum mesela...bunun gibi bir cok sey daha... bu pismanligi ben nasil asabilirim?
Bu "pişmanlık" şeklinde adlandırdığın duygu yalnızca pişmanlık değil sanki.
Kaynıngili görene kadar bu kadar pişanlık hissetmiyormuşsun anladığım kadarıyla, çok farkında değilmişsin idare ediyormuşsun. Bu biraz kıskanma da barındırıyor bariz.
Ki bu nedenle de o zamanlar çok aceleyle seçmemiş olsaydınız bile şimdi yine yeni nesil şeylere gördükçe heves ederdin gibi bir sonuca vardırıyor bizi, ki bu da tatmin duygusuyla alakalı.
Bunun da ucu açık, sonsuza kadar kısır döngü yani. Loop'lar çözümsüz oluyor ne yazık ki.
tam olarak aynısı olmasa da ben de benzer duygular yaşadım
kendi hatam, sanırım çok özenmedim ya da ne kadar özenmem gerektiğini bilmiyordum, çok umursamamışım yani
mesela oturacağımız evle yani parke dolap vs., mobilya uyumunu düşünemedim, mobilya bir geldi, gördüm ve evden çıktım kaçar gibi
sonra, başkalarında göre göre ben de aynen senin gibi hissettim
sen evleneli ne kadar oldu bilmiyorum ama zamanla ve çoğu şeyi değiştirerek veya yenileyerek aşılıyor maalesef, başka türlü aşılmıyor...ya da ben aşamadım
ben neredeyse herşeyi değiştirdim
bir düğün fotoğrafları kaldı (ki 13 yıldır evliyim), bugün yarın diye diye duruyorlar
rezalet bir stüdyo seçmişiz, resimler de rezalet
Bu "pişmanlık" şeklinde adlandırdığın duygu yalnızca pişmanlık değil sanki.
Kaynıngili görene kadar bu kadar pişmanlık hissetmiyormuşsun anladığım kadarıyla, çok farkında değilmişsin idare ediyormuşsun. Bu biraz kıskanma da barındırıyor bariz.
Ki bu nedenle de o zamanlar çok aceleyle seçmemiş olsaydınız bile şimdi yine yeni nesil şeylere gördükçe heves ederdin gibi bir sonuca vardırıyor bizi, ki bu da tatmin duygusuyla alakalı.
Bunun da ucu açık, sonsuza kadar kısır döngü yani. Loop'lar çözümsüz oluyor ne yazık ki.
Evet bende degistirme cabasindayim her an...ne bilim farkli birsey iste...ama ayni seyleri hissetigimize sevindim...demekki tek degilmisim...
Bence anilarinizla, gecmisinizle, o gunlerle barisin. Hayatta ozel gunumun orjinalligini bozamazdim ben. O dugun albumu degistirmek filan bos isler bence. Faydasiz.
Kendinize mesgale edinin. Calismiyorsaniz calisin. Bana dert ettiginiz seyler fazla zamaninizin olmasindanmis gibi geldi. Cok sikayetciyseniz yenilersiniz evinizin esyasini. Bu kadar buyutmeye gerek yok.
yok yaw değilsin
benim tanıdığım 2 arkadaşım daha var böyle
sonradan "dank" etti kafalarımıza
Neden aceleye getirdiniz ki eşya olayını, ya da neden ertelediniz son zamanlara kadar. Düğüne az zaman kala aldın ki? O sırada insan heyecandan bile adapte olamıyor. Sonradan görünce çevresinde bende böyle yapsaydım keşke diyor. Bir de her geçen gün yeni şeyler çıkıyor neden o zaman yoktu diye sinir olabiliyor. :) Şimdi hastane odasını süslüyorlar ya hani doğum öncesi, kuzenim ben doğururken neden yoktu gene mi doğursam diyormuş. :)
Eşyalar zamanla değişir yeter ki tek sorunun o olsun. Düğün albümünü de yeniden yaptırabilirsin. Benim arkadaşım evlilik yıldönümün de yeniden yaptırdı.
Geçen haberlerde izledim bir çift düğün yapmış 2 çocukları var :) kaçarak evlenmişler ve kadının içinde uhde kalmış eşi ona 10 yılımızda sana düğün yapacağım gelinlik giyeceksin demiş ve yapmış Bundan sonra herşeyi istediğin gibi yaparsın. Mesela koltuk takımını değiştireceksin. o zaman başka eşya alma problemin olmayacak daha iyisini, kalitelisini alırsın bütçene göre. O biter diğer eşyanı alırsın vs. Umarım hayatın boyunca tek sorunun bu olur. :)
amin insallah zaten yazarken tuhaf oldum acikcasi burda diger arkadaslar nelerle ugrasiyor ben nelerle diye gecti aklimdan...ama bu hissi gercekten cok yogun hissettigim icin yazmak istedim... cevabin icin cok cok tesekkür ederim cok positif bi enerji aldim yazindan :) :) :)Neden aceleye getirdiniz ki eşya olayını, ya da neden ertelediniz son zamanlara kadar. Düğüne az zaman kala aldın ki? O sırada insan heyecandan bile adapte olamıyor. Sonradan görünce çevresinde bende böyle yapsaydım keşke diyor. Bir de her geçen gün yeni şeyler çıkıyor neden o zaman yoktu diye sinir olabiliyor. :) Şimdi hastane odasını süslüyorlar ya hani doğum öncesi, kuzenim ben doğururken neden yoktu gene mi doğursam diyormuş. :)
Eşyalar zamanla değişir yeter ki tek sorunun o olsun. Düğün albümünü de yeniden yaptırabilirsin. Benim arkadaşım evlilik yıldönümün de yeniden yaptırdı.
Geçen haberlerde izledim bir çift düğün yapmış 2 çocukları var :) kaçarak evlenmişler ve kadının içinde uhde kalmış eşi ona 10 yılımızda sana düğün yapacağım gelinlik giyeceksin demiş ve yapmış Bundan sonra herşeyi istediğin gibi yaparsın. Mesela koltuk takımını değiştireceksin. o zaman başka eşya alma problemin olmayacak daha iyisini, kalitelisini alırsın bütçene göre. O biter diğer eşyanı alırsın vs. Umarım hayatın boyunca tek sorunun bu olur. :)
yok yaw, bak yazdığım yorumu oku, kıskanmak değil o
sadece, birilerinde görünce kendi yaptığın hataları anlıyorsun ve ona pişman oluyorsun
mesela yazdığım gibi ben oturacağım evi hiç hesap etmeden aldım mobilyayı, büyük hata
benden sonra arkadaşım, metresine kadar ölçüp, parke rengini hesap edip ona göre aldı
onu görünce anladım ne kadar düşüncesiz davrandığımı
fotoğraf stüdyosu mesela, tanıdık diye hiç bakmadan sormadan anlaştık
dünya para ödedik, böyle mi rezil olur resimler
oysa tam karşısındaki stüdyo, herkesin memnun kaldığı süper bir yerdi
görümcem oraya yaptırdı, harika
bu kıskanmak değil de "dank etmek"
konu sahibininki de aynı hesap anladığım
zamanında özenmemiş ve şimdi pişman
amin insallah zaten yazarken tuhaf oldum acikcasi burda diger arkadaslar nelerle ugrasiyor ben nelerle diye gecti aklimdan...ama bu hissi gercekten cok yogun hissettigim icin yazmak istedim... cevabin icin cok cok tesekkür ederim cok positif bi enerji aldim yazindan :) :) :)
Sagolsun :) :)oooo
deme ki daha tanımıyorsunMissPoine 'i
çok saçma sapan şeyler veya çocuklara yönelik olumsuz konular olmadıkça herkese moral verir o
amin insallah zaten yazarken tuhaf oldum acikcasi burda diger arkadaslar nelerle ugrasiyor ben nelerle diye gecti aklimdan...ama bu hissi gercekten cok yogun hissettigim icin yazmak istedim... cevabin icin cok cok tesekkür ederim cok positif bi enerji aldim yazindan :) :) :)
Elbette kişiye göre farklıdır.
Ama bir kamu spotu da vereyim yeri gelmişken ortaya.
Kıskanmak korkulacak, reddedilecek, bucak bucak kaçılacak bir duygu değil; aksine hayatta kalma güdülerinin getirisi olarak son derece insani olan pek çok duygudan yalnızca biridir. Konu sahibinin de yaptığı gibi, kıskanıyorsak kıskanıyorum yazabilmeliyiz. Birşeylerle barışık olmaya, kendi duygularımızdan başlamak lazım. :) öpücükler.