- 15 Aralık 2013
- 15.523
- 35.623
- Konu Sahibi marilyn monroe
Ben bazı insanlardan değil çoğu insandan tiksiniyorum malesef. Pek bir sevilir yanları yok.
Şaziment için de cok uzuldum gecmiş olsun.
Şaziment için de cok uzuldum gecmiş olsun.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
8 hayvan besliyorum yeterli mi?Birincisi, çelişkiden kastım; arkadaşın hem hayvanlar bizim gibi değil, hemde ha insan ha hayvan yavrusu demesi,
İkincisi, genel anlamda anlatmak istediğim insanlar kötülük yapıyor diye hayvanın hepten doğallığını etkileyecek kısırlaştırma işleminin yapılması. Mesela 2 3 yavru yada size göre olması gereken kaç yavruysa o kadar yavrusu olan hayvanı kısırlaştırıyorum demiyor konu sahibi.. Her bulduğumu kısırlaştırtıyorum diyor.. Bu da en az diğer hayvana zulmedenlerin yaptığı kadar kötü birşey diyorum.. Tuttuk bizde her bulduğumuzu kısırlaştırdık.. Bitti.. yolda hayvan kalmadı.. Sefil hayvanda kalmadı.. onların ömrü bitince ne olacak peki?
Kaç hayvan besliyorsunuz? Mesele diğer insanların bencilliği değil.. Onların bencilliğiyle kendi yaptığınızı örtpas etmek..
merak edenler oldu, makul bir tonda da sordular ben de bildiğim kadarıyla cevap verdim, zahmet edip okusaydınız cevabı da görürdünüz.Ya ben mi yanlış anlıyorum? Niye kimse birşey dememiş buna? Hayvana taş atan zaten karaktersizdir, düşüncesizdir... Ama onun attığı taş ayağını topallatmış, senin yaptığın kısırlaştırma onun hayatını etkiliyor! Açıklamanda ömrü 2 yılken kısırlaşınca 4 yıl oluyor? Buna göre yaratılmış hayvan, buna göre yavrusu oluyor. Olması gereken ömrü de oymuş demekki! Senin yaptığın taş atmaktan çok daha beter bence!!!
hayır insanlar hayvanları nasıl sokağa atabiliyor.Hayvanları sevmek zorunda değil kimse peki tamam ama hayvanlara merhamet duymak zorunda bir insan eğer insanım diyorsa. Nefret ediyorum o merhametsiz insan görünümlü yaratıklardan.
Bizim de burada var öyle manyak komşular neler çektim neler. Seni öyle iyi anlıyorum ki..
Annesiz kalan sokaktan aldığımda yirmi günlük olan yavrum vardı benim. Elimde büyümüştü koynumda uyumuştu. Bensiz bir gece kalamazdı. Tuvalete girsem kapımı zıplar açar kucağıma otururdu yine. Hiç sokak görmemişti. Anne görmediğinde yavrucuğum şu meşhur kabartma hareketini bile bilmezdi. Dört yıl beraber yaşadık böyle mutlu mesut. Kızım kızgınlığa iki kere girdi. İlkinde küçük diye kısırlaştırmamıştık. Yani apartmanı başına giydi komşuların duymaması mümkün değildi. Bir gün annem eve geliyor akşam ve ne yazık ki kızımızın apartmana çıktığını fark edemiyor. Ama yemiş nerede niye karşılamadı diye on dakikada fark ettik ve kızı aramaya apartmana çıktık. Apartman kapısı şifrelilerden ve kimse giremez dışardan. Kömürlük yok altta dükkan yok. Sokaktan kedi gelme ihtimali yokken ve kızım kızgınken geceleri canhıraş miyavladığı halde beş adım ötedeki kapı komşumuz (ki hapşursa sesi gelir sesler geçiyor kağıt gibi duvarlar. duymaması mümkün değil) benim kedim olduğunu bilmediği için benim yemişimi sokağa tekme tokat zorla atmış oğluyla. Ben o gece bağırdım çağırdım beddua okudum. Nasıl bilmezsin kedim olduğunu alt kat yada üst kat komşum değilsin duvarlarımız bir dedim. Ama adam nerden bileyim tekir kediydi girdi bi delikten sandım, tasma taksaydın dedi. O gün bugündür yüzüne bakmam ve hala da affetmem. Merhametsiz insanlar benim sokak bilmez kedimi öldürdüler. Üç gün kapıda sabahladık battaniyelerle bekledik sabaha kadar. Mamasıyla yollarda seslenip gezdik, kum abını koydum ki kokusunu bulsun gelsin diye dönmedi yavrum. Eminim öldü ve günahı bu merhametsiz komşu bozuntularında.
Alt kat komşumuzla girişte kedi beslerdik bir dönem ona da yönetici ve bu karşıı komşu pislik oluyor diye izin vermemeye çalışıyor. Benim kedimi attı yetmedi şimdi sokaktaki üç beş kedimize düşmanlar...
Çok yakın bir hayvansever dostum var. Ona öyle ömründe bir lira sadaka vermeyen cimri bir arkadaş der hep, kedi köpeğe mama parası dökene kadar bir çocuk doyur diye. Bir gün dayanamadı çocuk ben böyle yardım ediyorum. Sende benim yardımıma yön vereceğine, benim sevabıma karışacağna kendin bir çocuk doyur senin sevabın olsun dedi. Haklı.
Kendi kimseye yardım etmez insan, hayvan kimseye. Ama hayvansever birinin yaptığına karışma hakkını bulur kendine, sevabına günahına karışır.
Çocukları, bebekleri, insanları düşünmek güzel. Hayvanseverler onlarada elinden geleni yapar siz merak etmeyin. Ama başkasının yaptığına karışmak yerine, çocukları düşünüyorsanız biraz da siz yardım eli uzatın başkasına karışmak yerine.
Bunu da yapamıyorsanız bari hayvanlara da merhamet gösterin en azından zarar vermeyin yeter.
ay kime :)cok hak verdim
yalniz seni eskilerden birine benzetiyorum ya haydi hayirlisi:)
ay kime :)
ama ben cidden yeni üyeyim, eski bir hesabım yok :) olsa özelden söylerdim, valla :)
kıyamam onlara yazıkkk çok üzüldüm.3-4 ay kadar önce bir sokak kedisi bizim apartmanın çatısına yavrulamıştı. 2 tane yavrusu vardı. Normal bir bebeğe bakar gibi baktık ikisine de. Sütün içine bisküvi ezip besliyordum. Bodrum kata düştü veterinere götürdüm.Ama komşularımızın tepkisini görünce şok oldum.Asıl anormal olan onlarken bize anormal muamelesi yaptılar.Uğraşacak başka işleriniz yok heralde sizin demeler,dalga geçmeler. Büyüdüler biraz dedik, evde de bakamayacaktık sokağa geri götürdük 1 ay içinde ikisi de öldü malesef