Bazı İnsanlardan Tiksiniyorum.

Bi kac ay once yavru kedi karsidan yanima geldi sanki taniyomus gibi bi sırnaşık ki sormayin:))aldim kucagima seviyorum tam esime gotururken kucagimdaydi arabaya gotururken yolun ortasinda ayagim burkuldu ve dustum...ama hic dusunmedim kendimi gozum kucagimdaki kedide...Allahtan bi zarar gelmemisti... eve alalim dememe ragmen esim istemedi cunku kaynvalidemde yillarca besledigi icin onda bi soguma olmus ona da anlam veremiyorum ya neyse...agaclik olan tarafa koydum yola cikamayacagi yerler aramama ragmen bulamadim...15 dkligina ordan ayrildik arabayla geri geldigimizde ezilmisti yolun kenarina konmustu...icime oyle bi sknti oturdu ki anlatamam...keske dedim esimi dinlemeyip alsaydim...ya da daha uzak bi yere goturseydim...bazen kopeklerin karnina tekme vurup buna gulen gencleri goruyorum sadece genc de degil okuz gibi adamlar bu hareketi bi de espri konusu yapip guluyolar o hayvancigin cigliklari nasil icimi acitiyo...ama suratlarina bakip gerizekali demekten oteye gecemiyo...bu hassasiyetini cok iyi anliyorum sevmek deger vermek ne olursa olsun yasamasi nefes almasi farketmez...icinde Allahin yarattigina merhameti olmayandan hicbisey beklenemez....

marilyn monroe marilyn monroe ,
inan aynı hisleri taşıyorum, maalesef ama maalesef insanoğlu kendinden başka hiçbirşeyi sevmiyor, hee birde ilave edeyim zira ben çok işittiğimden biliyorum, doğa sevgisini, hayvan sevgisini delilik olarak görenlerde var.

Bu taş atma, tekme atmalara teşvik eden ana babaları da kınıyorum, benzer bir duruma şahit oldum, pazardayız kadının biri köpüşüyle alışveriş yapıyor, bir çocuk kalktı köpüşe tekme attı, köpüşün sahibi niye vuruyorsun deyince çocuğun annesi yırttı ortalığı efendim Köpeğin ne işi varmış ya çocuğunu ısırırsaymış, çocuğu kıymetliymiş, köpüşün sahibi aynen şunu dedi: - Senin çocuğun sana kıymetliyse, köpeğimde benim kıymetlim, o da benim çocuğum.
Tabii çocuklu kadın bunu komik buldu, kadına deli mi ne bakışı attı, o başka.

Canlıları kedi, köpek, kuş diye ayırt etmeden sevmek Akli meleke yoksunluğu sayılıyorsa bize çıldırmış muamelesi yapabilirler.
Bir canlıyı sevmek, onu koruyup kollamak insana çok şey kazandırıyor bunu bilmiyorlar.
Karakterinize bile yansıyor, daha dingin, daha iç huzurunu yakalamış, daha sevgi dolu, daha hoşgörülü oluyorsunuz halbuki.

Sevmemeyi de korkmayı anlayabiliyorum ama zarar vermeyi anlamam mümkün değil, onların ağzı var dili yok ve koşulsuzca seviyorlar bizi, içlerinde hiçbir kötülük yok onların:KK43: menfaat nedir, haset nedir bilmezler, terk dertleri sıcak bir yuva bir lokma yemek, hepsi bu.

Sizinde dediğiniz gibi hayvanları sevmek veya doğaya üzülmek açlık, yoksulluk çeken insanlara, çocuklara üzülmemek değildir ki, buna hepimiz üzülüyoruz, konu çocuklar olunca kimin ne yaptığını, ne adımlar attığını kimse bilemez.

O tas atanlara cidden ben de tas atmak istiyorum ama olmuyor işte.

Hayvan desen hayvanlara hakaret, insan desen bize hakaret.

Cok farkli bi tür bunlar.

Allah o insanlara, hayvanlara yaptiklari eziyetin aynisini yasatsa bir daha cesaret edemezler keske yasasalar.

Ben de tiksiniyorum.
Ben de geçen gün Konak meydanında kendi halinde gölgeye yatmış bir köpeğe eziyet eden bir çocuk müsveddesi gördüm. Kendisine tepki gösteren insanlara küfürler ediyordu. En son orada oturan adamlardan biri dayanamayıp çocuğun üstüne yürüdü de öyle korkup kaçtı. Ben anlamıyorum bu nasıl bişey?
bende anlamıyorum,ya onlarda eksik birşey var,yada bizde fazla:KK43:

Biz ailecek kediden korkarız, ama uzaktan severim. Tavuk, balık parçaları koyuyorum apartmanın önüne.Bizim mahallede hayvanlara mama veren bi kadın var tamamen kendi çabalarıyla alıyormuş mamaları ve tüm sokaktaki kedilere, köpeklere veriyormuş. Annem- kii deli gibi korkar hayvanlardan - yardımsever kadın geçsin para vereyimde bizimde katkımız olsun, kadıncağız ne emek harcıyor der. Yani korkmakla taş atmak arasındaki bağlantıyı çözemedim vicdansızlar.Allah ıslah etsin böylelerini.

Hayvanlara durduk yere zarar veren tüm insanlara aynı şekilde zarar vermek istiyorum..Hani gözümün önünde işkence görseler zevklenirim..

O derece nevrim dönüyor..

Ruh hastalığı da değil bu, bu bildiğin şeytanlık.

Biz ailecek kediden korkarız, ama uzaktan severim. Tavuk, balık parçaları koyuyorum apartmanın önüne.Bizim mahallede hayvanlara mama veren bi kadın var tamamen kendi çabalarıyla alıyormuş mamaları ve tüm sokaktaki kedilere, köpeklere veriyormuş. Annem- kii deli gibi korkar hayvanlardan - yardımsever kadın geçsin para vereyimde bizimde katkımız olsun, kadıncağız ne emek harcıyor der. Yani korkmakla taş atmak arasındaki bağlantıyı çözemedim vicdansızlar.Allah ıslah etsin böylelerini.
Allah annenizden razı olsun, nasıl sevap işliyor şu mübarek günlerde:KK36:
Korkabilir insan, sevmeyen veya korkanlara asla lafım sözüm olmaz ama zarar verenleri anlamak mümkün değil cidden.

Benim annem de köpekten çok korkar..Sebebini çözemedik, öyle böyle korkmuyor yani..Bildiğin kilitleniyor kadın..

Ama bir köpeğe, ya da bir hayvana zarar veren birini görse panter emel gibi atlar üstüne ki, yazlıkta sokak köpeklerini zehirlemeye kalkan bi ruh hastasına atlamışlığı vardır..

Bu korku morku değil..Başka bişey bu ya, insanlık değil..

Hangi filmdi hatirlamiyorum.
Olumcul deney serisinden biriydi galiba.
Ama orda derlerdi: bu dunyada gelmis gecmis en tehlikeli varlik insandir.
Geliyorlar; yerlesiyorlar; kurutuyorlar; ve bi dahaki alana gidip oraninda geri canina okuyorlar. Ve kisir dongu boyle devam edip gidiyor.

Her ne varsa talan ediyorlar, doga, yesillik, hayvan turleri.

Evet, insanların bir kısmından tiksiniyorum.
mesela kendi halinde sokakta dolaşan bir kediye taş atan insanlardan tiksiniyorum. bugünkü derdim bu. kedim şu anda yuvasına sığındı ve dışarı çıkamıyor.
ev balkonlu, anneleri sokak kedisiydi ve biz de özgür olsunlar diye sokağa gidip gelmelerine hiç müdahale etmedik. sabah uyanırlar mamalarını yerler sonra çıkar bir iki saat sokakta arkadaşlarıyla takılırlar sonra gelirler zaten sıcak da basmıştır uyurlar, tekrar mama yer sokağa çıkarlar, gece olunca da uyumaya gelirler.
ama Şaziment bu sabah erkenden dışarı çıktı ve geri geldiğinde saat akşam 9'du, karşıdaki bahçede oturdu ve bizim balkona bakarak miyavladı.
Çünkü ayağı şişmişti ve üst kata çıkamıyordu. aldık eve getirdik hayvan bütün gün sokakta olduğunda deli gibi acıkmıştı, mamaya saldırdı, 2 defa mama yedi aç kalma korkusuyla.
sonra aldık veterinere götürdük, kırığı yokmuş, ağrı kesici bir fısfıs verdi ve yolladı ama Şaziment eve gelince topallayarak yuvasına girdi. kardeşi oynamak istiyor ama ondan bile kaçıyor.

insanlar tamamen savunmasız bir canlıya nasıl zarar verebiliyorlar. bunlar benim elimde doğdu, anneleri hepsini besleyebilsin diye neler yaptım. kardeşler birbirilerini itti uyurken ben üşümesinler diye koynumda uyuttum. veterine gittim kısırlaştırdım, ağrıları oldu, sızlandılar, onlarla bir sabahladım.

anneleri aldı taşıdı, komşunun bahçesine götürdü onları bebekken kocaman ağızlı hortumla su tuttular uyuyan bir aylık bebeklerin üzerine. evde kedi kafesi yoktu, yavruları bezlerin, havluların içine sarıp apartopar veterine götürdük bir şey olmasın diye, biri nefes alırken zorlanıyordu.
doğdukları günden beri su tutan oldu, taş atan oldu.
baktık ki olmayacak eve aldık, biz sahiplenince biraz kesildi. ne de olsa onlar artık "mal"dı, sokaktaki sahipsiz bir kediye eziyet ettikleri gibi eziyet edemediler.

ama yine de çocuğu kediden korkan anneler "taş at, geç" diye akıl! veriyorlar çocuklarına. ne yalan söyleyeyim o çocuklara değil ama annelere taş atmak da benim içimden geçiyor, yapmıyorum.

nasıl bu kadar acımasız olabiliyor insan. aklım tutuluyor. hiç mi bir canlıyı sevmedin hayatında? hiç mi canın yanmadı?

sonra da şaşırıyoruz, dünyada neden bu kadar vahşet var?

insandan daha zalim, daha vahşi bir tür gördünüz mü? kasten, bilerek, isteyerek, beslenme ya da kendini koruma güdüsünün dışında bir canlıyı sırf zevk uğruna katleden başka bir canlı biliyor musunuz?

doğayı talan ediyoruz, denizleri, dereleri, gölleri kurttuk, yakında içmek için su bile bulamayacağız.

doğanın bir parçası olduğumuzu unuttuk, ona borçlu olduğumuzu unuttuk. Dünya bize aitmiş gibi davranıyoruz.

hayvanların doğal alanlarını gaspettik. Kediyi köpeği, atı, kendi çıkarımız için evcilleştirdik, şimdi de onları yokluğa mahkum ediyoruz, işkence ediyoruz. onlara bakmak ve tahammül etmek zorundayız.

etçil hayvan vardır, otçul hayvan vardır, hepçil hayvan vardır hatta leşçi hayvan bile vardır ama çöpçü hayvan yoktur. ama insanoğlu sayesinde artık var.

ben sokakta çöpten yemek bulmaya çalışan kemikleri birbirine geçmiş muhtemelen o kışı çıkaramayacak bir köpek gördüğümde içim acıyorken insanlar onlara nasıl eziyet edebiliyor aklım almıyor.

gerçekten bazı insanlardan tiksiniyorum. böyle insanların yaşıyor ve yaşayacak olması, bir canlıya eziyet ederken hiç azap duymaması benim için bir dert, içime bir dert.

Hamiş: gelecek eleştiridir illa ki; aç çocukların olması, açlıktan çocukların ölmesi de benim içime dert.
ama bu gece başka bir şeyi dert ediyorum kendime.
Şazimenti görmüştüm fotoğrafta kuzum çok sevili.Böyle insanlar beni çileden çıkarıyor biliyorsun.kışın benimde bi kedi maceram olmuştu ve ben evdeki cahillere karşı gelip kediyi eve almıştım
Baya tartışmışlardı benimle.Böyle insanları sokakta görmeye tahammül edemezken bide benim halimi düşün evde var bir sürü. her neyse ben bu konuyu halletim bi köpek aldık şimdi hepimiz ölüp bitiyoruz ona ve bu kış bana yaptıklarına bin pişman oldular.ben sorunu hallettim çok şükür ama bu cahil insanlar nasıl başa çıkılır tabikide diyolog kurup gerekirse tartışıcaz,bu rezillik bi son bulmalı...

Bir insan bir lafı ancak bu kadar yanlış anlayabilir

merhaba Lycan Lycan

neyı yanlıs anlamısım pardon ?
bı hatam olmussa duzelteyım hemen,
yazdıgınız mesaj suydu :
''Keşke insanlar hayvanlara verdiği ilğinin yarısını gercekten ihtiyaç duyan çocuklara verse ::KK51:

Sizide tebrik ediyorum lafım size değil ''
dedınız .

bende bunun uzerıne merak etmeyın bı hayvana gosterdıgım ılgı kadar ınsanada cocugada gosterıyoruz en azından kendı adıma dedım .
bızım için öncelık candır insan hayvan farketmez ıcınız rahat olsun dedım.
yanlısım nerdeyse duzelteyım ?

mesela kendi halinde sokakta dolaşan bir kediye taş atan insanlardan tiksiniyorum. bugünkü derdim bu. kedim şu anda yuvasına sığındı ve dışarı çıkamıyor.
ev balkonlu, anneleri sokak kedisiydi ve biz de özgür olsunlar diye sokağa gidip gelmelerine hiç müdahale etmedik. sabah uyanırlar mamalarını yerler sonra çıkar bir iki saat sokakta arkadaşlarıyla takılırlar sonra gelirler zaten sıcak da basmıştır uyurlar, tekrar mama yer sokağa çıkarlar, gece olunca da uyumaya gelirler.
ama Şaziment bu sabah erkenden dışarı çıktı ve geri geldiğinde saat akşam 9'du, karşıdaki bahçede oturdu ve bizim balkona bakarak miyavladı.
Çünkü ayağı şişmişti ve üst kata çıkamıyordu. aldık eve getirdik hayvan bütün gün sokakta olduğunda deli gibi acıkmıştı, mamaya saldırdı, 2 defa mama yedi aç kalma korkusuyla.
sonra aldık veterinere götürdük, kırığı yokmuş, ağrı kesici bir fısfıs verdi ve yolladı ama Şaziment eve gelince topallayarak yuvasına girdi. kardeşi oynamak istiyor ama ondan bile kaçıyor.

insanlar tamamen savunmasız bir canlıya nasıl zarar verebiliyorlar. bunlar benim elimde doğdu, anneleri hepsini besleyebilsin diye neler yaptım. kardeşler birbirilerini itti uyurken ben üşümesinler diye koynumda uyuttum. veterine gittim kısırlaştırdım, ağrıları oldu, sızlandılar, onlarla bir sabahladım.

anneleri aldı taşıdı, komşunun bahçesine götürdü onları bebekken kocaman ağızlı hortumla su tuttular uyuyan bir aylık bebeklerin üzerine. evde kedi kafesi yoktu, yavruları bezlerin, havluların içine sarıp apartopar veterine götürdük bir şey olmasın diye, biri nefes alırken zorlanıyordu.
baktık ki olmayacak eve aldık, biz sahiplenince biraz kesildi. ne de olsa onlar artık "mal"dı, sokaktaki sahipsiz bir kediye eziyet ettikleri gibi eziyet edemediler.

ama yine de çocuğu kediden korkan anneler "taş at, geç" diye akıl! veriyorlar çocuklarına. ne yalan söyleyeyim o çocuklara değil ama annelere taş atmak da benim içimden geçiyor, yapmıyorum.

nasıl bu kadar acımasız olabiliyor insan. aklım tutuluyor. hiç mi bir canlıyı sevmedin hayatında? hiç mi canın yanmadı?

insandan daha zalim, daha vahşi bir tür gördünüz mü? kasten, bilerek, isteyerek, beslenme ya da kendini koruma güdüsünün dışında bir canlıyı sırf zevk uğruna katleden başka bir canlı biliyor musunuz?

doğayı talan ediyoruz, denizleri, dereleri, gölleri kurttuk, yakında içmek için su bile bulamayacağız.

doğanın bir parçası olduğumuzu unuttuk, ona borçlu olduğumuzu unuttuk. Dünya bize aitmiş gibi davranıyoruz.

hayvanların doğal alanlarını gaspettik. Kediyi köpeği, atı, kendi çıkarımız için evcilleştirdik, şimdi de onları yokluğa mahkum ediyoruz, işkence ediyoruz. onlara bakmak ve tahammül etmek zorundayız.

etçil hayvan vardır, otçul hayvan vardır, hepçil hayvan vardır hatta leşçi hayvan bile vardır ama çöpçü hayvan yoktur. ama insanoğlu sayesinde artık var.

ben sokakta çöpten yemek bulmaya çalışan kemikleri birbirine geçmiş muhtemelen o kışı çıkaramayacak bir köpek gördüğümde içim acıyorken insanlar onlara nasıl eziyet edebiliyor aklım almıyor.

gerçekten bazı insanlardan tiksiniyorum. böyle insanların yaşıyor ve yaşayacak olması, bir canlıya eziyet ederken hiç azap duymaması benim için bir dert, içime bir dert.

Hamiş: gelecek eleştiridir illa ki; aç çocukların olması, açlıktan çocukların ölmesi de benim içime dert.
Bizim sokaktaki köpekler tontiş tontiş oldular maş. :) Çok iyi bakıyoruz.Hatta arkadaşım görünce koyun gibi olmuş kocamannn demişti :KK70: Kediler de genelde ciğerle falan besleniyorlar ( Bir kaç tane zengin teyzemiz var sağ olsunlar yalnızlıklarını kedilerle paylaşıyorlar.) Bence bir sokakta komşuların iyi olup olmadığını hayvanlara bakarak anlayabiliriz :) Merhamet eden merhamet bulsun :)

pislikler sevmiyorsan da zarar verme
sana ne yani o hayvancık sana ne yapıyor da kulaklarını kuyruğunu kesiyosun tekme atıyorsun
ben yolda yürürken karıncaların bile üstüne basmamaya çalışıyorum ya onlar da can :KK43:

3 senedir Batmandayım kedi tek tük görüyorum köpek hiç yok, bigün laf arasında biz şafi olduğunuzdan kedi köpek bize haram gibilerinden bir laf etmişti bir iş arkadaşım, o gün bugün acaba belediye mi yok ediyo bu hayvanları diye düşünüyorum, çünkü belediye alıp zehirlese ses edecek umursayacak hiç kimse yok

arada yemeğe gittiğimiz bahçeli bir mekan var, yemekler gelince kokusuna kediler geliyo hemen, mete mama sandalyesinden yemek atıyo el sallıyo pisi pisi falan diyo çok hoşuma gidiyor, ne yazık ki başka hayvan tanımadı oğlum, 1 ay sonra memlekete gidiyoruz inek tavuk kuzu keçi kedi köpek kaz bir dolu hayvan tanıcak sırf bu sebepten bile gidilir yani başka şehre

hemstır kuş balık hariç evcilim olmadı o yüzden çok hakim olmamakla birlikte ben de kısırlaştırma işini düşünüyorum bazen, yani bi 50 100 sene sonra nesilleri tehlikeye girmesin, kontrollü olmalı sanki bu iş, hani her gördüğümüz hayvanı alıp gidince ortada üreyecek hayvan kalmazsa

Peygamberimizin en sevdiklerindendir kediler bilir misiniz?onlar necis değildirler....farkeder mi rabbim verdiği canı insanın almaya çalışması...oysaki insandan daha güzel bir varlıktır hayvan..sonra insanları sevin bok var insan sevecem baksana hallerine...kendini savunamayan bir varlığa eziyet etmek nedir..ben kat be kat fazla iğreniyorum ...insandan o kadar çok korkuyorum ki anlatamam..evet yanlış duymadınız ben insanlardan aşırı korkuyorum.

Peygamberimizin en sevdiklerindendir kediler bilir misiniz?onlar necis değildirler....farkeder mi rabbim verdiği canı insanın almaya çalışması...oysaki insandan daha güzel bir varlıktır hayvan..sonra insanları sevin bok bar insan sevecem baksana hallerine...kendini savunamayan bir varlığa eziyet etmek nedir..ben kat be kat fazla iğreniyorum ...insandan o kadar çok korkuyorum ki anlatamam..evet yanlış duymadınız ben insanlardan aşırı korkuyorum.
bunu herkes bılmez bılen bırını gorunce sevındım :)
hatta kedıseven derlermıs ıllakı yanında kedısı olurmus
canlar ya mınıcık kalplerıyle kımseye zararları yok hayvanların

Ben normalde pek kucağıma falan alamam kedidir, kopektir, nasıl tutulur bilmem bir yerini acitmaktan korkarım. Ama icim gider sokakta kedi, kopek gordugum zaman..
Gecen gun kayinvalidemin evindeyken kedilerini besledim, yavrular o kadar küçük ki, 4 taneymis 1 tanesini mahalledeki çocuklar almış götürmüş, besleyip büyütmek için olsa keşke ama değil, kopegimiz vardı 1 tane, baglamisti kayinvalidem işe giderken, onu da aldılar geçen sene sonra mahallede pek iyi görünmeyen cesetini bulduk..
Anne, babalar çocuklarını niye böyle yetistirir anlayamıyorum.. 10, 11 yaşında ki cocuklar hayvanlara türlü türlü işkenceler yapıyor oyun adı altinda, insanların bahcelerinden bir canlıyı çalıp götürüyorlar.. Kediden, köpekten korkabilir bir cocuk buna lafım yok, ama anne baba zararsız olduklarını anlatmalı, sen yine uzak durur çekiniyorsan denilebilir çocuğa mesela ama taş atmak, tekme atmak.. Bunların mantığını anlayamıyorum.

X