- 5 Şubat 2015
- 8.379
- 24.177
-
- Konu Sahibi marilyn monroe
en azından son saatlerini huzur içinde geçirmiş.ben de tiksiniyorum. bir gece annem elinde bir kediyle geldi. yoldan geçerken görmüş adam sopayla vurmak üzereymiş annem bağırmış. almış kediyi getirmiş eve. kediyi bir görseydiniz, görünce tutamadık kendimizi iniverdi yaşlarımız. kedi önünü göremeyecek kadar kötü sürekli kafası aşağıda dolanıyor. verdiğimiz yemeği yiyemiyor. minicik parçalara böldük ağzına verdik. deli dana gibi öyle döndü durdu aynı yerde onu gördük öyle perişan olduk. onu o hale getiren nasıl bir yaratıktır anlam veremiyorum. ya da diyelim kendisi o hale geldi bi şekilde, o haldeyken bile ona vurmak kadar iğrenç bir harekete kalkışan, insan diyemediğim tanımlanamayan cisme ne demeliyim! insan falan değiller, aşağılıklar. o kadar! her neyse. gece uyudu kedicik ve sabaha karşı da teslim etti canını. en azından son zamanlarını iyi geçirmesini sağlayabilmek için uğraşıp durduk. ama yaşayamadı.ve daha böyle niceleri...
evet değil mi?Malesef çok duyarsız bi topluma sahibiz. Hayvan delisi bi insan olarak sizi cok iyi anlıyorum. Onlara hayvan demek bile hakaret ediyomus gibi hissettiriyor. Kediyi köpeği taslayan insan zararsız kendi halinde sevgi bekleyen canlilarsa hayvan . Haksızlık burda başlıyor
hala içim yanıyor. her aklıma gelişinde. bir değil iki değil bu yaşadığımız olay. maalesef son da olmayacak.en azından son saatlerini huzur içinde geçirmiş.
nasıl bir pisliktir o adam. iğrenç.
insanın içinde vicdan olmayınca ister Allah korkusu de adına isterse canlıya saygı hiç fark etmez ondan yerleşmiyor.güya çok dindar geçinen bir kadın vardı ben küçükken lojmanımızda.
apartmanda kedi vardı tam alıp sevcektim kadın ayağıyla merdivenlerden aldı attı kediyi. kaç basamak düştü hiç bilemiyorum zavallı kedi aşağıya.
hala içim yanıyor. her aklıma gelişinde. bir değil iki değil bu yaşadığımız olay. maalesef son da olmayacak.
hayvan seven vıcdan sahıbı ınsandır ve hayvan ınsan degıl can ön plandadır
emın olun cocuklarada aynı hassasıyetı gosterıyoruz
cocuklarımızı da oyle yetıstırıyoruz
ve kendı adıma cocuk esırgeme kurumundada bı ayagım
hayvanlara sahıp cıkılıyor ınsanlar unutuluyor
hayvana para harcayana kadar bı ınsanın karnını doyur meselesı yuzunden hem ınsanlar hem hayvanlar ac
bızler her acı doyurur her bakıma muhtaca kosarız
agzı dılı olanlarada
agzı olup konusamayanlarada
merak etmeyın ıcınız rahat olsun dıye soyledım
ay tabii canım biz sokaktaki kedilere köpeklere kuru mama veriyoruz diye neler yapıyorlar.Gecen sene ikamet ettigim yerde bir gariban sokak kedisine sut veriyorum diye az kalsin beni taslayacaklardi. Kediye neler yapmazlar. Allah merhamet versin yureklerine..
Ben sut verince alismis bizim sokaga hanim efendinin bahcesine giriyormus ciceklerini eseliyormus. Sanki nazi kampi bahcesi benim besledigim girmese baska kedi illa girecek.ay tabii canım biz sokaktaki kedilere köpeklere kuru mama veriyoruz diye neler yapıyorlar.
yazık yapacağın önlerine azıcık mama koymak, su koymak ona da eriniyorsan, insanım diye gezme zaten.
ben sokakta ne kadar kedi bulursam toplayıp belediyelerin veterinerlik işlerine götürüp kısırlaştırıyorum. keşke insanlar için de aynı imkan olsa.
bir insan çocuğuna nasıl bir canlıya zarar vermeyi öğretebilir, aklım almıyor.
ne yazık ki kısırlaştırılmayan sokak kedilerinin ortalama ömrü 2 yıl. bir yılda ortalama 4 kez bir dişi kedinin kızgınlık dönemi olur, bu da hayatını kısaltır.Kısırlaştırmak doğru birşey mi acaba ? Bana nedense doğru gelmiyor.
Kalp taşımıyor onlar, kesinlikle buna inanıyorum.. Karıncalara basmamak için uğraşan bir nesil yetiştiririz inşaallah.