arkadaşlar merhaba,
Öncelikli olarak, bir kişi ya da ilan üzerinden aşağıda yazdıklarımı söylemediğimi bildirmek isterim .
Buradaki ilanlara bir süredir bebek beklemem nedeniyle bakıyorum.
Fakat ilan veren arkadaşların eşya fiyatları konusunda çoğu zaman eşyaların neredeyse sıfır dükkan fiyatlarını bulan meblağları istediğine şahit oluyorum.
Normal şartlarda bu tip ilanları veren arkadaşların K.K. olmasa kullanılmış eşyaları, ilanlarda belirtilen fiyatların yarısına dahi satmak mümkün değil.
K.K. böyle bir imkan sunmuş ne kadar güzel, ihtiyaç sahibi insanlar da var malum, benim ricam insaflı olunması yönünde.
Serbest piyasa ekonomisidir fiyatı kendin belirlersin ancak şunları belirtmek isterim:
1. Bu eşyaları satarken k.k. ya bir ilan ücreti ödenmiyor ( yani dükkan kirası gibi bir sarfiyat yok),
2. Fiyatlara, Kdv, stopaj gibi vergiler dahil değildir. ( göğüs pompasının sıfırı mağazada 270 diyelim ki burada 230 isteniyor. Mağaza buna kdv de yansıtıyor. yani normalde onun fiyatı 221 TL, yani sıfır mağaza fiyatından pahalıya burada satılmış oluyor),
3. Eşyalar sıfır dahi olsa fatura karşılığı satılmadığından tüketici kanunu dahilinde bir satış gerçekleşmediğinden firma dışı bir sorumluluğu satan arkadaşların yok. Mağazadan alsan sorumlu tutar, 30 gün içinde iade de edersin, Haken heyetinden ücret iadesi istersin.
Hal böyle iken bu şekilde fiyatlar istenmesi ne kadar makul bilemiyorum.
Uğraştım yazdım inanın bir art niyet sahibi de değilim, nacizane fikrimdir,
sevgilerle....