Baz sorularm var ve biraz kark sanki

C

celibon

Ziyaretçi
Bu konuyu açtığım için tepki alacağımı tahmin ediyorum. Ama insanın köklerini merak etmesi suç olmamalı.yıllardır okullarda sosyal bilgiler dersiyle başladık tarihi öğrenmeye. Fakat öğretilen tarih hep aynıydı savaş, büyüyen Osmanlı, lale devri , yıkılan Osmanlı… peki köklerimiz ne? Nereden geldik hiç anlatmadılar! Üniversitede bile aynı şeyleri okuduk. Geçen onlarca yıl kafamda da onlarca soru oluşturdu.
Türk nedir? Neden biz Türküz? İlk kez nerede duyulmuş bu “Türk” kelimesi? Eğer orta asyadan göç edip gelen kişiler bu topraklara yerleşmiş ve onların da adı Türkmüş diye düşünürsek çok değil bundan yaklaşık 100 yıl önce bu topraklarda Osmanlı devleti yok muydu? Onlarda türk müydü? Ben Osmanlının %100 türk olduğuna inanmıyorum. Çünkü padişahların yarısının belki daha fazlasının anneleri ve eşleri Macar, İtalyan vb güzelleriymiş. Kuşaklar boyu bunun devam ettiğini düşünsek türk kanı git gide azalmamış mı? Sarayda olaylar böyleyken halk ne yapıyormuş? Türkler Türklerle mi evleniyormuş? Osmanlı büyüdükçe Türkleri diğer ülkelere göndermemiş mi veya insanlar göç etmemiş mi? Gittikleri yerlerde o ülkenin insanlarıyla evlenmemişler mi? Ve Osmanlı devleti yıkılıp yerine Türkiye cumhuriyeti kurulduğunda Atatürk neden buraya Türkiye demiş?
Ve en önemli soru “geçmişini bilmeyen geleceğini kuramaz” tarzı cümlelerle bize bir şeyler öğretmeye çalışan bu eğitim sistemi nasıl olmuş da asıl geçmişimizi öğretmemiş?
:mymeka:
 
kafamçokkarıştıvalla sorular mantıklı ama cevabını bilemiyorum
 
Osmanlı hanedanı sarayda yaşamış halka karışmamıştır.tabii ki Türküz.Asya dan göç eden Türkler çeşitli kollar halinde Avrupa,Türkiye,İran,Irak,Suriye vs gibi bölgelere yerleştiler.Türkiye Türkleri Osmanlı dan önce başka devletler(beylikler)de kurdular.sonra Söğüt ten yükselen Osmanoğullarına nasip oldu imparatorluk kurmak.çadırlar halinde yaşayan Türkler(Türkmenler-yörükler) hareket kabiliyeti yüksek olduğu için Osmanlı nın işine çok yaradı.
osmanlı nın kökü nereye dayanır dersen,Oğuzlar ın 24 kolundan biri olan kayı boyuna dayanır.Oğuzlar kim dersen Asya dan akın akın göçen Türkler in bir kısmıdır.
 
dikkat edersen ATATÜRKün bir çok sözünün içinde Türk geçer.
TÜRK DİL KURUMU nu
TÜRK TARİH KURUMU nu kurmuştur.tabii ki TÜRKİYE diyecekti bu topraklara.zaten kaygısı da Osmanlı zamanında çok değer görmeyen kendi milletini bu kompleksten kurtarmaktı
 
Canım Türkiye de gerçekten Türk kökenli çok az insan var zaten. Mesela ben çerkez kökenliyim. Lazı Arnavut'u kürdü de var. Zaten orta asya, kayı boyu açıklanıyor. Orta Asyadakiler oraya nerden geldiler dersen Adem den sonrasını araştırmak lazım:)
 
çok güzel bi konu ewet bende hep düşündüm ama kendi kendime işin açıkçası ben başkasıyla paylaşmaya çekindim acaba yanlış anlanırmıyım diye
 
Canım Türkiye de gerçekten Türk kökenli çok az insan var zaten. Mesela ben çerkez kökenliyim. Lazı Arnavut'u kürdü de var. Zaten orta asya, kayı boyu açıklanıyor. Orta Asyadakiler oraya nerden geldiler dersen Adem den sonrasını araştırmak lazım:)

sanırım doğru peki ama neden okullarda bu ders yok ben onu anlamadım!!!fisfisfis
 
Arkadaşlar Türklerin tarihi Osmanlı Devletiyle başlamaz ki??

Daha önceye,yani Orta Asyaya gitmek lazım...İlk Türk kelimesi ''Göktürkler'' de geçmiştir..Bunun ispatı ise Orta Asya'da hala ayakta ve dimdik duran ''Orhun Kitabelerinde''dir..
Daha sonra ki savaşlar ve istilalarla kurulan tüm Türk Devletleri Orta Asya'dan kayarak bu topraklara, hatta Macaristan'a kadar ilerlemiştir..
Bir nehrin kolları gibi her Türk Boyu ayrılmış ve hükümdarlığını kurmuştur..Güçlü olan,zayıf olanı himayesine alarak büyüme sağlamıştır..

Herşey tüm detaylarıyla tarih kitaplarında anlatılmıştır..Ben bile şuan buraya yazdıklarımı kitap açmadan,sene başında hazırlandığım sınav bilgilerimle yazdım..

Ayrıca tüm padişahlar birden çok eşe sahip olmuştur fakat ilk eşin genellikle Türk seçilmesine özen gösterilmiştir..Çünkü padişahlık babadan oğula geçtiği için,Türk olan eşeten doğan çocuğun başa geçmesi mantığı güdülmüştür..

Çok özür diliyorum ama okullarda kim kimle evlenmiş konularının işlenmesi çok gereksiz..Onca savaş ve yaşanan bir tarih dururken bunu merak etmek garip geldi bana..Bence güzel bir araştırma yapmalısınız..Herşeyi sadece okullarda ki ders kitaplarından öğrenemeyiz..Dilerseniz bu konuyla ilgili kaynak araştırması da yapabilirim sizin için..Sevgiler..
 
Canım Türkiye de gerçekten Türk kökenli çok az insan var zaten. Mesela ben çerkez kökenliyim. Lazı Arnavut'u kürdü de var. Zaten orta asya, kayı boyu açıklanıyor. Orta Asyadakiler oraya nerden geldiler dersen Adem den sonrasını araştırmak lazım:)

doğru bir tespit değil.araştırman dileğiyle
 
Çok özür diliyorum ama okullarda kim kimle evlenmiş konularının işlenmesi çok gereksiz
bende o tarihin magazini olup kimin eli kimin cebinde öğretilsin demiyorum
madem padişahları şunun babası şunun oğlu şeklinde ezberletiyorlar anneleri kimdir onu merak ediyorum mesela kösem sultan en önemli kadınlardan ama türk değil. çocuğun eğitiminde annenin rolü çook büyüktür. bütün padişahların annelerinden etkilenmesi söz konusu bu durumda...sarayda bir şekilde türk kanına başka kanlar karışmış. halkta da aynı karışma olmamış mı? bence olmuş.
 
arkadaşım tabikide oldu osmanlıdan önce beylikler zamanında akıncılar vasıtasıyla anadolu ve avrupya yayıldı türkler.Hatta avrupa hunlarıda türkdür.Peki atalarımız buraya geldiklerine bomboş arazimiydi .Tabikide hayır Anadolunun bir çok medeniyete beşiklik ermesiyle övünürüz.Eger sizin dediniz gibi sadece türk kanı taşısaydık buradaki insanlar noldu.Yazdıklarım kesinlikle yanlış anlasılmasın türküm türklügümle gurur duyarım. Ama biz o insanları kültürümüzle ,yaşantımızla,dinimizle bizden birileri yapmışız.Ve tekbir millet olmak tek bir vatan olmakiçin onlarda enaz bizim kadar ugraşmış ve bizden olmuşlar.
Evet osmanlı padişahlarının birçogunun annesi yabancı kökenli ama hangi birisi bundan bir menfaat elde etmiş veya edebilmiş.Bircogunda Osmanlı mefaat elde etmiştir.

Burda berşuleyede sonuna kadar katılıyorum.hem verdigi bilgilerede hemde ufacık bir araştırmayla bile bu konuda çok fazla bilgi bulabilirsiniz.
 
sanırım bu bilgiler yardımcı olur



TÜRK ADININ KÖKENİ


Türk Milleti'nin tarihi neredeyse insanlık tarihi kadar eskidir; Türkler binlerce yıldan beri tarih sahnesinde yer almaktadırlar. Bu durum, bilim adamlarının dikkatini çekmiş ve onları Türk kelimesinin kökenini araştırmaya yöneltmiştir. Türk adının kaynağını bulmak amacıyla yapılan araştırmaların sonuçlarına dayanarak çeşitli görüşler ileri sürülmüştür. Kimi uzmanlara göre, Türk adına ilk defa MÖ 14. yüzyılda "Tik" veya "Tikler" şeklinde rastlanılmıştır. Bazı uzmanlar ise bu adın MÖ 14. yy.dan önce de var olduğu görüşünü benimsemişlerdir. Türkler'in binlerce senelik geçmişi göz önünde bulundurularak, Türk adının nereden geldiğine ilişkin birçok iddia ortaya atılmıştır.4

Türkler'in eski dönemlerine ilişkin bilgilerin kökeni çoğunlukla Çin tarihine dayanmaktadır. Çinli tarihçiler MÖ 2000-1000 yılları arasında ilk Türk hükümdarlarından bahsetmektedirler. Bununla birlikte, eski Çin kaynaklarındaki Türk hükümdarlarının ve devletlerinin adları Çince yazılıdır. Bunların Türkçe karşılıkları tam anlamıyla bilinmemektedir. Profesör Erol Güngör'ün deyişiyle, "Bizim atalarımız o çağda "Türk" adıyla anılmıyordu. "Türk" kelimesi bugün bir milletin adıdır ama atalarımız o zaman henüz bir millet halinde değildi. Boy ve aşiretler halinde yaşıyorlardı ve her aşiretin ayrı bir adı vardı."5

Türk adının tarih sahnesine çıkışı MS 6. yüzyılda kurulan Göktürk milleti ile olmuştur. Orhun kitabelerinde yer alan "Türk" adı daha çok "Türük" şeklinde gösterilmiştir. Yani, Türk kelimesini ilk defa resmi olarak kullanan siyasi teşekkül Gök-Türk İmparatorluğu olmuştur. Göktürkler'in ilk dönemlerinde Türk sözü bir devlet adı olarak kullanılmışken, daha sonra Türk Milleti'ni ifade etmek için kullanılmaya başlanmıştır.6

Çin İmparatoru MS 585 yılında, Gök-Türk Kağanı İşbara'ya gönderdiği mektupta "Büyük Türk Kağanı" diye hitap etmiştir. İşbara Kağan'ın Çin İmparatoru'na cevabi mesajında da "Türk Milleti'nin Tanrı tarafından kuruluşundan bu yana 50 yıl geçti" ifadesine yer verilmiştir. Bunlar Türk adını resmileştiren olaylar olarak tarihe geçmiştir.

Göktürk yazıtlarında Türk sözü daha çok "Türk Budun" şeklinde geçmektedir. Türk Budun, Türk Milleti anlamındadır. Dolayısıyla Türk adı bu dönemlerde bir topluluğun veya kavmin isminden ziyade siyasi bir mensubiyeti belirleyen bir kelime olarak görülmektedir. Yani Türk soyuna mensup olan bütün boyları ve toplulukları ifade etmek üzere milli bir isim haline gelmiştir.

Türk kelimesinin anlamı üzerinde de çeşitli görüşler vardır. Bunlardan bazıları şu şekildedir:

Çin kaynaklarında "Tu-küe (Türk)" miğfer olarak yorumlanmakta; İslam kaynaklarında ses benzeşmesine dayanarak terk edilmekte, olgunluk çağı şeklinde değerlendirilmektedir.

Arminius Vambery'nin 19. yüzyılda yazdığı eserlerinde belirttiğine göre, Türk kelimesi "türemek"ten gelmektedir.

Ziya Gökalp bunu, "türeli" yani kanun ve nizam sahibi şeklinde açıklamıştır.

Ünlü Alman Türkolog Albert von Le Coq, Türk deyişinin "güç-kuvvet" anlamı taşıdığını ileri sürmüştür. Le Coq'un bu iddiası, Göktürk alfabesini 1893 yılında ilk kez çözen Danimarkalı dilbilimci Vilhelm Thomsen tarafından da kabul edilmiş; Macar Türkolog Gyula Nemeth'in araştırmalarıyla da kanıtlanmıştır.

Bu konudaki diğer çalışmalara göre, Türk kelimesi, "Altaylı (Ceyhun ötesi Turanlı)" kavimlerini tanımlamak üzere 420'li yıllardaki bir Pers metninde görülmektedir. Yine 515'de, "Türk-Hun" (Kudretli Hun) tabirinin de geçtiği bilinmektedir. İran kaynaklarında Türk kelimesinin "güzel insan" karşılığında kullanıldığı belirtilmektedir.

9. yüzyılda Kaşgarlı Mahmud, "Türk adının Türkler'e Tanrı tarafından verildiğini" belirtmiş; "gençlik, kuvvet, kudret ve olgunluk çağı" demek olduğunu bir kez daha vurgulamıştır. Türk kelimesinin "güçlü-kuvvetli" anlamına geldiği, bugün neredeyse bütün tarihçiler tarafından kabul görmüştür.
 
Bu konuyu açtığım için tepki alacağımı tahmin ediyorum. Ama insanın köklerini merak etmesi suç olmamalı.yıllardır okullarda sosyal bilgiler dersiyle başladık tarihi öğrenmeye. Fakat öğretilen tarih hep aynıydı savaş, büyüyen Osmanlı, lale devri , yıkılan Osmanlı… peki köklerimiz ne? Nereden geldik hiç anlatmadılar! Üniversitede bile aynı şeyleri okuduk. Geçen onlarca yıl kafamda da onlarca soru oluşturdu.
Türk nedir? Neden biz Türküz? İlk kez nerede duyulmuş bu “Türk” kelimesi? Eğer orta asyadan göç edip gelen kişiler bu topraklara yerleşmiş ve onların da adı Türkmüş diye düşünürsek çok değil bundan yaklaşık 100 yıl önce bu topraklarda Osmanlı devleti yok muydu? Onlarda türk müydü? Ben Osmanlının %100 türk olduğuna inanmıyorum. Çünkü padişahların yarısının belki daha fazlasının anneleri ve eşleri Macar, İtalyan vb güzelleriymiş. Kuşaklar boyu bunun devam ettiğini düşünsek türk kanı git gide azalmamış mı? Sarayda olaylar böyleyken halk ne yapıyormuş? Türkler Türklerle mi evleniyormuş? Osmanlı büyüdükçe Türkleri diğer ülkelere göndermemiş mi veya insanlar göç etmemiş mi? Gittikleri yerlerde o ülkenin insanlarıyla evlenmemişler mi? Ve Osmanlı devleti yıkılıp yerine Türkiye cumhuriyeti kurulduğunda Atatürk neden buraya Türkiye demiş?
Ve en önemli soru “geçmişini bilmeyen geleceğini kuramaz” tarzı cümlelerle bize bir şeyler öğretmeye çalışan bu eğitim sistemi nasıl olmuş da asıl geçmişimizi öğretmemiş?
:mymeka:

canım bence hiçte tepki alacağın bir konu değil.ama ilk önce şunu belirteyim.her ne kadar yabancı kaynakların çoğu türk geçmişini yakın tarihlere dayandırsada, atatürk'ün dediği gibi"anadolu en az yedi bin yıllık,bir türk beşiğidir."osmanlıya gelene kadar anadoluya çok daha önceleri gelip yerleşmiş türk boyları var.devlet kurumunun olmadığı devirlerde yani insanların henüz kabileler halinde yaşadığı dönemlerde büyük göçler olmuş.milletler karışmış.mesela yapılan araştırmalara göre italyanlarla genetik yapılarımız çok yakın benzerlik gösteriyor.yani anlayacağındünya üzerinde arı ırk yok zaten.bütün ırklar arasında evlilikler yoluyla gelen bir akrabalık var.önemli olan kendimizi ne gibi hissediyor olmamız.osmanlıya gelince.yönetim yani hanedanlık,dediğin gibi yabancı gelinlerle melezleşmiştir.ama o dönemde avrupa dahil bütün hanedanlıklarda bu böyleydi.yani bu türk olmadıklarını göstermez.şimdi mutlaka yazımda eksik olan şeyler vardır ve diğer arkadaşlar,eksiklikleri tamamlarlar.çok uzun olmasın diye ayrıntıya girmedim canım.ayrıca bilim adamlarına göre,bütün insanlar afrikadan çeşitli yerlere dağılmışlardır.a.s.
 
arkadaşım Türk adının kökeni hakkında güzel açıklamalar yapılmış o yüzden buna değinmeye gerek yoktatlicadiarzuancak bir Türk ne kadar Türk.tür onu açıklamak gerek.öyle bir dönemde yaşıyoruz ki saf bir Türk ırkından bahsetmek söz konusu bile olamaz.açıkçası bu binlerce yıl önce bile mümkün değildi.göçebe yaşayan atalarımız sürekli başka memleketlerden birileriyle evlenmişlerdir.bu çokta doğaldır.çünkü bu yalnızca Türklerde görülen bir unsur değildir.Osmanlı zamanında da birçok padişah önceden göçebe oldukları için Türk olduklarını inkar etmiştir.Ancak ATA.mızında dediği gibi kendini Türk hisseden herkes her dönemde Türk olarak kabuledilegelmiştir.
 
Batılılar, diğer Türk devletlerine Türk devleti derde,
Osmanlıya Neden Türk devleti demezler?
Çünkü Osmanlı devletinde uzun yıllar ulus bilinci göz ardı edilip ümmet bilinci yerleşmiştir,öyleki Türk kelimesi köylüler ve sade halk için kullanılır olmuş.
Batıda, Koca Osmanlı Hanedanlığından kalan Türkiye Cumhuriyeti'ni hala arap milleti olarak bilenler var.
Ancak bunu Atatürk 84 yıl önce değiştirdi Ve Türklüğümüzü bütün dünyaya ilan etti,ancak su uyur düşman uyumaz
''Sen ne mutlu Türküm dersen öbürleri bende ne mutlu lazım,çerkezim,kürtüm diyenler çıkacaktır''
''sana ahirette milletin değil ümmetin sorulacak''
diyenler bu gün eskiye dönüp ulsus bilincini yitirmemiz için uğraş vermekte......
Hele bizler, çoğumuzun ataları bu topraklar için ya canını vermiştir ya kanını.
Atanın kanı aktıysa bu toprakta Türkoğlu Türküz biz......
 
Güzel bir soru tarihöğretmeniyim sorularla karşılaşıyorum.Aslında artık dünyada saf ırk diye bir şey kalmadı.Mesela Bilinen en eski Türk devleti Asya hunlarıdır ve asya hunlarında metehan döneminde çinli prenseslerle evlenme başlamıştır.tabii ki ırklar birbirine karışmış.tabii ki anneden de alır çocuklar genlerini;fakat siz de bilirsiniz ki eskilerden de gelen bir durumdur bu,bir çocuğun babası neyse çocuk o kültürdendir.yani Türk'tür.Aslolan babadır.
Diğer sorularına gelince tarih belgelerinde Türk adının aslında "Türük" diye geçtiğini "Türük" kelimesinin de türemek,çoğalmak anlamına geldiği söylenir.Bazı kaynaklarda ise güçlü,kuvvetli,kudretli olarak geçer.
Bşka bir cevap ise Türkler'in kökeni orta asya'ya dayanıyor.Anavatanları bugünkü moğolistan bölgesi.Çin'le komşu olan Türkler yıllarca Çin'le savaşmış.Bu savaşlar yüzünden Çin seddi bile yapmışlar.Daha sonra hun devleti parçalanınca kavimler göçü yapılmış ve Türk'ler Avrupa'ya göç etmişler.Bugünkü bulgar ve macarlar önceden Türk'tü;fakat buradaki avrupa hun devleti yıkılınca diğer devletlerin içinde asimile olup slav ırkına karıştılar.Yani Macarlar Türk ırkındandır aslen.
Türkler uygur devletine kadar göçebe yaşadılar.dinleri gök tanrı dini idi.uygurlar ise din değiştirip felsefesi budizm'e dayanan mani dinine geçtiler ve bu din de onlara yerleşik hayatı getrdi.Ayrıca yazıyla çok geç tanıştıkları için de Türklere ait belgeleri çin yıllıklarında öğrenmekteyiz.O yüzden islam öncesi Türk tarihi bazı konuları açıklamakta yetersiz kalıyor.Türk'lerin bulundukları bölgeleri iklim koşullarından,hastalıklardan,savaşlardan,kendi aralarındaki çatışmalardan terketmeye başladılar.sibirya bölgesi(soğuk olduğu için)çöller, ormanlık olan bölgeler,denizin bağlantıları kopardığı kıtalar hariç her yere gçö etmişlerdir.mesela amerika,afrika,japonya,avustralya gibi.yani asya'nın neredeyse tamamı,avrupa kıtasına göç etmişler.tabii ki bu gittikleri yerlerde farklı ırklardakilerle evlilik yapmış olabilirler.
osmanlı da Türk'tüama siz de bilirsinzi ki Osmanlı'da harem vardır.harem avrupa'dan getirilern özellikler macar ve türk asıllı cariyelerle doldurulur.O yüzden ırk pek karışmamış.ama başta da belittiğim gibi günümüzde saf ırk gitgide azalmaya başladı.Yalnız ne önemi var ki.Sonuçta bir nokta koymak için hepimiz Adem'e dayanıyoruz diyebiliriz.
 
türkler müslüman olmadan öncede türklerdi.türklerin kökü orta asyaya kadar gider. mesela türmenistan,özbekistan,kazakistan bunlar suan dünyada yasayan kani karismamis gercek türklerdir.bizler maalesef bir arastirsak acaba soyumuz sopumuz nerelere kadar gider bilen yok.bir arkadasim arastirmaya kalkti ve enson parasi bitince afrikada kalakalmis.ve gercekten cok para gidiyor.ve bu arkadas tarbzonlu.esmer de degil yani anlayin artik.ve osmanlida türktü suan bazilarinin anlattigi gibi arap falan degil.osmanlida kayi beyi ve derebeyliklerinden gelmedir.türkler'in müslümanliga gecisine gelince peygamber efendimiz ve dört halife zamaninmda araplarin türkleri müslümanliga davet etmesi yaskti.cünkü türkler müslüman olmadan öncede ayni müslümanliktaki gibi yasantilari oldugu icin peygamber efendimiz araplara türklere sakin dokunmayin onlar zaten kendileri bulacaklar müslümanligi diye emir vermis bu emir dört halife zamanindada sürmüs ama ne zamanki son halifede ölünce aradan bi on sene kadar ya gecmis ya gecmemis bazi kendi cikarlarini düsünen araplar tarafindan türklere baski uygulanmaya baslanmis müslüman olun diye savaslar yasanmamis ama baski cok varmisti en sonunda baskilara dayanamaya türk halki tamam bi arastiralim bakalim bu müslümanlik nasil bir din diye ve kanaatleri tek fark namaz ve oruc oldugu ortaya cikinca kabul etmisler.ve suan maalesef gercekten müslümanligi en güzel sekilde icra etmeye calisanlar yine türklerdir.araplar kendi öz yollarini sasirmislardir.
 
Arkadaşlar "Türk" kelimesi ilk orhun abidelerinde görülür, bizimle ilgili ilk metin bu abidelerdir. Ayrıca bu bilgiler sosyal bilgiler dersinde anlatılmaktadır. Türk kelimesi bir çok anlama gelmekle beraber güçlü anlamı en fazla kabul görenlerden biridir.Anadoluya Türkiye denmesinin nedenide bizim fethimizdir tabiki biz fethettikten sonra Türk yurdu anlamında Türkiye kelimesi kullanılmıştır.Hiç italyan bir sultan annesi duymadım genelde balkanlardandır ama şunu unutmamak gerekir ki Türk kültürü ile yetişmişlerdir hem sultan anaları hemde padişahlar ve kan başlı başına ırkı belirlyemez. Tabiki Osmanlı iskan politikası ile aldığı yerlere Anadoludaki insanlardan öç ettirmiş fethi tamamlamak için ayrıca saray ve halk son zamanlara kadar kopukta olmamıştır.Türkiye:Türk vatanı anlamındadır ki anadoluya Türkiye demekten daha doğalı olmaz.Son olarakda şunu söyleyeyim ki Öğrenmek istemeyene kimse bişey öğretemez arkadaşım sorduğun ve sormadığın yüzlercesi okullarımızda öğretilmektedir ki bende öğretenlerden biriyim.
 
arkadaşlar gerekli bilgileri vermişler zaten osmanlı bir imparatorluktu yani çok uluslu bi devletti fakat kurucuları ve halkının çoğunluğu türktü bu yüzden türk devleti denilmekte ayrıca tabi ki diger toplumlarla karışmak söz konusu fakat bu çok yoğun değil hatta günümüzde bile kimi topluluklarda dışarıya yani farklı bir ırka kız verme yok bu yavaş yavaş aşılmaya başladı ama tam olarak aşılmadı işte o zamanlarda da böyleydi çoğunlukla kendi içimizde evlilikler yapılıyordu padişahların farklı ülkelrden kadınlarla evlenmesi ise siyasi bi durum bu o zamanda dostluk, iyi ilişkiler göstergesi demekti elbetteki padişahlara kadınlık yapıyorlardı ama saltanatta öncelik türk çocuklarındaydı ayrıca türklerin savaşçılık yeteneği çok meşhurdur ve askerler türk kadınlarla evlenmek zorunda bırakılmıştır sebep ise ırkın karışmaması ve savaşçılık yeteneklerinin kaybedilmemesidir
 
X