Diyelim getirmedi napacaksınız
Ben bayramlık mı istiyorum diyeceksiniz
Altı üstü bi kaç kıyafet, alsa ne olur almasa ne olur
ayy hıc sevmem oyle seylerı ben hıc yanasmadım kendım alırım ya ne gerek var:)
Anlatamıyorum galiba maksat kıyafet değil.
HANIMLAR SİZE GERÇEKTEN ANLATAMIYORUM ZATEN ALDIKLARINI BİLE BELKİDE BEĞENİP ÖMÜR BOYU GİYMİCEM AMA AKRABALAR TOPLANIP ONLARIN ARASINDA KIZA BAYRAMLIK VERİLİRHanımlarrrr yenir bir konuyla karşınızdayım.
Ben sözlüyüm ama sözümde yüzük takılırken tüm akrabalar vardı. 70-80 kişi vardı. Bizim oralarda nişanlı kıza bayramlık getirilir. Ama müstakbel ikinci annem hiç bu konularda konusunu bile açmıyor bizim oralı olmasına rağmen. Bu durumda bu bayram bayramlıkla akrabalarıyla bize gelmesi gerekmiyor mu ? Önemli olan adetin yerini bulması.
Ben de anlamadım. Nişanlı kıza bayramlık getirilirmiş, ama arkadaş sözlüymüş. Sözüm çok kalabalık olduğu için ben de nişanlı sayılırım; elbisemi getirmese kaynana adeti ve dolayısıyla beni hiç saymış olmaz mı, diyor galiba.Olay ne anlamadım ben ?
Ben de anlamadım. Nişanlı kıza bayramlık getirilirmiş, ama arkadaş sözlüymüş. Sözüm çok kalabalık olduğu için ben de nişanlı sayılırım; elbisemi getirmese kaynana adeti ve dolayısıyla beni hiç saymış olmaz mı, diyor galiba.
Sanırım ama ne bileyim almayan kaynanaya bana bayramlık al demekte bi tuhaf olur gibi geliyor
İçinden gelse alır zaten kıza
Ne bileyim ben olsam konusunu dahi açmazdım
KONUYU AÇAN YOK ZATEN.. KARŞI TARAFA BEKLENTİ BİLDİRENDE YOK.
basımıza ne gelıyorsa bu sacma detlerden gelıyor ama kısıye gore degısır mesela bızım orda adettır ama ben ıstemeedım evlendıkten bır hafta sonra anne evıne gıdılır yemek dokulur tabı altınları takmak sartıylaYa zaten aldıkları şeyleri büyük ihtimalle beğenmicem bile ama diyorum ya adettendir bizde. Bütün akrabalar bi aradayken verilir
Arkadaşım sinirlenme, konuyu burada açan sensin. Anlamaya çalışıyoruz sorun ne. Bize bunu sormada amacın ne o zaman?KONUYU AÇAN YOK ZATEN.. KARŞI TARAFA BEKLENTİ BİLDİRENDE YOK.
bizde de öle bir adet var. benim ailem eşime bayramlık aldı. değiştirebileceği bir yerden. eşimin ailesi almadı. ama eşim bayramın 2. günü beni çıkartıp zorla bana kıyafet aldı. ki ben almadılar vs. diye söylememiştim..
bu işlerin gönüllü olmasından yanayayım. takmayın kafaya... daha 2 hafta var...