Dayımın eşi yenge kişisiyle yaklaşık bir yıldan fazladır konuşmuyorum. Sebeplerine uzun uzadıya girmek istemiyorum ancak kendisi tüm aileyi birbirine düşürmeye bayılan, kıskanclik, fitne fucur ne ararsanız mevcut biri. Hem bana, hem anneme, hem anneanneme ayrı ayrı laf etmiş, üstüne üstlük daima kendini haklı gören, kısacası evlerden ırak bir tip. Bu sebeple görüşmeyi kestim, kafam da rahat. Gelgelelim onu ne kadar sevmiyorsam dayımı da bir o kadar severim ancak kendisi eşi karşısında etkisiz eleman durumunda. Bu olaylar olurken beni karıştırmayın, kendi aranızda halledin modundaydi hep. Şimdi de sanki hiçbir şey olmamış gibi bizi bayram ziyaretine bekliyormuş . Karşı apartmanimizda oturuyorlar. Burun burunayiz yani. Anne babam ben çok küçükken bosandilar, annemin evi de aynı sitede. Dayım babam gibiydi hep. Dolayısıyla onu kırmak istemem ama ben eşimle çocuğumla evine gitsem yenge hanım illa ki sinirimi bozacak bir şey yapacak. Gitmesem dayım bir tanecik dayısı var, hepimiz bekliyoruz vs diyormuş anneme. Annem neden gitmek istemediğimi dayıma söylemiş, senle hiçbir ilgisi yok ama x e su sebeplerle kırgın kızım diye anlatmış. Dayım da kırgın biçimde iyi kendisi bilir o zaman demiş. Bayramın ilk günü onlar da biz de başka şehirdeydik, telefonla bayramını kutlamistim dayımın. Sizce annemle bu konuşmalarının üstüne benim bir daha arayıp durumu izah etmeme gerek var mi, yoksa zaten duydu biliyor deyip hiç karistirmamak mantıklı mı? Dayımla konusunca eskiler hiç açılsın istemiyorum. O insandan hazzetmiyorum ve bitti yani benim için. Fikirlerinizi almak istedim.