Bayram Tatlıları

Merhaba
Nevreste
Hanım güzel bir helva tarifiniz varmıdır rica etsem varsa verirmisiniz. mümkünse un helvası..

Geç kaldım galiba
UN HELVASI
1su bardağı un
125 gr margarin ,tereyağı karışık
1.5 subardağı süt
1 su bardağı şeker
Öncelikle tavaya yağ eklenir.Eriyince un konup kavrulur.Şeker ve süt ayrı bir kapta kaynamaya bırakılır...Un kavrulunca süt üzerine eklenip iyice karıştırılır...Sonra şekil verilerek servis edilir..İsteğe bağlı içine ceviz,fındık,fıstık eklenebilir..

teşekkür ederim topikteki bir arkadaş verdi bir tarif ve onu yaptım harika bir tarif idi sağolun düşündüğünüz için.. saygılar..

Evet ablam şükür bu günlere geldik :)
Nasılsın nasıl gidiyor hayat :*
Baklava yapcam ama bu kez hazır yufkadan
kolay şeyler yapıyorum haliyle :)
Yaptığın bi tarif var mı yapayım

İyiyim canım çok şükür
Tabi yorma kendini
Yok canım baklavalık yufka ile hiç baklava yapmadım Burma tatlı yapmıştım

İyiyim canım çok şükür
Tabi yorma kendini
Yok canım baklavalık yufka ile hiç baklava yapmadım Burma tatlı yapmıştım
Bi bakayım netten o halde.. Gurmem benim

Eşim her yemeğin yanına tatlı istiyor değişik bişey olsun diye yapayım dedim.. Hani nerde tatlı diyor her yemekte
Benden iyi tatlı mı olur oysa ki yemeğin üstüne iyi giderim

mrb konu çok güzel teşekkürler öncelikle böyle bir konu açtığınız için bu bayram bende kendım yapmak ıstıyorum ama benım yufka acma konusunda cok becerım yok bırde şerbetli tatlı uzun zamandır yapmıyorum bu tatlıyı takıp edıyorum uygulaması kolay gorunuyor gercekten guzel oluyormu herkes tarafından beğenı alırmı acaba yapmak ıstıyorum ne dersınız

Kendiniz açamıyorsanız sizin için güzel bir seçenek olacaktır..Yalnız yufka önemli hepsi güzel olmuyorBen çok kullanmıyorum ama öyle duyumlar varÇevrenizden hangi marka yufka daha uygun öğrenirseniz kesinlikle güzel oluyorTavsiye ederim

Teşekkür ederim yanıtınız için ama çevremde pek görmedim yapan rüzgargülü senin tavsiyenide alabilirmiyim bitince birde hangi marketten aldın yufkanı

Teşekkür ederim yanıtınız için ama çevremde pek görmedim yapan rüzgargülü senin tavsiyenide alabilirmiyim bitince birde hangi marketten aldın yufkanı
Ben yurtdışında yaşıyorum çeşitli markalar yok burda malesef.. Ama ben marka ile alakalı oldugunu sanmıyorum suçu yufkaya yüklüyorlar bence :)
Sonucu yazarım herhangi bi yufka aldım ismi Murat mış :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…