FIRIN SÜTLAÇ
Eki Görüntüle 1581821
MALZEMELER
8 su bardağı süt
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı şeker+yarım çay bardağı
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
YAPILIŞI
Pirinçleri tencereye koyup üzerine çıkacak kadar su koyup pişiriyoruz.Pirinçler pişince sütü ve şekeri ekliyoruz.Süt kaynayınca sütle açtığımız nişastayı ekliyoruz.5 dakika pişiriyoruz.Vanilyayı ekleyip 1 dakika daha pişiriyoruz.Sütlaçları fırın kaplarına paylaştırıyoruz.Fırın tepsisine su koyup sütlaçları diziyoruz.(Sütlaçların yarısına yakın su koyulacak.)Üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Not:Sütlaçlarınız koyu olursa süt,sulu olursa da tekrar nişasta ekleyebilirsiniz.
adra
Tarifi birebir denersen kızarıyor canımTeşekkürler nevresim ara tarif için.
Benim sutlacim fırında bu kadar siyahimsi kizarmiyor. Üzerine şeker koyup yapanlar varmış siz nasıl yapıyorsunuz benim de böyle olsun ya :)
Tarifi birebir denersen kızarıyor canımFırında kısa süremi tutuyorsun
Tarif adra'nın bu arada
Tarif dışında bilgim yok canımEvet canımismini yyazmışsın ikinizede teşekkür ederim tarif için .
Nerdeyse 1 saate yakin firinda tutuyorum bu seferde iyice katilasiyo .uzeri kizariyor ama boyle bir goruntude deil hafif renk oluyor.acaba baska teknik mi var
Tarif dışında bilgim yok canımAdra bilir belki çok sık yapıyor
FISTIKLI BAKLAVA
Eki Görüntüle 1581827
HAMURU İÇİN:
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Çay bardağı süt
2 Yemek kaşığı yoğurt
2 Yumurta
1 Yemek kaşığı sirke
1 Paket kabartma tozu
4 Su bardağı un
ŞERBETİ İÇİN:
5 Su bardağı şeker
4 Su bardağı su
1 dilim limon
Diğer Malzemeler:Antep fıstığı
Nişasta
Margarin,Tuzsuz tereyağı,Sıvıyağ
Yapılışı
Tüm malzemeler karıştırılır..Hamur yoğrulur.Küçük bezler alınır(60 BEZE OLACAK)sonra bezeler 10 ar ,10 ar ayrılır...Her 10 beze tabak büyüklüğünde aralarına nişasta sürülerek açılır.....Sonra tepsi büyüklüğünde büyütülerek tapsiye serilir...3 kat üst üste konulur..Arasına dövülmüş antep fıstığı konur.Tekrar 10 ar 10ar bezeler açılıp,büyütülür...En son kat serilip,istenilen şekilde kesilir..Üzerine 1 paket margarin eritilip(isteğe bağlı tuzsuz tereyağıda olabilir),1 su bardağıda sıvıyağ eklenip soğuduktan sonra tepsinin tamamına gelecek şekilde dökülür...
175 derece fırında kızarana kadar pişirilir....Şerbeti kaynatılır..İkiside ılıyınca dökülür..
Nevreste
Canım bayram yaklaşıyor sizlere yardımcı olmak istedimoruçluyken bu yapılır mı nevreste abla off offf nasılda canım çekti
yoo sende hakllısn çok teşekkürler ablacım ama şuan aç olunca daha bi lezzetli geliyo insana :) ellerine sağlık ablacım hayırlı kandillerCanım bayram yaklaşıyor sizlere yardımcı olmak istedimKusura bakmayın Tarif bana ait sahiden çok güzel oluyor
Teşekkür ederim canım,hayırlı kandilleryoo sende hakllısn çok teşekkürler ablacım ama şuan aç olunca daha bi lezzetli geliyo insana :) ellerine sağlık ablacım hayırlı kandiller
Canım sütlaçların yarısına gelecek şekilde su koyuyorum tepsiye.Ara ara da tepsiyi döndürüyorum.Fırının her yeri aynı pişirmeyebilir çünkü.Tamam canım adra sorayim
Canım sütlaçların yarısına gelecek şekilde su koyuyorum tepsiye.Ara ara da tepsiyi döndürüyorum.Fırının her yeri aynı pişirmeyebilir çünkü.
Emeğine sağlık
Teşekkür ederimNevoş hepsinden istiyorum hepsinden.Hepsi çok güzel. Herkesin ellerine sağlık.Sana da teşekkür ederiz Nevoş emeklerin için.