• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayraktar istifa etmedi görevden alındı

dusduru

Guru
Pro Üye
24 Eylül 2011
3.594
8.513
358
İstanbul
Canlı yayında yaptığı olay yaratan açıklamalarda Başbakan Erdoğan’ı suçlayıp, bakanlıktan ve milletvekilliğinden istifa ettiğini duyuran eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın kabine değişikliğinde istifa etmeye yanaşmadığı için görevden alındığı ortaya çıktı.

109. MADDE UYARINCA ERDOĞAN TARAFINDAN GÖREVDEN ALINMIŞ

Erdoğan Bayraktar'ın, Anayasa'nın 109. Maddesi uyarınca Başbakan Erdoğan tarafından görevden alındığı Resmi Gazete'deki atama kararlarıyla anlaşıldı.

Bakanlar Kurulu'ndaki değişikliğe ilişkin atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Başbakan Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı'na sunduğu yazıda eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile ilgili olarak, "Bakanlar Kurulunda görev alan; Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın Bakanlık görevinden alınmasını, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 109'uncu maddesi uyarınca yüksek tasviplerine saygıyla arz ederim" ifadesi yer aldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onay yazısında ise, "Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar Başbakan'ın teklifi üzerine bakanlık görevinden alınmıştır" denildi.

$image.jpg

Bayraktar istifa etmedi görevden alındı

bu bir süpriz değil ki zaten dünki istifa dilekçesindeki şu sözlerden bunu anlamak hiçte zor değil.

'başbakanın isteği bakanla çalışmak veya isteğini görevden almak en tabi hakkıdır ve yetkisidir.

fakat rüşvet ve yolsuzluk ifadelerinin bulunduğu bir operasyon sebebiyle istifa ediniz ve beni rahatlatacak deklarasyonu

yayınız şeklinde tarafıma baskı yapılmasını kabul etmiyorum.tarafıma baskı yapılmasını kabul etmiyorum.'

Back