bayıldım

xsxulem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
687
23
52
Eski zamanlarda civarın kralının kızı ile
bir balıkçı birbirlerine aşık olmuş.
Ancak, kral kızı balıkçıya varamaz...
Hal böyle olunca,
kız ile delikanlı gizli gizli
buluşuyorlar tabii...
Kral baba bunu zaman içerisinde öğreniyor
ve bir gece takip ettiriyor kızını...
Diyorlar ki; balıkçı denizden geliyor, kız
kumsalda onu bekliyor,
bulunduğu yeri ışıkla işaret ediyor
delikanlıya...
Ve kral kızı ile delikanlı, gün ağarana
kadar aşk oyunları yapıyorlar birbirlerine...
Kral bir gece askerlerine kızını
yakalamalarını ve kumsalda ışıkla balıkçıya
işaret göndermelerini buyuruyor. Delikanlı
ışığı görünce atlıyor kayığına
ve kürek çekiyor bir manga askerin üzerine
doğru...
Kız askerlerin elinden kurtuluyor ve
koşmaya başlıyor sevdiğini
kurtarabilmek için ama koyun taaa öbür
ucuna yetişmesi imkansız...
Ama sevda bu; kural falan dinlemez, atıyor
kendini sulara...
İşte o anda bir mucize gerçekleşiyor!
Kızın adım attığı her yer kumsala
dönüşürken peşinden koşan askerler
bastıkça denize gömülüyor onca ağırlıkla...
Kız kayığa kadar koşabiliyor...
Ancak bir okçu tam o anda delikanlıyı
hedefleyip salıyor okunu... Heyhat!
Kız ile delikanlı birbirlerine
sarılmışlardır bile ve ok gelip kızla
buluşuyor...
Derler ki; o kumlar, kızın kanı denize
karışınca kırmızıya boyanmış...
Delikanlı ise aldığı gibi gidiyor kızı,
sonrasını ne gören var ne duyan!...

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

hayaller gerçek olsa .!.:
burası marmaris kızkumuysa eğer ben iki ay önce ordaydım bende yürüdüm odenizde ama hikayesi öyle değil
Resim cok guzel!!
eeeeeee anlat ozaman canim senin bildigin hikaye nasilmis?

anlatayım arkadaşlar bana biraz saçma geldi ama denize girmeden önce bir tabelada şöyle yazıyordu düşman askerlerinden kaçan bir genç kız burada sıkışınca eteğine kumları doldurup denizi geçmek için kumları denize atmaya başlar böylece kıyıya az bir mesafe kala eteğindeki kumlar biter ve gençkız boğularak ölür gerçektende kıyıya az bir mesafe kala su birden derinleşiyor benim anlamadıgım kızda nasıl bir etek varmışki oraya kadar gelebilmiş acaip uzak bir mesafe çünkü baya bir yorulmuştum kızın boğulduğu yere gidene kadar:laugh:

Arkadaşlar bende antalyalıyım ve hikaye dogrudur büyük dedemlerden kalma bi hikayedir bu inanın :yes:

Güzel bi hikaye güzel bi resim. Bence boğulma hikayesindense ok daha inandırıcı. Hem güzel bir aşkı anlatıyor hem de boğulunca kan çıkmaz ki kırmızıya boyasın nehri.

hikaye çok güzel resim de tabii.antaltaya biraç kere gittim ama görmedim orasını görmek isterdim doğrusu.

lmaz: arkadaşlar ben eğer orası marmaris kızkumuysa ordaki tabelada böyle yazıyor dedim ama antalyaysa orasını bilemiycem ve ben kız boğulunca kan çıkıp sular kırmızıya boyanmış demedim dikkatinizi çekerim

Hikaye çok güzel resmide ilk defa gördüm çok tuhaf oldum hz. musanın mucizeside aynen böyle ya.ellerine sağlık...

4 yıl yaşadım marmariste.evet burası marmaris kız kumu hikayede aslında efsane böyle evet.oranın yerlileri böyle anlatırlar.ama arkadaşın dediği gibi tabeladada farklı bir hikaye yazıyor:)ama bizler duygusal olarak tabiki öteki hikayeyi sevdik.çok entersan biyer oralara giderseniz gidip görmenizi tavsiye ederim.gerçektende çok güzel.paylaşımın için teşekkürler özlemişim gerçektende görünce heycanla baktım ve okudum.eline sağlık BUGÜN GÜNLERDEN UMUT,BUGÜN GÜNLERDEN YARIN!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…