Bayık: Kürdistan halkı özgür yaşama kavuşmadan silah bırakmayız

AngryPenguin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
5.378
1.437
248
KCK Yürütme Konseyi Başkanı Cemil Bayık, "Kim Kürtler ve Kürdistan halkının özgür ve demokratik bir yaşama kavuşmadan mücadeleyi bitireceğini ve silah bırakacağını düşünüyorsa hayal görüyor.” dedi.

Kürtçe yayın yapılan Azadîya Welat gazetesinde makalesi yayınlanan Bayık, Ortadoğu’da Kürtlerin güçlü bir savunma olmadan varlıklarını koruyamayacağını, aksi halde fiziki ve kültürel katliama maruz kalacaklarını savundu. Bugüne kadar hiçbir Kürt karşıtı devlet ve siyasi gücün bu amacından vazgeçmediğini belirten Bayık, Türk devletinin de bu zihniyeti savunduğunu ileri sürdü. Bayık, şöyle devam etti: "Bunun için Kürtler meşru savunma gereği kendilerini savunacaklardır. Bunlarla birlikte kim Kürtler ve Kürdistan halkının özgür ve demokratik bir yaşama kavuşmadan mücadeleyi bitireceğini ve silah bırakacağını düşünüyorsa hayal görüyor. Kimse kendisini kandırmasın ve Kürtler özgür bir yaşama kavuşmadan buna benzer hayali şeyleri duyurmasın.”

Ortadoğu’ya ve Suriye’nin Kobani şehrinde yaşananlara bakıldığında, meşru savunma olmadan bu coğrafyada varlığın devam ettirilemeyeceğinin görüleceğini kaydeden Bayık, “Bazıları diyor ki ‘Silahlı mücadele dönemi geride kaldı, artık silahları bırakma dönemidir.’ Bunu diyenler Ortadoğu’ya baksın. Kendi savunması olmayan Kürtlerin yok edileceğini görmeliler. Özellikle silahlı mücadele dönemi bitti diyen, gerillaya ‘silah bırak çağrısı’ yapan Kürtler, şapkasını önüne koysun ve binlerce kez düşünsün." ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin içeride antidemokratik bir siyaset yürütüğünü, dışarıda ise zalim çetelere destek verdiğini belirten Bayık, “Türkiye’nin Rojava ve Suriye’de kime destek verdiği artık göz önünde. Rojava’da, Kobani’de Kürtleri teslim almaya çalışan silahlı çetelere destek veriyor.” iddiasında bulundu.
http://www.cihan.com.tr/news/Bayik-...vusmadan-silah-birakmayiz_8335-CHMTQ5ODMzNS8x

Kurdistan diye bir sey yok dolayisiyla kurdistan halki diye bir sey de yok

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kürdistan devlet degil bölgedir.ayrı yönetilemez.şu karaktersız adam bak hele.ozman kendi oglunuda gönder.silahlanmaya .kürt halkı duruyoq da bunlar durmuyor.

Kürdistan devlet degil bölgedir.ayrı yönetilemez.şu karaktersız adam bak hele.ozman kendi oglunuda gönder.silahlanmaya .kürt halkı duruyoq da bunlar durmuyor.
katılıyorum sana canım
k

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Tüm avrupa öyle bir yer var biliyor buna rus öğrenci dahil, fransız öğretmen dahil.. bize yok sadece!

yabancılar yıllar önce bu haritayı çizmedimi,hala dolanıyor ortalıkta
bu sadece onların hayali.

O haritaya konan yerlerin çoğunda Kürt halkı fazla değil ki, bence olsa bile o kadar yukarı kadar yayılmaz da, daha aşağılarda kalır... Batman'da çalıştım mesleğimin ilk 5 yılı, apayrı bir yerdi, oraya ilk gittiğimde bile ayrı bir devlete gitmişim gibi hissetmiştim.. Keza Diyarbakır'da öyleydi. Yerli halktan hiç Türk yoktu, sadece memurlar dan Türk vardı geri kalan Kürttü(çok sevdim, hala özlemle hatırlarım oradaki yıllarımı o ayrı konu).. ama Elazığ, Erzurum, Erzincan için aynı şeyi söyleyemem; yani Türk çok daha fazla diye biliyorum.. Dolayısıyla kurulacak resmi bir Kürdistan olursa oraya kadar yayılacağını zannetmem.

İnşaallah diyeyim ama ben umutlu değilim rabia umudumu yitirmeme sebep olan bir sürü şey var maalesef.

ben umutluyum Mune umudumuzu hic yitimeyelim,VATANIMIZI kimse bölemez,ozman halk gercekten ayaklanir iste
ortalik fena karisir savas bile cikar ama TÜRKIYEMIZI bölemezler

3-4 köpeğin ''kürdistan'' diye havlaması bazı kişileri mutlu etse de bu olmayacak

Bence sizde vatan elden gidyor diyen ergenlerdensinz.kürdistan kürtlerin yogun yaşagdgı bölgedir.kürdistan devlet degildir.var olan bölgedir.türkiye cumhuriyetinden parça koparılamaz.koparılmak istenen parça vadedilen topraklardır yahudilerin.buna tabiki karşıyım ama kürdistan yok demek kürt yok dmektir.

kürdistan bölgesi diye bi yer yok,önceden Osmanlı zamanında öyle deniyor diye biliyorum.
bu kürtleri yok saymak niye olsun?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…