Anket Bayatlayan ekmeklerinizi ne yapıyorsunuz.

Bayatlayan ekmeklerinizi ne yapıyorsunuz?

• Ankete Katılan
    93
rondoda çekip ın haline getirip buzdolabı poşeti ile dondurucuya atıyorum köfte için çok iyi oluyor. tavsiye ederim kızlar

ben iyice kurutuyorum sonra rondodan geçirip galeta unu yapıyorum. Küflenmiş yerleri varsa oraları ayıklıyorum süper oluyor tavsiye ederim. Üstelik bu şekilde bozulmadan duruyor.

Elimden geldiğince değerlendirmeye çalışırım.Genelde,küp küp doğrayıp fırınlarım.Saklşama poşetine koyup gerektiğinde çorbalar için kullanrım.İnanılmaz bir lezzet oluşturur.Tavsiye ederim!.....

aslnda yiyeceğimiz ekmekleri yiyeceimiz kadar alsak bayatlamaz diye düşünüyorum annem ekmei bazen kuşlara bazende köfte için kullanıyor ama boşa gitmiyor

ben parcalayıp kurutuyorum ve kuruyunca robottan geçiriyorum paketleyip dolapta saklıyorum köfteler ve galeta unu olarak kullanıyorum

ben parcalayıp kurutuyorum ve kuruyunca robottan geçiriyorum paketleyip dolapta saklıyorum köfteler ve galeta unu olarak kullanıyorum

ben de, köfte için süper, bazen özellikle de bayatlatıyorum.yerimseniben

ha bir de ben derin dondurucuda dilim dilim saklıyorum, ihtiyaç kadar çıkarıyorum, o zaman bayatlamıyor da :)

ben zaten fazla ekmek alindiysa bastan yiyebilecegimiz kadari ayiriyorum geri kalani buzluga atiyorum ,daha tazeyken buzluga atinaca cikardiginizdada ayni tazelikte oluyor ekmek ,boylece fazla bayat ekmek olmuyor evde ..ama eger olduysa yani evde bayat ekmek kaldiysa ,ben onlar corbaya dograr gibi dogruyorum ,firina atiyorum ,kuruyunca ,firindan cikarip sogutuyorum ..robottan un gibi olana kadar geciriyorum ,galete unu yapiyorum ,schnitzel yaparken yada kofte yaparken galete unu olarak kullaniyorum ,eger bayatliktan cikmis yenmeyecek gibiyse aynen ördeklere ve kuslara veriyoruz ..

bayatlamış ekmekleri genelde dolapta himaye ederim.vaktim oluncada bir sabah kahvaltıda yumurtalı ekmek yaparım.sertolunca hem ince kesiliyor hem fazla yağ emmiyor.güzel oluyor yani....

genelde bizde de israf edilmez
mutlaka birseyler yapılır
annem bayat ekmekle acılı ezme gibi bi meze yapılıyo cok güzel oluyo tarifini veremicem bilmiyorum maselef

bayatlamış ekmeklerimiz kesinlikle israf olmuyor eşimin av köpeğine veriyoruz sizlerinde kendinizin olmasa sokağınızda mutlaka kedi,köpek vardır onlara verebilirsiniz.
.
şöyle bir tarifte verebilirim;ekmeklerinizi dilimleyin,fırın tesisine dizin üzerine domates, biber,varsa sucuk bunları karıştırıp koyun en üstede kaşar yada beyaz peynir rendesi koyun yalancı pizzanızı fırında kızartın hem kendiniz hemde misafirleriniz için şık bi ikram olur.
afiyet olsun....

Bende elimden geldiğince değerlendiriyorum...Köfte için buzluğa atıyorum, rendeleyip yine köftelerde kullanıyorum,tencere buharıyla biraz taze hale getirip ekmek almaya üşendiğim zamanlarda afiyetle yiyorum..Dilimleyip üzerine yağ sürüp fırına atıyorum isteğe göre beyaz peynir yada kaşar peyniri rendeliyorum üzerine mis gibi oluyor.Birde sitenin bahçesinden bayatlamış ekmeklerimizi alıp köpeklere veriyorlar bende bazen bahçeye götürüyorum( arada bir börek ,poğaça falan artarsada poşete koyuyorum.hep kuru ekmek yemesinler çeşit olsun diye :))

Ekmek günlük alındığı için o gün biter, bayatlamaya fırsat olmaz, şayet kalan ekmek olursa buzluğa atarım, fırında kızartır yeriz, daha olmadı kuşlara veririz..........

:smiley-cool:

bende degerlendırıyorum corba yapıp içine dograrım degısık seylerde yapıyorum kızartıyorum ilk sayfadakı arkadasım anlatmıs yumurta un baharat ekmege bulayıp kızartıyorum cok seyler var bence....
boşuna atılmasın en önemlisi günah bence...onu bulamayanlar bile var halimize binlerce şükürler olsun YARABBİM......

Teşekkürler kızlar.
Ben de elimden geldiğince değerlendirmeye çalışsam da, arada israf oluyor. Buna çok üzülüyorum.
Ben rahatsızlığımdan dolayı tuzsuz ekmek tüketiyorum.
Eşim tuzlu yiyor.
Sadece bir öğün evde. O da az yiyor ve taze seviyor.
Birşey yapsam bile eşim evde olmuyor ki...
Ben de onun ekmeğini yiyemiyorum ne yazık ki!
ama kendi ekmeğimi tost falan yapıp yiyorum. Asla ziyan etmiyorum.
Onunkileri de bazen derin dondurucuya falan koyuyorum.
Dediğiniz gibi köftelerde kullanmak için.

Ben rondodan geçirip buzluğa atıyorum sonra köfte yaparken kullanıyorum buzlukta hiçbişi olmuyor hem de çok pratik oluyor köfte yaparken elinin altında oluyor bence bu şekilde değerlendirilebilir..

Bende küçük küçük doğrayıp kurutuyorum sonra rondoda un haline getirip buzluğa koyuyorum.Köfte yaparken içine harç olarak kullanıyorum.Hem güzel oluyor hemde atıldığında duyduğum vicdan azabım yok oluyor.Bir belgesel seyretmiştim ve insanların yoklukla olan mücadelerini gördüğümde biz ne yapıyoruz dedim.Ne kadar bencilce tüketiyoruz.o insanların hayatlarında kahvaltı bile etmeden yaşadıklarını peynirin ne olduğunu tadını bile bilmeden yaşadıklarını gördüğümde dehşet duydum bende orda doğup onlar gibi yaşayabilirdim.Ve ALLAH a şükrettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…