Anket Bayatlayan ekmeklerinizi ne yapıyorsunuz.

Bayatlayan ekmeklerinizi ne yapıyorsunuz?

• Ankete Katılan
    93

Ecrin_Ceylin

Guru
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2008
1.147
2
316
42
Diğer
Arkadaşlar bence ülkemizin ciddi sorunlarından biri de israf! Ben israfa karşı bayanlar olarak bazı önlemler almamız gerektiğini düşünüyorum. Bayat ekmekleri elimden geldiğince değerlendirmeye çalışıyorum. Ama zaman zaman istemesem de israf oluyor malesef. :1no2: Kızlar siz de eğer değerlendiriyorsanız diğer arkadaşları da bilinçlendirmek adına ne şekilde değerlendirdiğinizi, neler yaptığınızı yazarsanız sevinirim. yerimsenibenDeğişik tarifler de verebilirsiniz. Değerli yorumlarınızı bekliyorum.fisfisfis

sana katılıyorum canım. bu benim içinde bi sorun. ben bazen sütçümüze veriyorum. hayvanlarına veriyormuş bayat ekmekleri.ama arasırada malesef atıyorum . içim acıyarak. Burhan Altıntop gibi bayat ekmeklerden ekmek tatlısı yapmayı bilmiyorum malesefama bi yolunu bilen varsa ve bilgilendirirse bende çok sevinirim yani

kesinlikle israf etmiyoruz
cok bayatlamıs ekmeklere bile asagıda verecegım tarıfı uyguluyoruzzz ve cok lezzetlı oluyor kahvaltılarda

dilim kayganasını diyor annem bu tarıfe (ne demek bilmiyorumtatlicadiarzu)

2 veya 3 yumurta, un ve su ile orta kıvamda bulamac halıne getırılıyor (boza kıvamı gibi)
dilimlenmiş ekmekler bu bulamaça ıkı taraflı batırılıp kızgın yagda kızartılıyor
sonra da bır guzel uzerıne recel surup yenılıyor veya domates peynırle de olabılır :)

misafırlerımıze bile yaptıgımız oldu, sabah kahvaltılarında gercekten denemenızı onerırım cok lezzetlı oluyor, bayat ekmek nasıl bu hale geldı dıyorsunuz

Selamlar, ben de elimden geldiğince israf etmemeye çalışanlardanım hep bunu bulamayanlarda var diyen bir tarzım var ve doğru olduğuna inanıyorum.

Çok bayatlamalarına, kaskatı olmalarına izin vermiyorum genelde diyelim ki çok sertleşti hafifçe ıslatıp rondodan geçirip un haline getirip buzdolabı poşetiyle buzluğa atıyorum köfte yaparken ekmek içim hazır oluyor, gayette işleri pratikleştiriyor.

Dilimleyecek kadar bayatladıysa ya yumurtalı ekmek kızartıyorum kahvaltıya ya da akşam yemeğimiz için önce geniş tavada soğan sonra kıymayı salçayı kavurup içine bir de sivri biber kıyıp arzuya göre domateste küp küp kesip tavanın ağzını kapatıp az pişirdikten hafif sulandıktan sonra üzerine yumurta kırıp tuz hafif pul ve karabiber ekip dilimlediğim bayat ekmekleri boş yer kalmayacak şekilde dizip kağapı örtüyorum. Ekmekler yumuşayıp suyu çekince kapatıyorum Tabaklara dilimlenmiş ekmekleri altındaki gizli lezzetle beraber ters şekilde alıp servis yapıyorum Süper görüntüsüyle çayın yanında da harika oluyor.

Böylelikle hem güzel bir aperatif hazırlamış oluyoruz hem de israfı engelemiş oluyoruz arkadaşlar... Afiyet olsun.

Son düzenleme:
hemen bir tarif daha vereyimm :)

bayatlamıs eklemekleri dilimleyip fırında kızartıyoruz
diger yandan soganı ve kıymayı kavurup sonra içine kup kup patetesler ılave edıp sulu corba gibi yemek pişiriyoruz (tabı suyun mıktarını fazla kacırmamak gerek)

fırından cıkan dilimlenmiş ekmekleri, kucuk lokmalara bölüp tabagımıza koyuyoruz ve uzerıne bu hazırladıgımız kıymalı pateteslı corbayı ekmeklerımızın uzerınde gezdırıyoruz

özellikle kıs aylarında tursu ıle beraber ailecek sewdıgımız bir yemektir gamyoncuiremsu
ayrıca bu tarıf normal bayatlamıs ekmekle değil de, bayatlamıs trabzon veya köy ekmekleriyle daha lezzetli oluyor

not: anketi de yemek tarıfı kısmına cevırdım :icecream:

gercekten guzel bı anket acmıssın arkadasım tşk edıyorum
coplerde ekmekleri gorunce ıcım sızlıyor benım de
ama kuflenmıs ekmeklere hiç care yok sutcuye vermek zorundayız
annem yaz aylarında cabuk kuflenmenın de caresını ekmeklerı buzdolabına koymakta buluyor, gercekten ise yarıyor

fazla ekmek tüketmeyen bi aile olarak..bayat ekmek sorunumuz fazla olmuyor..ha olduğu zamanlarda da sütçümüz var ona veriyorum...oda beslediği hayvanlara veriyormuş...

Çok sağolun arkadaşlar yaa! Mükemmel tarifler... Hepsini de deneyeceğim. Haydi hünerli eller... Hepinizin yorumlarını bekliyorum...

ben firinda kizartip robotta mikserliyorum sonra buzlluga atiyorum lazm olduhunda cikartip koftelerde kullaniyorum tavsiye ederim

Bende zaten bayatlamaya fırsat kalmıyo....mahallemizin kedilerine bakıyorum..fazla fazla alıyorum zaten ekmekleri....hiiiç israf olmuyo Allah ıma bin şükür..:1rolleyes:..

ben bazen israf ediyorum
ne kusumuz köpeğimiz var nede sütcümüz
buzluk kköftelik ekmekle doldu artık
aslında en iyisi yiyebileceğin kadar almak
ama verrdiğiniz tarifleri denicem a.s. israf etmicemŞeniz

küçük küçük parçalara ayrıdıktan sonra tereyağda yada margarinde nasıl arzularsanız kıtır kıtır olana kadar kavuruyorum mu denir.:)
sonra çorbaların üstüne katıyorum çok lezzetli oluyor..

ben pizza yapıyorum.
ekmekleri dilimleyip üstüne biber salçası sürüyorum. sonra kızarmış tereyağ gezdiriyorum. başka bir kapta karıştırdığım yumurta+beyaz peynir+kaşar peynir karışımınıda üstüne koyuyorum. en üstede sucukları diziyorum ve sonra fırına.
malzemeler değiştirilebiliyor. mesela domates biber eklenebiliyor. hatta zeytin bile olur evde ne varsa işte. mesela kurumaya başlamış beyaz peynirler ve kaşar peynirler içinde ideal bir değerlendirme yemeği bu.

ekmeğim bayatlamışsa benim en sevdiğim şey olan yumurtalı ekmek kızartması yaparım...mmm bayılırım...
yada iki tane köpeciklerim var onlara çorbaya ekmek doğrar karınlarını doyururum...

ben bayatlayan ekmeklerı once fırında ıyıce kurutuyorum yakmadan sonra rondoda ıyıce ezıp kavanoza koyup dolapta saklıyorum koftelerde kullanıyorum cok guzel oluyo

Bende robottan geçirip dolaba atıyorum köftelere bazı böreklerin üzerine kullanıyorum. Kimi zamanda ekmek üztü pizza yaparım. Peynir domates biber sucuk salam yumurta kaşar hapsini karıştırıp üzerine sürüp fırınlıyorum kahvaltıda ve misafirlere çok güzel oluyor.

Annemde kıyma ile soğanı kavurur üzerine baharat ve birazda su ilave eder sonra dilimlenmiş yada parçalara ayırdıgımız ekmeklerin üzerine döker harika olur. Tavsiye ederim.

ben bayatlayan ekmeklerimi mutfak robotunda un ufak hale getirip buzdolabı poşetinde derin dondurucuya koyuyorum köftelere hazır ekmek ufağı oluyo hemde içini dışını beraber ufalıyorum çok güzel oluyo...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…