• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bAYANLAR yardımINIZA İHTİYAcımmm varrr

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

tuanacik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2011
34
0
36
İstanbul
:43::emir_bebek:5 aylık bir kızım var devam sütü veriyorum 15 gün oldu ek gıdaya geçtik öğün haline getirdim ek gıdaları ilk başta çok seviyordu şimdi ağzını kapatıyor açmıyor size sorum şu KAÇ saatte ne kadar VERMEliyİM? ek gıdaları 1 çay bardağı vermeye çalşıyorum genelde yemiyor yoğurt,püreler,ve muhallebi veriyorum bu ay 150 gram kilo vermiş iştahsız tarif ve önerilerinizi bekliyorum şimdiden TŞKR:emir_bebek:

konu ilgimi çekti ablamında 6 aylık oğluyla aynı sorunu yaşıyor. yemek yedirirken dikkatini dağıtmak için hep oyun içindeyiz.ama geçici bir dönemmiş endişe etmen yersiz.

cnm Allah kolaylık versin bitanede bende var bu yemeyen modelden çok iyi anlıyorum seni insan kendini suçluyor yemeyince. önce şunu sorayım kilo vermesine doktor ne dedi sadece iştahsızlıktan mı kaynaklı?
vermeye çalıştığın miktar doğru, eğer yemek isterse 2 3 saat aralıklarla bir çay bardağı kadar yiyebilir ama illa bitirecek diye bi koşul yok her bebek farklı o ihtiyacı kadarını alır diyor doktorum hep ve kızım bazen 2 3 kaşık bazen yarım çay bardağı kadar yiyor mesela (7 aylık benim bebiş). daha iştahlı yemesi için süreyi biraz uzatıp acıkmasını bekleyebilirsin. yoğurduyla meyveyi karıştırıp verebilirsin belki öle sever.
sen stres yapma bu hafta az yer sonra artar sürekli değişir bu iştah durumu farklı lezzetler yaratmaya çalış, oyunlar oyna yedirirken şarkı söyle sevdiği bi oyuncağı göster vs...

benim oğlumda 5,5 aylık öğle öğününde sebze çorbası yediriyorum normalde bir fincan kadar yiyordu ama birkaç gündür ağzını kilitliyor resmen aynı sizinki gibi kesinlikle açmıyor. ama akşamları yoğurt veriyorum bayıla bayıla yiyo. sabahta kahvaltı için peynir yiyo onuda seviyo. herhalde çorbadan sıkıldı. aralarda mama veriyorum ben yoksa benim oğlumda kilo verir kesin.

cnm Allah kolaylık versin bitanede bende var bu yemeyen modelden çok iyi anlıyorum seni insan kendini suçluyor yemeyince. önce şunu sorayım kilo vermesine doktor ne dedi sadece iştahsızlıktan mı kaynaklı?
vermeye çalıştığın miktar doğru, eğer yemek isterse 2 3 saat aralıklarla bir çay bardağı kadar yiyebilir ama illa bitirecek diye bi koşul yok her bebek farklı o ihtiyacı kadarını alır diyor doktorum hep ve kızım bazen 2 3 kaşık bazen yarım çay bardağı kadar yiyor mesela (7 aylık benim bebiş). daha iştahlı yemesi için süreyi biraz uzatıp acıkmasını bekleyebilirsin. yoğurduyla meyveyi karıştırıp verebilirsin belki öle sever.
sen stres yapma bu hafta az yer sonra artar sürekli değişir bu iştah durumu farklı lezzetler yaratmaya çalış, oyunlar oyna yedirirken şarkı söyle sevdiği bi oyuncağı göster vs...

canım artık yemekten tiksindirdi beni az önce kustu gene ilk 2 ay ayda 1.250 gr alıyordu topaç gibiydi sonraları kusmalar iştahsızlıklar başladı kendimi suçlamaktan helak oldum doktor refl
üden şüpheleniyor ne yapacağımı şaşırdım 15 saat aç kalıyor genede banamısın demiyor yaaaa:19: bu ne biçim bir bebek:43: beni görenler çocuktan tiksindik artık diyoır sadece su seviyor o kadar

benim oğlumda 5,5 aylık öğle öğününde sebze çorbası yediriyorum normalde bir fincan kadar yiyordu ama birkaç gündür ağzını kilitliyor resmen aynı sizinki gibi kesinlikle açmıyor. ama akşamları yoğurt veriyorum bayıla bayıla yiyo. sabahta kahvaltı için peynir yiyo onuda seviyo. herhalde çorbadan sıkıldı. aralarda mama veriyorum ben yoksa benim oğlumda kilo verir kesin.

canım fincan derken kahve fincanımı? nsu fincanımı?

Back