• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayanlar Bilginize İhtiyacım var. ( HPV, CIN I hücresi )

Geçmiş olsun ben 2 Aralık'ta kolposkopik biyopsi yaptıracağım. Fakat hamile oldugumu öğrendim. Doktor progestan, coraspirin ve folik asit verdi. Biyopsi yapılacağı zaman 2 aylık olucam. Şimdi ne olacak diye bekliyorum.

benim leep sonrasi sadece sari akinti geldi..1 hafta sonra adet sancisi cektim baya bi simdi 10 gunumde vardi adetime kesin erken oldum diyorum.doktorum ates ve asiri kanama olmadigi muddetce bunlar normal dedi..gelelim patoloji sonucuma bir kismi cerrahi sinira bitisiktir diyor.. ekstoservikal cerrahi sinirlarda lezyon temizdir diyor.hem onkologa hemde kendi jinekologumla iletisim halindeyim ikiside konizasyon dedi..hamilelik surecinde serklajmidir nedir onu yapariz aksi durum oldugunda dedi..ilk basta inanilmaz korktum ettim ama hayirlisi boyleymis suan icin diyorum bolll dua ediyorum..rabbim hepimizi kurtarsin bu hastaliktan..27 kasimda kontrolum var buyutecle bakilacakmis falan..duruma gore konizasyon olcam..b
Tatlım bana soruyorsan eğer bnm leepten sonra yaklaşık 15 gün kanamam oldu adetimde gerçi artık adetmiyim kanamammı var onuda anlamıyorumda 5 gün önce oldu zamanından. Bide neden konizasyon dedi cerrahi sınırlar temiz gelmemişmi patolojiden. Bu arada sanada çok çok geçmiş olsun. Hangi doktora gidiyorsun jinekologmu yoksa jinekolojik onkologmu?

Lina düşük sonrası adet tarihleri değişebiliyor bende ve arkadaşımda da oldu. Bu yüzden ona bağlama birde Prof onlooga git onlar süreci daha iyi biliyor ve anlatıyorlar.

Geçmiş olsun ben 2 Aralık'ta kolposkopik biyopsi yaptıracağım. Fakat hamile oldugumu öğrendim. Doktor progestan, coraspirin ve folik asit verdi. Biyopsi yapılacağı zaman 2 aylık olucam. Şimdi ne olacak diye bekliyorum.
ya bende kolposkopik biyopsi yapildiginda hamileymisim hic bilmiyorduk..hamileligin erken donemiymis..bu islemler sonrasi ogrendim hamile oldugumu daha sonra da dustu bebegim:((etkilemiyor diyorlar hamileligi bu islemler..insallah biseyin cikmaz seninde..haberlerini bekliyorum

Lina düşük sonrası adet tarihleri değişebiliyor bende ve arkadaşımda da oldu. Bu yüzden ona bağlama birde Prof onlooga git onlar süreci daha iyi biliyor ve anlatıyorlar.
yani 3 aydir hemen hemen adetim bu islemlerden:)) derin kosebayla iletisim halindeyim hep..konizasyon diyorlar..acaba diyorum bende ilk once cocukmu yapsak sonrami bu islemi yapsak ya hamilelikte ilerlerse?o daha kotu olmazmi diyorum..o zaman ilk islem sonra cocuk diyorum..kafalar karisik anlayacagin:)ama pozitif dusunuyorum hep..

Doktorumda öyle dedi. Yaptıracağım ama hamilelik olayını bilmediğim için fitil, antibiyotik gibi hamilelikte kullanılmaması gereken ilaçlar kullandım. Doktor sevinmelisin bu senin için mucize dedi. O yüzdengerginim biraz. İnşallah bunu kaybetmem. Düşük insanı berbat yapıyor

Doktorumda öyle dedi. Yaptıracağım ama hamilelik olayını bilmediğim için fitil, antibiyotik gibi hamilelikte kullanılmaması gereken ilaçlar kullandım. Doktor sevinmelisin bu senin için mucize dedi. O yüzdengerginim biraz. İnşallah bunu kaybetmem. Düşük insanı berbat yapıyor
hemde fena sorma ya..herkese soluyirsun sonra bebek yok diyorsun cok kotu bisi...insalllahhhh bebisini alirsin kucagina..cok zor seyler bunlar ama guclu olup pozitif olmak gerekiyor..dusune dusune daha cok korkuyorsun..

yani 3 aydir hemen hemen adetim bu islemlerden:)) derin kosebayla iletisim halindeyim hep..konizasyon diyorlar..acaba diyorum bende ilk once cocukmu yapsak sonrami bu islemi yapsak ya hamilelikte ilerlerse?o daha kotu olmazmi diyorum..o zaman ilk islem sonra cocuk diyorum..kafalar karisik anlayacagin:)ama pozitif dusunuyorum hep..
Cnm leep sonrası iyileşme olunca bana tekrar kolposkopi ve biyopsi yapılacak. Bnm patolojide küçük bi alanda cin 2 sınırda dvm ediyor çıktı ama doktorum işlem sonrası heryeri koterlediğim için o bölgede gitmiş olabilir biopsi sonucuna göre konizasyon yapılabilir dedi. Tabi Buda düşük riskini arttırıyor diye ekledi. 3 hafta sonra tekrar kontrolüm var bu sefer onkoloğa gidicem ve onunla dvm edicem. Senin doktorun leepten sonra nelere dikkat etmeni söyledi cnm?

Cnm hayırlı olsun çok sevindim bebiş haberine inşl. Bu sefer kucağına alırsın sağlıkla. Sıkı bi kontrolle hiçbişeycik olmadan doğumunu yapar sonrada tedavini olursun. Doktorlarımın ortak görüşü hamileliğin bu hastalığı kötü etkilediği yönündeydi bağışıklık düştüğü için sen kendine çok iyi bakarsan bunuda halledersin

Cnm hayırlı olsun çok sevindim bebiş haberine inşl. Bu sefer kucağına alırsın sağlıkla. Sıkı bi kontrolle hiçbişeycik olmadan doğumunu yapar sonrada tedavini olursun. Doktorlarımın ortak görüşü hamileliğin bu hastalığı kötü etkilediği yönündeydi bağışıklık düştüğü için sen kendine çok iyi bakarsan bunuda halledersin
İnşallah canım biliyorsun bebeği bilmeden bir doktor varsa alırız sorun değil demişti. Biyopsi sonucuna göre onkoloji doktorunun vereceği karara göre hareket edeceğiz.İnşallah sorunsuz çıkarda bebeği benden almazlar. Bu sabah hafif bir kanamam oldu aklım çıktı bebeğe bir şey oldu diye. Kürtaj yaparlarsa herhalde kaldıramam.

İnşallah canım biliyorsun bebeği bilmeden bir doktor varsa alırız sorun değil demişti. Biyopsi sonucuna göre onkoloji doktorunun vereceği karara göre hareket edeceğiz.İnşallah sorunsuz çıkarda bebeği benden almazlar. Bu sabah hafif bir kanamam oldu aklım çıktı bebeğe bir şey oldu diye. Kürtaj yaparlarsa herhalde kaldıramam.
Kötüyü düşünme iyi düşün tatlım. Kanaman için görüştünmü doktorunla ne diyor?ya Allah korusun sonuç cin3 bile olsa doğum sonuna kadar sıkı kontrolle gebeliği tamamlıyor doktorlar. Bende kızımdan sonra bi düşük yaptım 12. Haftada nasıl bir duygu olduğunu çok iyi bilenlerdenim Allah kimseye yaşatmasın bu durumu

Kötüyü düşünme iyi düşün tatlım. Kanaman için görüştünmü doktorunla ne diyor?ya Allah korusun sonuç cin3 bile olsa doğum sonuna kadar sıkı kontrolle gebeliği tamamlıyor doktorlar. Bende kızımdan sonra bi düşük yaptım 12. Haftada nasıl bir duygu olduğunu çok iyi bilenlerdenim Allah kimseye yaşatmasın bu durumu
Amin Rabbim kimseye yaşatmasın
Daha gitmedim. Yarın gideceğim inşallah onkologla da görüşmedim. Biyopsi sonucunu bekleyeceğim. O zamana kadar dua ediyorum bu küçük mucize yerine sıkı sıkı tutunsun da annesi de sayesinde hayata sıkı sıkı bağlansın.Şu an beklemedeyim ve kendimi çok yormamaya çalışıyorum sadece

Amin Rabbim kimseye yaşatmasın
Daha gitmedim. Yarın gideceğim inşallah onkologla da görüşmedim. Biyopsi sonucunu bekleyeceğim. O zamana kadar dua ediyorum bu küçük mucize yerine sıkı sıkı tutunsun da annesi de sayesinde hayata sıkı sıkı bağlansın.Şu an beklemedeyim ve kendimi çok yormamaya çalışıyorum sadece
Âmin tatlım sağlıcakla al kucağına miniğini inşl.

Sağol canım bugün kontrole gittik.
Çok şükür her şey normal kanamalar içinde endişelenme dedi.
Kan sulandırıcı ile bu sorun çözülür yeter ki kendini yorma üzüntüden uzak dur dedi.

kızlar merhaba aynı sorun ne yazikki bendede var..smear testi yaptirgimda cin 1 cikmisti sonra kolposkopiden cin 2 cikti...o siradada cocuk denemelerimiz devam ediyordu ve hamile oldugumu ogrendim..sevinc ve uzuntu birarada yani anlayacaginiz..bebegimi 7 haftalikken kaybettim dusuk yaptim:KK43:( dusuk sonrasi 1 adet donemini gecirdim ve arkasindan leep oldum..suan adetim herhalde 10 gun leep yuzunden öne geldi...patoloji sonucum cin 3 cikti malesef..doktorum konizasyon dedi..buyuk ihtimal 1 ay yada 2 ay sonra konizasyon olacam..once saglik sonra bebis insallah..

bu hastaliktan insallah hepimiz tez zamanda kurtuluruz...seviniyorumki onceden ogrendik bu illeti..
Lina merhaba bende senin durumundayım düşük yaptım sonrasında cin 3 çıktı konizasyon oldum sonra smear yapıldı yine sonuç kötü çıktı tekrar biyopsi yaptı dr sen şuan ne dırumdasın olumlu şeyler duymaya o kadar ihtiyacım var ki

Merhaba çok uzun zaman önce yazmışsınız ama şuan ne durumdasınız? Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alabildiniz mi?

Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza aldınız mı hamileyken biyopsi yaptırdınız degilmi

Back
X