'Bayan'

nikolatesla

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2015
12
43
Yeni üyeyim ama forumu takip ediyorum uzun süredir.
Dert değil aslında ama bana gördükçe dert oldu burada
Her konuda biri kendinden bayan diyerek bahsediyor, biliyorum çoğunluk bunu daha kibar olduğunu düşündüğü için kullanıyor ama bayan diyerek bir cinsiyeti karşılamıyorsunuz.Ki günümüzde erkekler kendilerinden ben şöyle şöyle bi bayım diye bahsetmiyor.
Bayanım demenin alt metninde kadın olduğumu söylersem herkes sevişmiş olduğumu düşünür yatıyor.
Malum ülkede sevişmemiş o zaman kız, sevişirse kadındır algısı var.
Kadınlar kulübündeyiz malum, kadın olduğumuzu fark edelim toplumun bizi kendi cinsiyetimizi karşılayan sözcükle bile yargılamasına izin vermeyelim diyorum.
Konu baya uzun ve derin aslında ama gözünüzü yormak da istemiyorum
O yüzden kısaca bayan değil kadın arkadaşlar

haklısınız tamamen aynı fikirdeyim. zaten doğru kullanımıda bu şekilde olmalı. ben hep kadın derdim kendime çünkü ben bir kadın olarak doğdum seviştikten sonra evrim geçirip kadın adı verilen bir şeye dönüşmedim...

Son düzenleme:
Tatlım bütün dertlerimiz bitti, bayan mı olsun kadın mı olsun o kaldı. Bırakın herkes kendisinden bahsederken ne demek istiyorsa desin. Bi de bunlara yormayın kafaları. Şuraya birgün arkadaşlar herkes bugün işten gelince çocuğuyla daha çok oyunlar oynasın, gözlerinin içine bakıp gülsün, bugün 2 kişiyi mutlu edelim, bugün eşimize " seni seviyorum" diyelim; ya da hergün zaten diyorsak daha içten ve sevgi dolu söyleyelim.... Gibi güzel bir konu açalım mesela. Bu daha güzel olmaz mı

Bayan bir ünvandır.ismin veya soyismin yanında kullanılır ama bizde bu kadın cinsel kimliğini arka plana itmek için kullanılır olmuş.Bende bu konuda hassasım ve baya bır gıcığım Bayanlara...

Tabi ki bütün dertlerimiz bitmedi, polemik yaratmak için kesinlikle açmadım konuyu zaten.
Bi iki kadın daha bilinçlenip kendine güvenle kendine kadın derse daha güzel olur diye düşündüm sadece :)

Böyle küçük şeyler büyüyüp,birikip toplumun algısını değiştiriyor ama önemsiz olduğu noktasına katılmıyorum.

Avrat demediklerine dua edin bu kelimeden nefret ediyorum genelde yaşı ilerleyen insanlar evlenmislere bu itici kelimeyi kullaniyo

Bir derdim var temasına uyacağını sanmam önerilerinizin. O tarz başlıkları bdv'de aramayın sizde. Hatta öyle bir Pollyanna konu açılsa burda, hepimiz ne alaka deriz. Bence bu muhabbet gayet önemli ve yerinde :)

Ben de bi kadın olarak doğdum
Ve grur duyuyorum
Kadın olmak sevismekle bagdastirilamaz bence
Sevismeden önce 'kiz' sevistikten sonra 'kadin'
Ne alaka dimi?
Bayan lafı da gerçekten çoğu kullanimda itici olabiliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…