• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayan hafizlar ve hafiz adaylari lütfen bakarmisiniz?

eFuLim

sürprizlerle dolu hayat...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2012
6.349
1.666
198
herkese iyi aksamlar..
telefondan baglaniyorum yazmakta biraz zorluk cekiyorum hatalarimi af buyrun..
konuyu tam olarak nereye acayim bilemedim insaAllah sesimi duyurabilirim..
ben gectigimiz kasim ayinda kur'an i okumayi ogrendim..
diyanete bagli olan bir camii de kursa gidiyorum..
kisa surelerle ezberime basladim ve bu hafta yasine gectim..
ilk sayfasini verdim ve hocam "seni de mi hafizlik sinifina versek, ezbere yetenegin var" dedi..
ben yapamam hocam guvenemem dedim simdilik konu kapandi..
24 yasindayim 8 aydir evliyim cocugum yok..
esim bana destek oluyor yapabilecegine inaniyorum diyor..
cocuk sahibi olmayi yeter ki bu yuzden erteleyelim diyor..
bu yastan sonra ve kur'an i daha yeni okuyan biri olarak hafizlik yapabilirirmiyim acaba?

hagizligini yapmis yada yapan hanim arkadaslarimin yorumlarini bekliyorum..

cok tesekkur ediyorum : )

herkese iyi aksamlar..
ilk sayfasini verdim ve hocam "seni de mi hafizlik sinifina versek, ezbere yetenegin var" dedi..
bu yastan sonra ve kur'an i daha yeni okuyan biri olarak hafizlik yapabilirirmiyim acaba?

merhaba ben hafız değilim ama çok şükür kur'anı biliyoum biraz dar zamanımda kendimi kötü hissettiğimde okuyorum icim ferahlıyo yeteneğin varsa bence üzerine gitmelisin :)

Eğer hevesin ve gayretin bu şekilde devam edecekse ve en az 1.5-2 yıl kadar daha bu yolda olabileceğini düşünerek bebek yapmayı düşünmüyorsan başla derim..
Sonuçta ciddi mesai isteyen ve asla ara verilmemesi gereken bir durum..
Yine de gözünde büyütmeden bismillah diyerek başlamanı dilerim..
Sonuçta her harf ezberin ecri büyük...

Madem eşinizde destek bence başlayıverin.
Hafızlık okadar güzel ki.
Kuran-ı tamamıyle ezberlemek bana da nasip olur inşAllah.
Tabi hakkıyla da anlayıp uygulamak gerekir.
Allah yolunuzu açık etsin.

s.a
ben hafızlık yapıyorum.
size tavsiyem ezberinizin kuvvetine bakıp hemen hafızlığa başlamayın.önce yüzüne okumanız seri olsun,bir sayfayı hatasız bir dakikada okuyabilin,ondan sonra başlayın.bazı hocalarımız 10 hatim olmadan başlatmıyolar mesela.

hafızlık usülünü biliyor musunuz?

s.a
ben hafızlık yapıyorum.
size tavsiyem ezberinizin kuvvetine bakıp hemen hafızlığa başlamayın.önce yüzüne okumanız seri olsun,bir sayfayı hatasız bir dakikada okuyabilin,ondan sonra başlayın.bazı hocalarımız 10 hatim olmadan başlatmıyolar mesela.

hafızlık usülünü biliyor musunuz?

mikrodalga merhaba
Hızlı okumak için neler yapmayalıyız tavsiyeleriniz var mı?
Ben yavaş okumaktan çok muzdarıbım bu konuda fıkır verırsenız cok sevınırım.

merhaba kardeşim.

yürümeden koşulmaz bilirsiniz.kimse ilk okumaya başladığında sular seller gibi okumuyordu zaten.
eğer yakınlarınızda her gün sizi dinleyebilecek bir hoca varsa çok iyi olur sizin için.ondan ses alın.yani sayfayı size kendisi okusun.daha sonra siz o sayfadaki her ayeti yirmişer kere okuyun.ilk hatmimde her ayeti yirmi kere okuduktan sonra sayfayı da yirmi kere okuduğumu hatırlıyorum.tabii bu hep böyle gitmiyor.sayı zamanla azalıyor.aynı kelimeler geldikçe ibareyi çözmek daha kolay oluyor.
rahatlıkla okuyana bir sevap varken,zorlanarak okuyana iki sevap var,hadiste beyan edilmiş.bu müjdeyi aklınızdan çıkarmadan,azimle çalışın.siz bir adım gelin,Mevla size on adım gelir.

Arkadaslar cevaplariniz icin cok tesekkur ediyorum.

Vir arkadas hafizlik usulunu biliyormuyum diye sormus. Ben soruyu anlayamadim malesef.

Ben uzerinde durunce bi iki satte yarim sayfa ezberleyebiliyorum.

Ama gozum korkmuyor degil. Kac yuz sayfa var.

Ve yuzunde bile okumakta zorlandigim sayfalar var.

Suan yasini ezberliyorum.

Yasini tamamen ezberledikten sonra bakarim siyorum yapip yapamayacfima.

Kim istemez ki hafizlik mertebesine ulasmaya.. hayirlisi...

hafızlık usülü kimi yerlerde değişiklik gösterir.sizin gittiğiniz yerde usül nasıl diye sormuştum.
bazı yerlerde sayfayı bugünden ezberleyip yarına veriyorlar ki böyle çok sağlam olmaz.
bizim usülümüzde bir sayfadaki ayetler önce sayfanın aşağısından yukarıya doğru olmak üzere tek tek ezberlenir,sonra ertesi gün sayfa üçe bölünerek çeyrek tabir edilen şekilde dinletilir,ertesi gün yarıya bölünüp yarım olarak dinletilir,bir sonraki gün sayfa olarak.tabi bunlar bir silsile halinde devam eder.her gün sayfa,yarım,çeyrek ve ayetiniz olur.

ezbere Fatiha dan başlanıp Nas ile bitirilmez.her cüzün son sayfası ezberlenir.30 cüzün de son sayfası bittiğinde 1 ler bitmiş olur.sonra her cüzün sondan bir önceki sayfası ezberlenir.onlar da bittiğinde 2 ler bitmiş olur.böylece 20ler bittiğinde hafızlık bitmiş olur.şu an karışık gelebilir,yapmadan anlamak biraz zor.

ilk başlarda ezber daha uzun vakit alır tabii.bir sayfayı iki saatte ezberliyorum diyen de vardır 15 dk da ezberliyorum diyen de.bu kişiye göre değişir.ama önemli olan azimdir.ezberleyeceğiniz sayfayı önceki akşam çokça okursanız ertesi gün ezberlemeniz çok kolay olur.

müminin niyeti,amelinden hayırlıdır.Allah yardımcınız olsun,yolunuzu açık etsin.

Bizim siniftan biri hafizlik sinifina gecti ondan bildiklerim bir sayfa kursta bir sayfa evde ezberleniyormus aynen dedigin gibi her cuzun son sayfasi ezberleniyormus hayirlisi bakalim nasibimizde ne var..

herkese iyi aksamlar..

gelinim canım konunu gördüm hemen yazayım dedim. biliyorsun bende bu sene ağırlıklı olarak kuran kursuna gitmeye başladım. arapça ve türkçe olarak hadiste ezberliyoruz. hafızlık benimde düşündüğüm bir şey . eğer çocuğum olmassa bu sene sonunda hem ilahiyata hem hafızlığa başlıcam inşallah. bu yaştan sonra dediğin ne var yaşında yahuuu:34: başarabileceğine inanıyorum ben , ezberin kuvvetli ise hiç dşünme hemen başla.

gelinim canım konunu gördüm hemen yazayım dedim. biliyorsun bende bu sene ağırlıklı olarak kuran kursuna gitmeye başladım. arapça ve türkçe olarak hadiste ezberliyoruz. hafızlık benimde düşündüğüm bir şey . eğer çocuğum olmassa bu sene sonunda hem ilahiyata hem hafızlığa başlıcam inşallah. bu yaştan sonra dediğin ne var yaşında yahuuu:34: başarabileceğine inanıyorum ben , ezberin kuvvetli ise hiç dşünme hemen başla.

MasAllah canim benim Allah cumlemize nasip etsin insaAllah bakalim zaman ne gosterecek : )

Arkadaslar ... ?

Bugün Yasinin son 2 sayfasini verdim.

Hafizliktan konu acildi yine.

Hoca ''bu sinifta ezbere yetenegi olan kisi gelinim'' dedi.

Hafizlik hakkinda konustuk.

Benim okuyusumun gayet iyi oldugunu ama serilestirmem gerektigini söyledi hoca.

Ben yine burada yazdiklarimi söyledim.

Yasini bi bitireyim bakayim nasil olacak dedim.

Hoca da dedi ki Duha'dan asagsi Yasin'den daha zordur mesela dedi ama sen Duha'dan asagsini bi seferde verdin dedi.

Hakkimizda hayirlisi...

Bu arada bir hatami düzeltmek istiyorum.

Arkadasimiz biraz azimli oldugu icin bir sayfa kursta bir sayfa evde ezberliyor.

Hocamiz bugün dedi ki genelde günde sadece bir sayfa ezberlenir.

30 günde bir dönüs bitirilir dedi.

Arkadaslar yasinin ucuncu sayfasini yuzunden okuma ezber ve tekrar i hemen hemen uc saatte yaptim sonuc ne olacak cok merak ediyorum uzun vaadeli bir surec oldugu icin sabir gerek...

Senin adına çok sevindim arkadaşım inşAllah Kuran'ı hafzettim diye haberlerini de alırız.Bizlere dua et lütfen bizler de senin gibi aşklı şevkli olalım bu konuda:)

herkese iyi aksamlar..

allah yardımcınız olsun ınsalllahh cok cabuk ezberlersınız vala okuyunca ben bıle sevındım sızı tanımıyorum ama böyle bıseyı duymak benı cok mutlu edıyor...

Senin adına çok sevindim arkadaşım inşAllah Kuran'ı hafzettim diye haberlerini de alırız.Bizlere dua et lütfen bizler de senin gibi aşklı şevkli olalım bu konuda:)

Allah razi olsun canim.
Ben tum sayfa ezber yapabilecegimi hic dusunmuyodum.
Ama calisinca oluyomus demek ki.
3-5 saate saglam bi ezber yapilabilir demek.

Olmazsa da en azindan denemis olurum degil mi : )

Hayirlisi insaAllah.

allah yardımcınız olsun ınsalllahh cok cabuk ezberlersınız vala okuyunca ben bıle sevındım sızı tanımıyorum ama böyle bıseyı duymak benı cok mutlu edıyor...

Cok tesekkurler canim bakalim bi adim attik ve kosarak degil milim.milim ilerlemeye calisiyorum Allah nasip ederse olur nasip etmezse de okuyabilmek bile bi mucize benim icin : )

hafızlık usülü kimi yerlerde değişiklik gösterir.sizin gittiğiniz yerde usül nasıl diye sormuştum.
bazı yerlerde sayfayı bugünden ezberleyip yarına veriyorlar ki böyle çok sağlam olmaz.
bizim usülümüzde bir sayfadaki ayetler önce sayfanın aşağısından yukarıya doğru olmak üzere tek tek ezberlenir,sonra ertesi gün sayfa üçe bölünerek çeyrek tabir edilen şekilde dinletilir,ertesi gün yarıya bölünüp yarım olarak dinletilir,bir sonraki gün sayfa olarak.tabi bunlar bir silsile halinde devam eder.her gün sayfa,yarım,çeyrek ve ayetiniz olur.

ezbere Fatiha dan başlanıp Nas ile bitirilmez.her cüzün son sayfası ezberlenir.30 cüzün de son sayfası bittiğinde 1 ler bitmiş olur.sonra her cüzün sondan bir önceki sayfası ezberlenir.onlar da bittiğinde 2 ler bitmiş olur.böylece 20ler bittiğinde hafızlık bitmiş olur.şu an karışık gelebilir,yapmadan anlamak biraz zor.

ilk başlarda ezber daha uzun vakit alır tabii.bir sayfayı iki saatte ezberliyorum diyen de vardır 15 dk da ezberliyorum diyen de.bu kişiye göre değişir.ama önemli olan azimdir.ezberleyeceğiniz sayfayı önceki akşam çokça okursanız ertesi gün ezberlemeniz çok kolay olur.

müminin niyeti,amelinden hayırlıdır.Allah yardımcınız olsun,yolunuzu açık etsin.

Yorumlarınızı çok beğenerek okudum, bende hafızlığa hazırlandım bir dönem. Ama Mevla nasip etmedi yarıda bırakmak durumunda kaldım, kendi kendime ezber çabalarım devam ediyor çok şükür.

Bizim usul de yüzüne okumalardan hemen sonra aynı sayfa 40 defa okunur, sonraki gün o sayfanın yüzüne okuması dinlenir, en son olarak da diğer gün o sayfa ezber verilirdi. Tabi büyük sureleri daha önceden aradan çıkarmıştık biz. oralarda ister istemez bir rahatlama söz konusu oluyordu.

Back
X