Battaniyelerinizi evde nasıl yıkıyorsunuz?

allahtan benim makınama sığıyor battaniyelerim
ama annemın makınasına siğmiyor annemde banyoda elinde yikar. Önce bi ılık suya yatırıyor deterjanlan biraz öyle duruyor sonra elliylen yıkıyor. Bayağıda zaman zor yanı öyle
istersen halı yıkama yerlerıne verebilirsin onlar battaniye yorgan vs de yikiyorlar

valla canım bende iteleyerek zorla sokuyorum makinaya hatta az önce yıkadım çıkardım hiçte bişey olmuyo ama eğer güvenemezsen küvetin varsa ılık su hazırla elinde yıka derim yıkamacılara verme baştan savma yapıyolar çünkü...

yıkamacılara da guvenememkı zorla makınaya sıgdırsam yıkarmı acaba yoksa makınam bozulurmu 5 kılo alıyo

Neden yıkama şirketlerine güvenmiyorsun ki..:uhm:
Ben evimdeki makinamda hiç denemedim. Belki sığıyordur belki sığmıyordur..fisfisfis
Hemen yakınımdaki yıkama şirketine veriyorum. Tertemiz oluyorlar. Hem evde yıkamaya göre daha hijyenik ve temiz oluyor bana göre.
Onlar profesyonelce çalışıyorlar,bizden daha iyi olduklarına inanıyorum.yerimseniben

Allahtan makinam 7 kg lık ben evimde yıkıyorum :)çokta memnunum:)
canım makinanı riske atma derim sığmıyorsa...
küvetin fln yoksa büyükçe bir leğene at banyoda ayaklarınla çiğne çiğneye yıka derim...
annem öyle yıkıyordu :)

Allahtan makinam 7 kg lık ben evimde yıkıyorum :)çokta memnunum:)
canım makinanı riske atma derim sığmıyorsa...
küvetin fln yoksa büyükçe bir leğene at banyoda ayaklarınla çiğne çiğneye yıka derim...
annem öyle yıkıyordu :)

bende aynısını yapıyom ayagımda yıkıyorum
ilk suyunu süzdürüyorum ikinçi suda tamam tertemiz
birde vernelle ooooooooooohh mis gibi
kolay gelsin a.s.

Bacim eger battaniyeler tek kisilikse rahatlikla makinada yikaniyor.Ama eger cift kisilikse sakin deneme derim.Benim bir battaniyem cift kisilik onu aksamdan küvete deterjanla yatiriyorum ertesi gün ayaklarimla cigneyerek yikiyorum.Ellerimin gücü yetmiyor.Daha sonra duruluyorum bol suyla.Islakken küvetin icinde katliyorum ayaklarimla cigneyerek suyunu sikiyorum ve bir müddet süzmeye birakiyorum.sentetik oldugundan ayni gün kuruyor.Yalniz astigin yere dikkat et cünkü asinca su damlatiyor.icerilere falan asma.Biraz zahmetli ama bizim hayatimizda ne zahmetli degilki?Ben yurtdisinda yasadigim icin burada öyle yikamaya verebilecegim bir yer yok.Maalesf kendim yapmak zorundayim.Simdiden kolay gelsin.

aynen elyaf yorganlarım gibi küveti dolduruyorum icine sıvı sabun ve pembe sıvı kosla koyup bir gece bekletiyorum ertesi günü ayaklarımla cigniyorum iyice duruladıktan sonra küveti tekrar dolduruyorum 1 kapak yumusatıcı koyup 1 saat bekletiyor süzülmesini bekliyorum ve asıyorum kolay gelsin

Son düzenleme:
battanıyelerım cok tozlandı yıkamak ıstıyorum ama camasır makınesıne sıgmıyo evde nasıl yıkıyorsunuz paylasırmısınız arkadaslar??:asigim:

belki size saçma gelebilir ama ben battanilerimi kullanmak istiyen bir tanıdığıma verdim nedeni çok sağlıksız olduğunu düşünüyorum içinde okadar toz barındırıyorki otozların altında yatmak beni rahatsız ediyor helede çocuğunuz varsa ne kadar yıkayıp silkelesekte gitmiyorlar tamam belki çok sıcak tutuyorlar ama kurtuldum artık şimdi hepimize birer tane tüysüz pike tarzı battaniyeler oldım onlarda makinede yıkanabiliyor

battaniyeleri nevresim ile kullanmak çok... hem hijyen hem de kirlenmesini engelleyebilmek için. ben yorganları da battaniyeleri de makineye koymuyorum. sığsalar bile(zor oluyor zaten) hem düzgün temizlenmiyorlar hem de kazanın altındaki lastikler ağırlıktan aşınıyor ve bir süre sonra o iğrenç ses çıkmaya başlıyor. banyoda geceden leğenin içinde ılık su ve deterjanla ıslatıp ertesi gün çiğneyerek yıkıyorum. havalar ısındı suyla oynamak serinletici oluyor :)

valla hem tek hmde cift kişilik battanıyelerim makina yıkadım
gecen sene makina yıkar yıkamazmı diye düsünürken
halılar birlikte verdim hiç memnun kalmadım ne yalan soyleyim ,
sen elde makinada nasıl yıkarsan yıka ama yıkama yapan yerlere verme cnm

Back