Merhaba canım, inan benim 9 ay önceki halim gibisin aynı ve çok iyi anlıyorum seni.elimden geldiğince bilgilendireceğim;
Ben de aynı senin gibi düşünmüştüm hiç bilgi vermiyor diye.hatta değiştirmeyi düşündüm dr u.sağlık ocağımda bile daha çok ilgileniyorlardı.kilo takibi, tansiyon takibi, ödem kontrolü vb..
Selçuk hoca çok cool bi adam.bakıyo sana, bi sıkıntı görmüyosa hiç bi şey demiyo.kesinlikle boş konuşmuyo ve yorum yapmıyo.adam net.yani kafanı karıştırmıyo.evham yaptırmıyo.kilonu görüyo, tansiyonunu anlıyo durumundan.o kadar tecrübeli işte aslında.ben bunu doğumdan sonra anladım.
Bana sadece bol su iç, yürüyüş yap, vitaminini iç dedi hepsi bu.gerçi benim sorunsuzdu hamileliğim çok şükür.
Sana nasılsın dediğinde sıkıntını, merakını söylersen seni yönlendirir.onun dışında kafanı karıştırmaz.ki bence bu inan çok önemli çünkü arkadaşlarım dr.larının yorumlarından o kadar çok acabayla dönüyolardı ki randevularından...
Ben bi gün sağlık ocağında bana şöyle dediler dedim, kurcalatıcaksın kendini psikolojin bozulacak dedi
hakkaten de öyle olacaktı.
Ben de normal istiyodum.çok araştırdım ama hocanın normal doğurttuğunu hiç duymamıştım.son dönemlerimde paylaştım ben normal istiyorum diye.adam sen neye uygun olursan o şekilde doğurturum dedi.ki ben o kadar istedim ki normali, olmadı.yapamadım.kesinlikle hocanın yüzünden değil.akşam suyum geldi gittik hastaneye.normal istiyorum dedim.açıl ayı bekledik sabaha kadar.sabah dayanamadım ben.feryat figan sabahın 5 inde hoca geldi tüm ekibi de topladı sezeryana aldı beni.o saatte zorla gelen tüm ekip surat yaparken hoca o kadar pozitif ve güleryüzlüydü ki anlatamam.görünce aşırı rahatlamıştım.
Selçuk hocada bilgi hastanesinde normal doğum düşünüyorsan selçuk hocadan çok şey bekleme.ebeler ilgileniyo ilk etapta senle.ve kesinlikle şöyle dur, böyle nefes al, şu daha rahatlatır demiyolar.yatağında sancını çekip açılmanı bekliyosun.ben konuşuyorum arkadaşlarla da uygun pozisyonları anlatmışlar, vay duş aldırmışlar, yok başından ayrılmamışlar filan..burda kesinlikle öyle bi şey yok.eşimle bi başıma bağır çağır 2 saatte bi geldi yanımıza ebe.
Senin yerinde olsaydım epidural normal doğurtan bi hastane bulur orda doğururdum.bilgide epidural yok.olsaydı yaptırır normal doğururdum.tabi Allah bilir ama..
Ama sabahın 5inde sırf benim için o kadar gelmek istemeyen ekibi toplayıp bana gülen, gayet sorunsuz benim istediğim sezeryanı yapan, bebeğimi sağsalim kucağıma veren selçuk hoca ayrı!doğumdan sonra bebeğimi öptü kokladı ve okadar samimiydi kii..
Bundan sonra da malesef sezeryan olacağım için ona gideceğim.olmasam da ona gider başka hastanede doğururdum.
gebelik çok hassas bi dönem.her şeye takıyosun, hep kendini dinliyosun..zaten bizler her şeyi artık okuyoruz öğreniyoruz.ihtiyacımız olan güven duygusu bence.hocada bu duyguyu yakaladıysan devam et derim..
Çok dağıtmış olabilirim ama daha gebeliğinin başındasın.özel sigortalar var.ya da doğum paketleri var.şimdiden yaptırıp çok daha iyi hastanelerde de doğurabilirsin.medicana, tobb vb..
bilgi hastanesinde yenidoğan yoğun bakımı yok.Allah korusun bebekte sıkıntı olursa başka hastaneye gönderiyolar bilgin olsun.
Sonuç olarak Allah büyük, her dr her hastane vesile ama Selçuk hoca on numara adam bence..