bastırılmış duygular...

inşaallah olay olmaz :) evleneli 3 yıl oldu hala unutamamışlar mıdır yani? bir de konumun kutusunde neyi büyük hissediyorsun anlamadım :):):)
Kutu olayını boş ver bi espiri o :)

Peki çok mu özel kaçma sebebin yani ailen için bence sorun bu yoksa kız erkek ayrımı yaptıklarını pek sanmiyorum

kesinlikle kız erkek ayrımı yapılmamalı bence bizde erkek olmadıgı icin empati kuramıyorum ama kız kardeslerim arasında hic birimizi ayırmadılar. siz kacmısta olsanız o doktor olucak olsada aynı anne babanın cocuklarısınız. ve gelin değil onların kızı olan sizsiniz. bunu en azından annenizle konusup sebebini sorun bence. insan kızına yapmadıgı maddi desteği gelinine özel hediyeler alarak gösteriyosa sizin sormanız cok doğal olur

Hayat tarzlariniz uyusmuyor
Belki onlarda sorgulandiklarini hissediyorlardir
Sizde onlarda beraberken rahat degilsiniz anlasilan o karsilikli bir duygu
Kacarak evlenmis olmanizi affetmislerdie ama bu farkliliklar konunun etkilerini silmemis olabilir

Hayat tarzlariniz uyusmuyor
Belki onlarda sorgulandiklarini hissediyorlardir
Sizde onlarda beraberken rahat degilsiniz anlasilan o karsilikli bir duygu
Kacarak evlenmis olmanizi affetmislerdie ama bu farkliliklar konunun etkilerini silmemis olabilir

kesinlikle kız erkek ayrımı yapılmamalı bence bizde erkek olmadıgı icin empati kuramıyorum ama kız kardeslerim arasında hic birimizi ayırmadılar. siz kacmısta olsanız o doktor olucak olsada aynı anne babanın cocuklarısınız. ve gelin değil onların kızı olan sizsiniz. bunu en azından annenizle konusup sebebini sorun bence. insan kızına yapmadıgı maddi desteği gelinine özel hediyeler alarak gösteriyosa sizin sormanız cok doğal olur
geline yapılan maddi hediyeler az çok banada yapılır takılar dışında bunu takmıyorum.. gelinikızlarıolarak görüyorlarda neden damadı oğullarıolarak görmüyorlar?? yengeme telf. aldıklarında banada aldılar benim tlef. bozulduğunda ama eşimkaç ay bozuk telf. gezdi almadılar hepimizden önce eşiminki bozulmuştu..benim istediğim hepimize alsınlar değil zaten parayı zar zor kazanıyorlar hiç birimizealmasınlar daha bi ev alamadılar hep bizi okuttular ben istiyorumki artık kendilerine bir şeyler alsınlar

valla ne kadar naif birisiniz.. ilk defa yazım hatası düzeltilen bir üyenin kibarca cevap verdiğini gördüm ya kıyamet yakın :KK53:

açıkçası kaçtığınız için değil de tamamen "doktor erkek evlat" ve "kız evlat" ayrımına düşmüş gibisiniz.. abiniz ne kadar aramasa bile o erkek evlat, hem de doktor çocuğun vakti yok derler.. ama siz aramasanız "zaten kaçmıştı" olur..

keşke başka bir şehir ya da ülkeye gidip biraz özletseniz kendinizi.. mesela 2 sene ailenizi görmeseniz eminim tavırları değişir..

Kutu olayını boş ver bi espiri o :)

Peki çok mu özel kaçma sebebin yani ailen için bence sorun bu yoksa kız erkek ayrımı yaptıklarını pek sanmiyorum
isteyerek kaçmadım.. eşimle aramızda imam nikahımız vardı.. bunu annem öğrenince hemen resmi nikah şart dedi babamın kızmasından baskı kurmasından çok korktum ve belki bizim durumumuzu alnarlar diye kaçtım.onların istediği gibi evlenseydik eşimişinden uzaklaştırma alırdı ki öylede oldu evlendikten sora zar zor tekrar girdik..

Bence kacarak onlari hayal kirikligina ugratmissiniz ve esinizi bu yuzden benimseyemiyorlar.

geline yapılan maddi hediyeler az çok banada yapılır takılar dışında bunu takmıyorum.. gelinikızlarıolarak görüyorlarda neden damadı oğullarıolarak görmüyorlar?? yengeme telf. aldıklarında banada aldılar benim tlef. bozulduğunda ama eşimkaç ay bozuk telf. gezdi almadılar hepimizden önce eşiminki bozulmuştu..benim istediğim hepimize alsınlar değil zaten parayı zar zor kazanıyorlar hiç birimizealmasınlar daha bi ev alamadılar hep bizi okuttular ben istiyorumki artık kendilerine bir şeyler alsınlar
Iyi de demek ki Gelinleri ile hem hayat tarzları uyuyor hem de onu daha çok seviyorlar demek ki.belki esinin seni onlardan uzaklaştırdıgini düşünüyorlardir ki bana öyle geliyor.yani sende yazmissin yengen ve annenin ortak hayatları var aktiviteleri var.

valla ne kadar naif birisiniz.. ilk defa yazım hatası düzeltilen bir üyenin kibarca cevap verdiğini gördüm ya kıyamet yakın :KK53:

açıkçası kaçtığınız için değil de tamamen "doktor erkek evlat" ve "kız evlat" ayrımına düşmüş gibisiniz.. abiniz ne kadar aramasa bile o erkek evlat, hem de doktor çocuğun vakti yok derler.. ama siz aramasanız "zaten kaçmıştı" olur..

keşke başka bir şehir ya da ülkeye gidip biraz özletseniz kendinizi.. mesela 2 sene ailenizi görmeseniz eminim tavırları değişir..
aslında ihtimalvar biliyormusun? zaten uzak şehrlerdeyiz senede 1 kere görüşrüz önceden ben giderdim hep ama babam iğneleyici konuşur aynı şekilde sigara vs.. den dolayı rahatsız olurum ve gitmem.. şimdi ise yurt dışına çıkma ihtimalimiz var 2 senede bi izin var.

gelini kızı olarak gören damadınıda oğlu gibi görmeli bence. o biricik oğullarının karısı olucak diye el üstünde tutuluyosa sizin eşinizi neden oğulları gibi göremiyolar. ve geline telefonu bilgisayarı kendi annesi babası alsın bizde nişanlımla kac senelik sevgiliyiz daha hiç öyle bişey almadılar bende istemem zaten kendi annem babam alırsa alır. madem alıyolar o zaman damadıda ayırmamalı madem bozuk telefonu var ve alıcak gücleri var onada alsınlar. alıcak gücleri yoksa hic birine almasınlar. ben anlamıyorum bu biricik oğullarının biricik eşine kızımız canımız diyip damadı dıs kapının dıs mandalı görmeyi.

Birinci neden kaçmanız.
İkinci neden abinizin onların beklentilerini yerine getirmiş olması, hayırlı evlat mantığı.
Üçüncü neden hayat tarzlarınızın farklı olması. Siz onlara gidince geriliyorsunuz, rahat değilsiniz. Onlar da siz gidince rahat etmiyorlardır muhtemelen. Ve aynı görüşte olmadığın birine evladın da olsa çok yakınlık hissedemiyorsun demek ki.

Bir yakınım var, dünyanın en pozitif kadınlarından en mükemmel annelerinden biridir. Büyük kızı biraz zengin biraz muhafazakar bir ailenin oğluyla evlendi. Şimdi sürekli annesine " öyle giyinme, öyle gülme, pazardan aldığın kıyafetlerle gelme bize, eşimin yanında konuşmalarına dikkat et, alkol alma" falan gibi şeyler söylüyor. Kadın doğal olarak artık kızıyla görüşmek istemiyor. Sizde de böyle bir durum olabilir mi?

isteyerek kaçmadım.. eşimle aramızda imam nikahımız vardı.. bunu annem öğrenince hemen resmi nikah şart dedi babamın kızmasından baskı kurmasından çok korktum ve belki bizim durumumuzu alnarlar diye kaçtım.onların istediği gibi evlenseydik eşimişinden uzaklaştırma alırdı ki öylede oldu evlendikten sora zar zor tekrar girdik..
Resmi nikah olmadan imam nikahı yapmak yasak değil mi?

Ve evet anne çok haklıymış ve bence yukarda da yazdım onlar eşini asla benimsememisler ve ona kizginlar

aslında ihtimalvar biliyormusun? zaten uzak şehrlerdeyiz senede 1 kere görüşrüz önceden ben giderdim hep ama babam iğneleyici konuşur aynı şekilde sigara vs.. den dolayı rahatsız olurum ve gitmem.. şimdi ise yurt dışına çıkma ihtimalimiz var 2 senede bi izin var.

tamam işte, 2 senede 1 hafta izne gelirsen eminim sana daha farklı davranırlar.. şimdi uzak bir şehirde bile olsan ellerinin altında sayılırsın, seni özlemiyorlar.. baktın ki gittikten sonra da aynı tas aynı hamam o zaman boşver, eşin ve çocuklarınla kendi aileni kurup aldırmamaya çalış..

belli ki aileni kacarak cok üzmüssün, gercekten kendini afettirmek istiyosan baya bi cabalaman lazim. ben kacsaydim evden babam bidaha yüzüme bakmazdi, ki babam bize cok fazla düskün el üstünde büyüdük.

sen kapanmissin namaza baslamissin, Allah kabul etsin, bizlerede nasip etsinde o konudaki ayrimciligi sanki ailen degilde sen yapiyomussun gibi geldi bana...
bide herkes sigara iciyomus, bi tek esin ve sen icmiyomussun buna ragmen icmeye devam ediyolarmis ama senin evinde balkonda iciyolarmis, buda bisey yani.
ya yanlis anlama beni, senide anliyorum evlat ayrimi hic hos degil, üzüldümde adina ama sanki hem suclu hem güclü tavrindasin biraz öz elestiri yap
önce bu ona yaptilar bana neden yapmadilar duygularindan kurtul emin ol daha rahat olursun sonrada ailenle konusmayi dene özür dile hatani anladigini bilsinler

önce kendinde basla yani

Bence kacarak onlari hayal kirikligina ugratmissiniz ve esinizi bu yuzden benimseyemiyorlar.
ama eşim babamı aradığında babam çk rahat ve sevecen konuşur.. eşimi seviyorlar bundan eminim...

Iyi de demek ki Gelinleri ile hem hayat tarzları uyuyor hem de onu daha çok seviyorlar demek ki.belki esinin seni onlardan uzaklaştırdıgini düşünüyorlardir ki bana öyle geliyor.yani sende yazmissin yengen ve annenin ortak hayatları var aktiviteleri var.
yengemi daha çok sevmiyorlar bence ne de olsa ben öz kızlarıyım daha önemli değilmiyim yani? nişanlılık döneminde çok sorunlar yaşadılar ama her zaman yengemi savunmadılar.. sanmıyorum onu benden çok sevdiklerini ama tabii ki aktiviteleri olur yengem anneme ayak uydurabilir çünkü sigaradan rahatsız da olmaz... beni annemlerin yanına gönderende hep eşimdir ama sadece artık ben gitmek istemiyorum... gerçektende bu şekildemi düşünüyorlardır eşimin beni onlardan uzaklaştırdığını?

Anne baba için tüm bunlar zor oluyor.
Açıkçası benim çocuğum beni hiçe sayıp kaçıp evlense ben de isterse her gün arasın beni kolay kolay unutamazdım o kırgınlık kalırdı. Yani bazen bir şeylere çok kırıldığınızda ne yazık ki özür dilemekle yada aramakla hemen unutulmuyor.
Benim ailemden bir kaç kişinin bana dediği bir kaç laf hala kulağımda özür de dileseler çok yakın da dursalar hediyelerle sürprizlerle de gelseler tekrar ısınamıyorum mesela.
Ayrıca evet hayat tarzlarının farklılığı da etkiler ne yazık ki benim de koptuğum bir kaç arkadaşım oldu bu sebeple. Abiniz ve yengeniz onlarla aynı sosyal ortam da eğleniyor ve uyum gösteriyor diye kendiniz diyorsunuz. Bu durum da etkiler.
Benim arkadaşım da kaçmadı ama kapalı bir aileyle evlendi. Babası torun hatırına görüşse de hala kırgındır karşı çıkıp evlenmesine.
Ayrıca resmi nikahınız hala yoksa da bu onlar için hoş durum değil. Bu durumu da büyütebilirler.

X