Baştan hata olan evliliğim

Alittlesunshine

Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2021
282
131
23
30
Merhaba arkadaşlar.. Bu aralar boşluktayım düşünmek için baya zamanım oldu.. 6 aylık evladım var şükürler olsun onu verene.. Ama bu evlilikte ona haksızlık mı ediyorum bilemiyorum böyle sevgisiz bir ortamda büyüyecek.. Eşimle nişanlılık tan beri problemliydijk yani öyle böyle değil telefon kırıyordum sinirden fln. Niye ayrılmadım hem aynı yerdeniz dedikodu vs hem benim zayıf olmam bu konularda zayıfım bi insana hakettiği tepkiyi veremiyorum üzülüyorum hemen affediyorum. Bu huyumu hala düzeltemedim.. Sonra evlendik ama bizde sıkıntılar arttı ailesine para vermeler bana ilgi göstermemeler. Başka birisi de yoktu ama yok adamın sevgi anlayışı ile benimki çok farklı.. Adam beni eziyor da ciddiye almıyor sinirlenince bazen vuruyor işte nasıl kendimi ezdirdiysem. En son boşanıcam dedim ama çok kararlıydım fakat etraftakiler laflarıyla yediler, bitirdiler.. Gücüm kalmadı döndüm o adam değişti evet eskisi gibi değil.. Ama içim soğumadı.. Belki bebek olmasa yine boşanırdım o derece.. Onun beni sevdiğini düşünmüyorum adama yapışmışım resmen neler yaptı yine bırakmadım.. Şimdi nd yapmalıyım aramızdaki sevgisizlik gider mi? Nasıl çaba göstermeliyim ys da göstermeneli miyim

Merhaba arkadaşlar.. Bu aralar boşluktayım düşünmek için baya zamanım oldu.. 6 aylık evladım var şükürler olsun onu verene.. Ama bu evlilikte ona haksızlık mı ediyorum bilemiyorum böyle sevgisiz bir ortamda büyüyecek.. Eşimle nişanlılık tan beri problemliydijk yani öyle böyle değil telefon kırıyordum sinirden fln. Niye ayrılmadım hem aynı yerdeniz dedikodu vs hem benim zayıf olmam bu konularda zayıfım bi insana hakettiği tepkiyi veremiyorum üzülüyorum hemen affediyorum. Bu huyumu hala düzeltemedim.. Sonra evlendik ama bizde sıkıntılar arttı ailesine para vermeler bana ilgi göstermemeler. Başka birisi de yoktu ama yok adamın sevgi anlayışı ile benimki çok farklı.. Adam beni eziyor da ciddiye almıyor sinirlenince bazen vuruyor işte nasıl kendimi ezdirdiysem. En son boşanıcam dedim ama çok kararlıydım fakat etraftakiler laflarıyla yediler, bitirdiler.. Gücüm kalmadı döndüm o adam değişti evet eskisi gibi değil.. Ama içim soğumadı.. Belki bebek olmasa yine boşanırdım o derece.. Onun beni sevdiğini düşünmüyorum adama yapışmışım resmen neler yaptı yine bırakmadım.. Şimdi nd yapmalıyım aramızdaki sevgisizlik gider mi? Nasıl çaba göstermeliyim ys da göstermeneli miyim
Eliniz ekmek tutacak ve bosanacaksınız baska yolu yok.
Gitmez cünkü size vurmus,ezmis,kırmıs dökmüs..
Hangi birini unutacaksınız?

Yaşananlar yaşanmış affetmemeliydin ama etmişsin. Bundan sonra sevgi beklemeden bu evliliği sürdürmen gerekir. Anlamıyorum arada şiddet olmasına rağmen insan bunu unutup nasıl sevgi ister. Bir insanın en büyük sevgisizligi aldatma ve şiddet değil midir ?
Bence boşan ama bosanmayacaksın belli zaten en azından eski yaşlıların yaptığı gibi karin tokluğuna yaşa gitsin. Sevgi bekleme gelmez o ilk tokati attığında bitmiştir

Yaşananlar yaşanmış affetmemeliydin ama etmişsin. Bundan sonra sevgi beklemeden bu evliliği sürdürmen gerekir. Anlamıyorum arada şiddet olmasına rağmen insan bunu unutup nasıl sevgi ister. Bir insanın en büyük sevgisizligi aldatma ve şiddet değil midir ?
Bence boşan ama bosanmayacaksın belli zaten en azından eski yaşlıların yaptığı gibi karin tokluğuna yaşa gitsin. Sevgi bekleme gelmez o ilk tokati attığında bitmiştir
Boşanma konusu geçtikten sonra o tarz bi olay olmadı :(ama ben içimdekilerini aşamıyorum.. Ama bunu istemiyorum insanlar yıpratma sa dönmezdim

Bebek olmasa da boşanmazdınız. Yani nişanlıyken de affetmişsiniz. Madem adam değişmeye başladı.Sizde geçmişi unutacaksınız başka yolu yok gibi sizin açınızdan. Şiddet affedilmez ama siz affettiniz diye söyledim bunu
Dönmem bilinçli olmadı inanın o kadar bunalmıştım ki tmm dedim bi kere daha.. Bebek olmasa farklı yöne giderdi mecbur unuttum olanları,

Boşanma konusu geçtikten sonra o tarz bi olay olmadı :KK43:ama ben içimdekilerini aşamıyorum.. Ama bunu istemiyorum insanlar yıpratma sa dönmezdim
İnsanları bosverip kendinizin nasıl daha iyi hissedeceginizi düşüneceksiniz. Bahanesi olmadan gerçekten ayrilabilecek misiniz, ayrılırsaniz geri dönsün af dilesin diye beklemeden durabilecek misiniz ona bakın. Bazen kendimizde o gücü bulamayınca başkalarının sözleri bahane olur, işimize gelir. İnsan önce kendine dürüst olmalı. Kesinlikle ayrilabileceginize inanıyorsanız ama çocuk ama ailem ama başkaları gibi bahaneler kalmaz

Boşan gitsin , bırak gitsin , aman kurtul o adamdan. Burada yorumları okudukça şaşırıyorum . Ne kadar kolay geliyor bunları yazmak. Ama uygulamak bir omur bitiriyor belki de. Hakkınızda hayırlısı olsun . Kendinize gereken değeri verin ki karşıdaki de o değeri versin .

Siz öğretmensiniz öyle hatırlıyorum.
Bir de bu adana çocuğu da isteyerek yaptınız neden çocuk bahane oluyor şimdi?
Şuan ayrilsaniz da çocuğa bakma gücünüz var.
Ayrılmama nedeniniz kendinizsiniz.

Boşan gitsin , bırak gitsin , aman kurtul o adamdan. Burada yorumları okudukça şaşırıyorum . Ne kadar kolay geliyor bunları yazmak. Ama uygulamak bir omur bitiriyor belki de. Hakkınızda hayırlısı olsun . Kendinize gereken değeri verin ki karşıdaki de o değeri versin .
Aslında buraya nişanlıyken konu açtığım fa herkes bana mantıklı şeyler söylemiş ben uygulamamışım hata benim

Bu bebeği leylekler getirmediğine göre hala adamı seviyorsunuz bahanem olsun diye düşünmüşsünüz.
Şiddeti affetmeniz gerçekten çok üzücü o tekrarlanmadığı sürece en mantıklısı geçmişe bir set çekmek.
Yeni evlenmişsiniz gibi düşünüp bundan sonra mutlu olmak.

sakın yanlış anlamayın amacım sizi üzmek değil ama psikolojik bir destek almalısınız. Bu adam size hem psikilojik hem fiziksel şiddet göstermiş siz hep affetmişsiniz. Birde çocuk yapmışsınız. Allah evladınıza uzun ömürler versin ama çocuğunuzu bu ortamda büyütmek istediğinize emin misiniz.? Etraftaki insanları boşverin siz artık bir annesiniz o bebişin gelişiminden de sorumlusunuz. Eğer imkanınız varsa (tabi maddi durumunuzu ve ailenizle durumunuzu bilemiyorum) kendinize yeni bir yol çizin

arkadaşım sana eternal sunshine of the spotless mind lazım unutman için
hangi birini unutucan hafızandan silinmesi falan lazım, baya pozitif bilim uygulanması lazım kafanın içine.

Back