• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başsavcıdan açıklama: 25 gözaltı, 3 tutuklama var

AngryPenguin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
5.378
1.437
248
Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, Soma'daki maden faciasıyla ilgili olarak 25 kişinin gözaltına alındığını, 3 kişinin tutuklandığını açıkladı.

Soma'da meydana gelen maden faciasının ardından görevlendirilen Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, soruşturmayla ilgili açıklamalarda bulundu.

Açıklamadan satır başları şöyle:

“İşlemlerin yapıldığı mahal olan Kırkağaç ilçesinde görevlendirilen toplam 31 Cumhuriyet Savcısı olarak göreve başladık. Soma ilçesinde görevli iki cumhuriyet savcısı olay yeri keşif işlemini gerçekleştirmişlerdir.”

“Bilirkişi heyetinin verdiği ilk rapora göre, olayın trafo patlaması sonucu meydana gelmediği, yeraltı kömür işletmesinde meydana gelen olayın, olay günü yanan kömürün çökmesi ve yoğun karbonmonoksitin ocağı kaplaması sonucu meydana gelmiş olabileceği bilirkişiler tarafından ifade edilmiştir.”

“Şüphelilerden 25 kişi gözaltına alınmış, 6’sı tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmiş, 3’ü tutuklanmıştır. Şüphelilerin üzerlerine atılı olan suç, taksirle birden fazla kişinin ölüm ve yaralanmasına yol açmak şeklindedir.”
http://www.radikal.com.tr/turkiye/bassavcidan_aciklama_25_gozalti_3_tutuklama_var-1192739

Bu demektir ki bu işin içinde ihmal var trafo mrafo hikaye.
Bakalım nolacak akibeti şirketin de patronun da.
Bakalım holdıngın onune yatılacak mı bakalım kayrılmaya,korunmaya çalışılacak mı hepbirlikte göreceğiz.

Soma'da meydana gelen maden faciasıyla ilgili gözaltılar devam ediyor. Son olarak Alp Gürkan'ın oğlu Soma Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Grup CEO' su Can Gürkan gözaltına alınarak jandarma karakoluna getirildi. Can Gürkan buradaki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

AVUKATI KARAKOLA GELDİ
Can Gürkan gözaltına alındıktan sonra avukatı da karakola geldi. İsmini söylemeyen avukat, “Savcı ya da emniyet ne yapılması gerekiyorsa onu yapıyordur. Hastane raporu alması gerekiyorsa alıyordur” dedi.

5 KİŞİYE TUTUKLAMA TALEBİ
Bu arada Soma'daki maden faciasıyla ilgili Akın Çelik, Yalçın Erdoğan, Ali Ulu, Ertan Ersoy, Selçuk Demirci'nin tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildiği öğrenildi.

Beklenen son ama olmasi gereken son deil okadar can ihmalin kurbani olmamaliydi umarim kim in parmalari varsa bu ihmalde herkez cezasini ceksin

Son düzenleme:
2010'da 30 işçinin öldüğü karadon madeni davası 4 yıldır hala sürüyor. 30 madencinin hesabı sorulamadı. Sanıklarından İsmail Güner 15 yılla yargılanırken taş kömürü kurumuna genel müdür yardımcısı yapılmış.

Acaba zarrapın önüne yatarım dedikleri gibi Can Gürkan'ın da önüne yatmışlar mıdır?

Bir de şöyle bir haber dolanıyor.Doğru mu bilmiyorum.Eğer doğruysa 3-5 seneye kimin nerelere yerleştirileceğini kestirebiliyor musunuz?

'' 2010'da 30 işçinin öldüğü karadon madeni sanıklarından i.güner 15 yılla yargılanırken taş kömürü kurumuna g.müdür yardımcısı yapılmış.''

deniz feneri, hrant dink, muhsin yazıcıoğlu, reyhanlı, uludere, gezi olayları, 17 aralık. Bunlardan ne sonuç çıktı ki? şimdide Soma. Bundan da pek birşey çıkmaz. Belki göstermelik tıkayacaklar, sonra geri salacaklar.

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, şirket yetkililerinin faciadan günler sonra gözaltına alınmasına tepki gösterdi: "300 kişinin can verdiği bir yerde bu kadar gün geçtikten sonra adım atılmasını anlamakta zorluk çekiyorum."
Bolu'da bir çay bahçesinde basın toplantısı düzenleyen Ercoşkun, Soma'daki maden faciasının ardından firma yetkililerinin olaydan günler sonra gözaltı alınmasına tepki gösterdi.

Ercoşkun, şunları söyledi: "Yolda bir trafik kazası olsa ve Allah korusun bu kazada bir vatandaşımız hayatını kaybetse emniyet güçlerinin ya da savcılığın yapacağı ilk iş sürücüyü gözaltına almak olur. Ama 300 kişinin can verdiği bir yerde bu kadar gün geçtikten sonra adımlar atılmasını gerçekten anlamakta zorluk çekiyorum. Böylesine önemli bir meselede bu kadar farklı bilginin uçuştuğu bir yerde niye acaba bu şekilde yavaş adımlar atılıyor bunu da merak ediyorum. Hazırlamış olduğumuz meclis araştırma önergesinde tüm bu noktaları en ince detayına kadar yazmaya çalıştık ki olay tüm detayıyla ortaya konulsun. Bu konuda da gayret sarf etmeye devam edeceğiz."
http://www.radikal.com.tr/turkiye/akp_milletvekili_ali_ercoskun_somada_gozaltilar_gecikti-1192736

Bunlar ters düşecek gibime geliyor.Yani an be an gelişmeler o yönde gibi ya da halkın üzerinde yaratmak istenilen algı yanılsaması mı ?
Sımdı A haber kurtarıldıktan sonra sırketın 1000 lira teklıf ettıgını soyledıgı bır madencıyle roportaj yaptı.Aksam haberlerde ise sırket sahıbı devlet ıstedı destek verdık vermeseydi minvalinde acıklaması vardı..Birbirlerine topu atacaklar mı yoksa aynı yolun yolcusu mu olacaklar işbirliği mi yapacaklar ?

Soma Holding'ten yapılan açıklamada maden sahibi Alp Gürkan hakkında gözaltı kararı olmadığı belirtildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
''
Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Eynez Maden Ocağı’nda yaşanan elim kaza nedeniyle hakkında çıkan gözaltı kararını bu sabah öğrenmiştir. Soma’da emniyet güçlerine müracaat ederek hakkında gerekli işlemin yapılmasını talep eden Can Gürkan’ın ifadesi alınmaya devam edilmektedir.
Soma Holding gözaltındaki tüm çalışanları için avukat görevlendirmiştir, aksi yönde çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır.
Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan hakkında herhangi bir gözaltı kararı bulunmamaktadır.
Yapılan haberlerde hukuki sürecin başladığının göz önünde bulundurulmasını rica eder, hassasiyetiniz için teşekkür ederiz.''

CAN GÜRKAN: ZAMANI GELİNCE KONUŞACAĞIZ
Gözaltına alınan, Soma Holding’in sahibi Alp Gürkan’ın oğlu ve Soma Madencilik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, adliyeye getirildi. Can Gürkan, "Zamanı gelince konuşacağız" dedi.

hurriyet.

Bu adamın bu kadar rahat zamanı gelince konuşacğız dedirten needir ??
Korkuyorum ya bu olayında üstü kapatılacak diye aklım çıkıyor çünkü benim devlete zerre GÜVENİM YOOOKKK !!! Şu güne kadar hangi feelaket hakkıyla sonuca ulaştırıldı ? Hangisinin peşi bırakılmadı ?? Kimler kayrılıp daha güçlenmedi.Kahretsin ki benim devlete güvenim yokkk !!!

Bu adamlara bu holdıng bu kadar peşkeşi kim çektirdi ?? Bu adamlara 2013 yılında Can Yayınlarından daha az vergiyi kim ödetti ? Kafayı yiyeceğim ya bu soruların hiçbirinin cevabı yok şu adil düzen olmayan ülkede ya !

Son düzenleme:
Göz boyuyorlar resmen.
Suçlular hala devletin içinde.
Alp Gürkan ve o şirketin başında kim varsa hepsi suçlu!
En kötüsü o insanların hakkı yerde kalacak.
İnşallah hesabınız öbür dünyaya kalmaz gözlerimle görürüm millete hesap verdiğinizi.

LG-P710 Tapatalk

Savcı, Başsavcı, Hakim gibi kelimelere güven duymuyorum artık. Hepsi hükümetim emir eri oldu.

Sorumluluğun tepesindeki hükümetten tek istifa gelmemişken, çıkan karar asla adil olmayacak.

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, şirket yetkililerinin faciadan günler sonra gözaltına alınmasına tepki gösterdi: "300 kişinin can verdiği bir yerde bu kadar gün geçtikten sonra adım atılmasını anlamakta zorluk çekiyorum."

Fasa fiso. Facia var diyeceksin. Gözaltıların gecikmesini anlamakta güçlük çektiğini söyleyeceksin ve istifa etmeyeceksin.

Bakın eleştiriyoruz aldatmacası.

[h=2]Soma'daki maden faciasında Soma Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Ramazan Doğru, tutuklanma istemiyle adliyeye sevk edildi. Ramazan Doğru, Soma Kömür İşletmeleri A. Ş.'nin tüm sorumluluk yetkilerinin kendisine devri konusuyla ilgili belgedeki imzanın sahte olduğunu ve kendisine ait olmadığı iddia etti. Bunun üzerine savcı, şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan için ek gözetim süresi istedi. Savcının, Can Gürkan'ı tekrar ifadesini alacağı ve mahkemeye yeniden sevk edeceği öğrenildi...[/h]
Hurriyet.

Her geçen dakika yeni birşey.
Her geçen dakika daha da mide bulandırıcı gerçekler.

Back