basörtumu yapamıyorum yardim...!!

sanmıyorum bir stil danışmanları vardır zaten.
Evlerinde de bu tür işleri yapan birileri mutlaka vardır.
hic basortu kullandin mi bilmiyorum ama tahminimce o igneyi girtlaginin hemen altinda baskasina vurdurmazsin

hele first ladysem can guvenligim yok ayol :) ben kendim yapardim.

hic basortu kullandin mi bilmiyorum ama tahminimce o igneyi girtlaginin hemen altinda baskasina vurdurmazsin

kullanmadım bu da bir bakış açısı tabi.
ama ben de first lady olsam kendim yapmam yaptırırım.
bence onlar da öyle. yoksa çok narin kumaşları falan o kadar düzgün yapamazlar her defasında.

saçın uzunsa bişeye gerek yok
ama kısaysa eşarp kayar
onun için saçını topla küçük bi yemeniyi topuzunun etrafına sıkıca dola
ama tepeden degil
tepeden olmaz dimi çiçeğim

konu sahibi arkadaşım bonen penye ise rahatça takılır zaten
ama satense işin zor.. önce penye ile başla
eşarp zor bağlanır aslında bone değil.. şaşırttın beni

yenı kapandim ama boneyı ve nasıl yapilcagini bilmıorum bonenn altıne napmam lazimmki duzgun dursum bazilari bone tokasi dio ama guzel durmuo bişemi dolamak lazim yardimçi olun çildircam :/
Boneler pamuklu kumaştan oluyor amacı da eşarp kaymasın, saçlar bir yerlerden portlamasın diye, niye durmuyor ki, kaymaz normalde. Saten bone mi aldınız?

Ya da siz hani yüksek dursun diye mi , nasıl yapılır diyorsunuz? İçten başka eşarplar, ya da süngerli boneler kullananlar var; Ben şahsen doğru bulmuyorum. Eşarbınım altında dolgun bir saçım var demek, biraz tesettürün amacına ters gibi.

Arkada koskocaman bir topuz yapma sakın, çünkü çok itici duruyor. Ama saçın kısaysa, hiçbirşey yapmadan bone takınca, üstüne eşarpta gelince bu sefer saç şeklin belli oluyor, yumruk gibi duruyor, kafa kocaman arkada saç ponpon gibi o da itici duruyor bence. Amaç dikkat çekmeden derli toplu durması olmalı. kalın kumaşlı lastik tokalar varya, saçımızı ay kuyruğu yaparken tam at kuyruğu yapmayıp topuz olarak bıraktıktan sonra penye boneni takıp, saçınıda içine yerleştirirsen kafanla bütün gibi bir topuz olur eğreti durmaz. Bu arada kapalı değilim, annemden biliyorum.

Kesinlikle katılıyorum Kuaförde yaptırmam gereken zamanlarda bile o iğneyi kendim takıyorum

yenı kapandim ama boneyı ve nasıl yapilcagini bilmıorum bonenn altıne napmam lazimmki duzgun dursum bazilari bone tokasi dio ama guzel durmuo bişemi dolamak lazim yardimçi olun çildircam :/
bu şekilde bone tokaları var canım ama büyüklerinden alma kafan kocaman olur küçükleri işini gayette güzel görür

Kapalı değilim bir fikrim yok.
Bahsettiğin şey yukarıda resmi olan ve topuz tokası dedikleri şey.
Ama sınıftaki kapalılardan biliyorum kafaları normalin 3 katı kadar büyüyor ne şekilde bağlıyorlarsa.

Hayırlı olsun öncelikle.
Bone ile başlamak yerine %100 pamuklu olan kenarları da oyasız olan bir tülbent kullanmanızı tavsiye ederim.Kayma ve yanak kısmından fışkıran saçları engellersiniz.Ayrıca iç tülbentinizin rengini de kalın siyah dizaltı çoraplar varya onun bir tanesini alın kısmından görünen tülbentin üzerine bağlayın.Saçınız çok az ise topuz tokaları var onu kullanın.
Şal takacaksanız eğer çok uğraşmazsınız.Takacağınız kısmı yani alına gelen kısmı içeri doğru katlayıp takın.
Başörtü kullanacaksanız (yalvarırım önüne düzgün dursun diye film felan koymayın) geekli miktarda katlayın.Başınıza örttükten sonra şekil verin.Birde kaymaması için üzerinden iğne ile tutturun. İlk etapta çenede iğne yapmak çok zor olabilir.Minik çengelli iğneler var (küçük altınların ucunda oluyor:)) onlardan kullanabilirsiniz.

Cok saolun kizlar yorumlarinizi tek tek okudum cok saolun benm tek sikintim basortuyu bagladiginda duzgun durmamasi bineyi takiorum sacim cok uzun deil kisa yumurta gibi topuz oluo bise dolamadan yaptigimda kafamda yumurta varmis gibi duruo cookk buyuk bi topuzda istemiorum bakiorum cogu insanda cok guzel duruo en sonnda sokkta gordugum bi insana sorucam bacim sen bunu nnasil yapion die :)

tepeden olmaz dimi çiçeğim

konu sahibi arkadaşım bonen penye ise rahatça takılır zaten
ama satense işin zor.. önce penye ile başla
eşarp zor bağlanır aslında bone değil.. şaşırttın beni

aslında ben eksik anlatmışım dğn acelem vardı cıkacam diye
saçmalamışım
eşarpı topuzun etrafına dolasın sonra boneyi takar diye yazmadım
benim saçım kısa oldugu için topluyorum bir kaç tel toka saga sola
sonra saçlar çıkıyor onlar çıkmasın diye saçımın topuz kısmına yemeni doluyorum
sonra bone
tepeden sevmiyorum ben
çok çirkin duruyor
işin daha bide dini kısmı var girmeyecem

Canım bonenin içine topuzunun etrafına ne tülbent dola, ne de büyük topuz tokalarından kullan. İkisini de tavsiye etmiyorum.
Tesettürde amaç güzel gözükmek değildir. Hem şık olurum hem tesettürlü olurum anlayışı asla ve kat'a Kuran'da yoktur.
Tesettür örtünmek, gizlenmek anlamına gelir. Ama tabi her konuda batı'ya özenen ülkenin insanları bu konuda da onların moda anlayışlarıyla yönlendiriliyor. Kendine tesettür adı veren sayısızca marka var. Fakat bunların amacı seni örtmek değil, seni sana bakması haram olan adamların içinde hoş, şık ve alımlı göstermek.
Bunların bilincinde olmalısın ve tesettüre kimin için, ne için girdiğini oturup düşünmelisin.

Allah içinse eğer, topuzunun yumurtaya benzemesi hiç bir önem arzetmemeli.
Dışardan bakıldığında güzel gözükmek ise, o zaman bu amelin Allah için olmaktan çıkar.

Yaptığın şeyin ibadet olması için, onu Allah'a has kılman, ihlasla yapman gerekir.
Allah hayırlara vesile kılsın durumunu

tatlim, sapka gibi boneylerde var, bagsiz onlar daha basit, ben bazen hala onlari takarim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…