Başörtümü taşıyamıyorum...

sephira

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2009
202
1
35 Yaşında üniversite mezunu,çalışan bir bayanım. 1,5 yıl öncesine kadar açık giyinmeyen bir bayandım. Örtünmeyi çok istedim ve gerçekleştirdim. Ailemde ,çevremde Örtülü kimse yok. Ama epeydir kafam çok karıştı. Aynı şekilde giyinmeyi ancak örtümü çıkarmayı düşünüyorum çünkü dolduramıyorum içini.kendimi manevi olarak doyuramıyorum sadece başım Örtülü o kadar,bu bana korkunç bir riya geliyor. Kafamın karışmasının sebeplerinden biri bu... Bir diğeri ben kimin Örtülü kimin örtüsüz olduğnu karıştırmaya başladım. Amacından sapmış ne yazık ki.amaç dikkat çekmemekse ben şu örtümün altındaki topuzla saçlarımı at kuyruğu topladığım açık halimden daha çok dikkat çekiyorum... Benim gibi Düşünen yada uygulayan var mı? Neler düşündünüz,neler yaşadınız?

Ben o topuzun günah olduğunu duymuştum hatta okumuştum çok fazlada yorum yapmak istemiyorum aslında forumda yasak herhalde dini konular ama kendinizi nasıl iyi hissediyorsanız vicdanen onu yapın

zaten dinimizde böyle bir şey yok. tamamen ayetin bir takım siyasi hesaplara göre yorumlanmasından kaynaklı. kafanı ört denmez yani.
sırf siyasi partilere yaranmak ihale almak (koca, abi vs.. için) takanlarla dolmuş ülke.
daha da önemlisi fiyatlar çok yüksek hani tamamen ticarileşmiş. normalde 50 lira etmeyecek bir etek 500 600 liraya satılır olmuş.. bunu alanlar parayı nereden buluyor şaşırtıcı değil.
sana tavsiyem içinden gelmiyorsa hiç uğraşma.
özgürce yaşa.

Galiba siz örtüyü taşıyabiliyorsunuz. Çünkü taşıyamayanlar durumun farkında değil. Ama illaki kendimle barışıklığım tehlikede diyorsanız;tabikide uygun gördüğünüzü yapın. Yüce rabbim size hayırlı ve güzel olanı nasip etsin.

Tam olarak neden rahatsız oldugunuzu anlamadim açıkçası

Kendi isteginizle kapanmissiniz sizi zorlayan yok

Acik halinizden daha fazla dikkat çektiğinizi dusunuyor yada hicbir ibadetinizi yapmayip basinizi orttugunuz icin suclu hissediyosaniz ya kendinizi suclu hissetmeyecek sekilde ortunun , ya da açılin..

Bu hisler de sizin , ortunme karari da

Bence de cikar..onemli olan o maneviyati hissederek onu takmaktir..ve bence de o topuzla ve son model tesettur kiyafetleriyle daha cok ilgi cekiyolar...neyse belki de istedikleri budur:))

Hafiften dini konu olmuş, kapanabilir.
Sizin kapanmaktaki amacınız dikkat çekmemek miydi? Başkalarını bırakın kendinizi düşünün herkes kendi hesabını verecek o yüzden sizi bir tek kendiniz ilgilendiriyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…