Herhalde Natalie Portman'ın en beğendiğim bayan olmasından ileri geliyor, Star Wars serisindeki gelinbaşı gerçekten çok hoşuma gidiyor. Ben başörtülü gelin olacağım ve benim gibi örtülü olmayan ailem "türban" diye niteledikleri tarzda bir gelinbaşım olmaması konusunda ısrarcı oldukları için bahsettiğim model benim açımdan bir kurtarıcı oldu Bu modelden esinlenerek ipek kumaş çevresine kalın bir dantel dilimi işlettim ve başa bu şekilde oturtulunca orijinal bir gelinbaşı oluyor. Çene altından bağlanmadığı için gelinliğin yüksek yakalı olması gerekiyor tabi, ama kulak arkasından bağlamak kadar boynu açıkta bırakmıyor. Yanlardan boyun kısmı görünmüyor.
Kendi düğünüm olunca inşallah ben de o gün yaptırdığım gelinbaşını paylaşırım.
bence böyle çok güzel olur, çünkü o klasik türbanlı gelinlerin gelinbaşları tek kelimeyle korkunç oluyor çok abartı ve itici görünüyor... hem yaratıcı, hem zarif, hem güzel hem de gayet sade
bence böyle çok güzel olur, çünkü o klasik türbanlı gelinlerin gelinbaşları tek kelimeyle korkunç oluyor çok abartı ve itici görünüyor... hem yaratıcı, hem zarif, hem güzel hem de gayet sade
Yanlış anlama ama bence bu klasik ön yargıları bırakıp türbanlı gelinlerinde hoş göründüğünü kabullenmek lazım canım. Klasik gelinbaşı yaptırıp harika görünen türbanlı gelinler var ve bence bu modeller normal bir gelin başına oranla daha şatafatlı
Bildiğimiz başörtüsü stiliyle de çok hoş olan bayanlar var. Özellikle iki yöntem çok güzel oluyor. Birincisi normal bir başörtü bağlayıp onun üzerinden kenarları dantel duvağı yüzü çevreleyecek şekilde örtmek:
İkincisi de yine normal bağlanan örtü üstüne katlayıp arkadan duvak tutturmak:
Ama bu iki modelde de kritik noktalar örtüleri abartmadan, kabartmadan, ordan burdan büyük kıvırmadan bağlamak ve gereksiz aksesuar kullanmamak. İkinci modelde de duvağın yumuşacık olup kabarmaması çok önemli.
Sanıyorum ki larus arkadaşımız çoğunlukla bu kriterlere uymayan ve gereksiz derecede süslenerek büyütülen gelin başlarıyla karşılaşmıştır ki o stil çoğunlukta, bunu da kabul etmek lazım...
Gelelim Natalie'nin başına. Bence de bu çok şatafatlı. Üstteki incili yuvarlaklar ve çiçek şeklindeki süsler oldukça fazla. Ben zaten bu modeli kumaşı ve süslemeleriyle değil, başa oturma, yüzü çerçeveleme tarzı babında örnek göstermek istedim. Dediğim gibi ben normal düz bir kumaşa dantel kenarı işleterek uygulayacağım bu başı...Umarım kuaför istediğim gibi yapmayı başarır. Yoksa ben iğneleyeceğim, o diksin...
Çok şükür kuaför başımı istediğim gibi yapmayı başardı. Eşime salona inmeden önce birkaç resim çektirdim. Bir de kuaförde başım bittikten sonraki resmim var.
Düğün bittiğinde başım 1 cm bile kaymamıştı, ben çok memnun kaldım modelden.