
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan: İktidar şiddeti; cinsiyet ayrımı, toplumsal farklılıklar gözetmeden her kesime vurmaya başladı.
Yeri gelince cennet anaların ayakları altında diyenlerin riyakarlığının çok açık bir göstergesidir. İşine geldiği zaman, iktidarına destek olurken Peygamberimizin Hadis-i Şerifini kullanmaktan çekinmeyenler bugün o kadınları sokakta biber gazıyla, polis şiddetiyle tekmeleyerek tokatlayarak zulmetmekten çekinmiyorlar.
12 EYLÜL'DE VE 28 ŞUBAT'TA BU KADAR YAŞANMADI
AKP'nin başörtü meselesine temel hak ve özgürlük meselesi bakmak yerine bunu bir siyasi malzeme olarak gördüğü ve başörtülü bacılarım dedikleri kadınlarımızın AKP iktidarına destek verdiği, bu değirmene su taşıdığı ölçüde onları bacı gibi gördüklerinin göstergesi. Riyakarlığının belgesi. 12 Eylül'de, 28 Şubat'ta ve hiçbir dönemde kadına şiddet bu kadar kurumsallaşmamıştı. AKP iktidarını şiddet ve baskıyla sürdürmekten başka çıkar yol bulamadığını gösteriyor. AKP iktidarı şiddetin kurumsallaştığı bir süreç yarattı. Bütün şiddeti Türkiye'de kurumsallaştırdı.
KADININ HAK ARAMASI ONLARI ÇILDIRTIYOR
Şiddet toplumsal anlamda, aile içinde yerleşti. İktidar şiddetin otoritesini sarsacak her türlü muhalefete karşı müsamahasız. İktidarın en tepesindekilerin kadına bakış açıları çok net. Kadının hak ve özgürlük adına sokakta mücadele etmesinin karşısında öfkeden çileden çıkıyor.